ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Αναζητούν χρηματοκιβώτια, cash box και κλειδαριές ασφαλείας

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 15:57
Οι αφοί Λάππα υποστηρίζουν ότι η αγορά προσφέρει πολλούς μηχανισμούς προστασίας της περιουσίας μας, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Στις κυρίαρχες επιλογές των πελατών τα χρηματοκιβώτια Οι αφοί Λάππα υποστηρίζουν ότι η αγορά προσφέρει πολλούς μηχανισμούς προστασίας της περιουσίας μας, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Στις κυρίαρχες επιλογές των πελατών τα χρηματοκιβώτια

 

Οι πρόσφατες φήμες για ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας και ο φόβος να χαθούν ακόμα και οι λιγοστές οικονομίες οδήγησαν πολλούς Έλληνες και φυσικά Λαρισαίους στο να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και να προσπαθήσουν να βρουν ένα, κατ' αυτούς, πιο ασφαλές μέρος φύλαξης. Μια τέτοια επιλογή ήταν η προμήθεια χρηματοκιβωτίου, η οποία θεωρήθηκε μια καλή επιλογή για την περιουσία του καθενός. Μάλιστα η κίνηση στα καταστήματα πώλησης χρηματοκιβωτίων περί τα μέσα με τέλη Ιουλίου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και αυτό γιατί ήθελαν να φύγουν για διακοπές και ανησυχούσαν για τη δράση των διαρρηκτών και τα φύλαξη των χρημάτων τους. Όπως περιγράφουν εκπρόσωποι εταιριών που εμπορεύονται χρηματοκιβώτια, την ώρα που η ζήτηση από επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τους παραδοσιακούς τους πελάτες, έχει μειωθεί στο ελάχιστο εξαιτίας της μειωμένης εμπορικής δραστηριότητας, οι αγορές από ιδιώτες έχουν καταφέρει να τις κρατήσουν ζωντανές. Ως εάν σημείο βέβαια, καθώς η κρίση που βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν καταστήσει ακόμη και την αγορά χρηματοκιβωτίου είδος πολυτελείας. Υπολογίζεται λοιπόν ότι ένα ποσοστό 30% των πελατών που ρωτούν και ενδιαφέρονται για την προμήθεια ενός χρηματοκιβωτίου προβαίνει τελικά στη σχετική παραγγελία.

Επισκεφθήκαμε ένα τέτοιο κατάστημα στη Λάρισα, στον πεζόδρομο της οδού Ρούσβελτ, των αδελφών Λάππα και πήραμε τις σχετικές πληροφορίες: Πράγματι τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον των Λαρισαίων, σε σχέση με το παρελθόν, αλλά δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που μεταφράζουν το ενδιαφέρον τους τελικά σε παραγγελία. Ίσως αποθαρρύνονται από την τιμή των χρηματοκιβωτίων, αν και διαθέτουμε τέτοια για διάφορα βαλάντια. Οι τιμές ποικίλλουν και ξεκινούν από 40 ευρώ και μπορεί να φθάσουν και σε 5ψήφιο νούμερο. Ανάλογα τον βαθμό δυσκολίας της παραβίασής του, ορίζεται και η τιμή του χρηματοκιβωτίου. Για παράδειγμα ο πλέον ακριβός της αγοράς μηχανισμός διαθέτει 1,1 δις κωδικούς, με τη σχετική χρονοκαθυστέρηση που δυσκολεύει σημαντικά την παραβίασή του, με ανάγνωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, κλπ. Και αν υπάρξει και η σωστή τοποθέτηση του χρηματοκιβωτίου, ώστε αυτό να μην μπορεί να αφαιρεθεί, τότε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και της επιχείρησης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για την περιουσία του».

Σύμφωνα με τους Γιάννη και Λεωνίδα Λάππα «τα εντοιχιζόμενα (με 4 στριφόνια ασφαλισμένα στον τοίχο) χρηματοκιβώτια είναι πιο ασφαλή από εκείνα που επιλέγει κάποιος απλά να τα κρύψει. Κάποια στιγμή ο διαρρήκτης θα το βρει, οπότε είναι δώρον άδωρο. Σαφώς το ενδιαφέρον για αγορά χρηματοκιβωτίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αυτό βέβαια δεν αντανακλάται απόλυτα στις πωλήσεις, αλλά σαφώς φαίνεται ότι η ασφάλεια των χρημάτων απασχολεί έντονα τους καταναλωτές. Επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετοί είναι εκείνοι που βγάζουν από τις αποθήκες τους παλιά χρηματοκιβώτια, τα οποία ήταν ξεχασμένα για χρόνια και ζητούν από εμάς να τα επισκευάσουμε για να είναι πάλι λειτουργικά.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα χρηματοκιβώτια είναι εισαγόμενα (κυρίως από Ιταλία), γι΄αυτό και αν κάποιος θελήσει συγκεκριμένη μάρκα χρηματοκιβωτίου, η οποία παρουσιάζει έλλειψη στην αγορά, θα χρειαστεί να περιμένει ένα 10ήμερο για να το προμηθευτεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χρηματοκιβώτια προσφέρουν καλή προστασία από τους διαρρήκτες, ωστόσο δεν προστατεύουν από τους ληστές που όλο και συχνότερα εισβάλλουν σε σπίτια. «Οι ληστές εξαναγκάζουν τα θύματά τους να δώσουν τους κωδικούς, όπως συνέβη προ ημερών στην περιοχή μας. Το χρηματοκιβώτιο, όπως και όλα τα μέτρα προστασίας, είναι αποτελεσματικά μέχρι ενός σημείου», σχολιάζει αστυνομικός της ασφάλειας, ο οποίος εφιστά την προσοχή των πολιτών, κυρίως των ηλικιωμένων, συμβουλεύοντάς τους να μην κρατούν στα σπίτια τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ακόμη αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν σε πιο οικονομικές λύσεις, τα περίφημα μικρά μεταλλικά κουτιά (cash box), στα οποία μπορεί να βάλεις χρήματα ή κοσμήματα να το κλειδώσεις και να το κρύψεις καλά. Αρκεί οι δράστες να μην το εντοπίσουν…

Τέλος μια ακόμη λύση για να ασφαλίσεις την περιουσία σου και γενικότερα το σπίτι σου είναι οι κλειδαριές ασφαλείας, στις οποίες η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, με την αγορά να προσφέρει στον πελάτη διπλές κλειδαριές ασφαλείας, κλειδαριές νέας γενιάς γραζανωτές, βιομετρικές, ηλεκτρικές κλπ. Και στην κατηγορία αυτή, όσο περισσότερα χρήματα διαθέτεις, τόσο καλύτερα θα ασφαλίσεις την περιουσία σου.

Πάντως οι αφοί Λάππα ανεξαρτήτως της επιλογής που θα κάνει κάποιος για να προστατεύσει την περιουσία του, συμβουλεύουν τον κόσμο να είναι διακριτικός και προσεκτικός στις κινήσεις του. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίζεις ότι πρόλαβες και σήκωσες τα χρήματα σου από την τράπεζα, πριν το λεγόμενο capital control, ούτε ότι προτίθεσαι να φύγεις για λίγες μέρες από το σπίτι σου σε διακοπές, κι άλλα πολλά που επαναλαμβάνει τέτοιες μέρες η Αστυνομία, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν οι περισσότεροι λείπουν από το σπίτι για διακοπές, οι διαρρήκτες κάνουν υπερωρίες.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass