ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Σχέδιο 9 σημείων για να βγούμε από την κρίση

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2015 0:10

 

Την πεποίθησή του ότι «η Ένωση Κεντρώων θα μπει στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές» εξέφρασε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος συναντήθηκε με φίλους και στελέχη της Ένωσης.

Στην ταβέρνα «λαδοφάναρο» ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε με τους συναγωνιστές του τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ παρουσίασε το Σχέδιο 9 σημείων για να βγει η χώρα από την κρίση.

Αναλυτικότερα η Ένωση Κεντρώων ζητάει τα εξής: α) Την κατάργηση της πολυθεσίας. β) Την απαγόρευση δεύτερης ή τρίτης σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των χιλίων ευρώ τον μήνα. γ) Την απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα χίλια ευρώ. δ) Την απόλυση όλων των αργόμισθων από το δημόσιο. ε) Την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι. στ) Τη μείωση αποδοχών αιρετών και διορισμένων αξιωματούχων κατά 50%. ζ) Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη. η) Την άμεση απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές. θ) Αποσπασμένοι ή μετακλητοί υπάλληλοι να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες, όπου οργανικά ανήκουν. Ζητούμε λοιπόν οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκλογές είναι λάθος να γίνουν τώρα εν μέσω κρίσης και καθολικής ανησυχίας. Ψήφος εκδίκησης συνιστά αυτοκτονία. Η οικουμενική κυβέρνηση αυτή την αποστολή πρέπει να έχει, να σώσει την οικονομία και να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Τους υπερασπιστές της δραχμής και τους προτείνοντες να πτωχεύσουμε τους θεωρούμε τρελούς και η κρίση δυστυχώς τρέλανε πολλούς. Ο σκοπός του Κέντρου είναι να κρατήσει όρθια την Ελλάδα και τη δημοκρατία».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass