Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΛΠΑΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ

Ένας BMXάς ετών... 41 (!)

* Ο Δημήτρης Παγκαρλιώτας δεν το βάζει παρά το ότι «οι γιατροί φωνάζουν πως για τον άνδρα η ηλικία από τα 40 ως τα 50 είναι η πιο επικίνδυνη για πολλά. Ε, και;»

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2015 0:37 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Αυγ 2015 0:44

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Στην ηλικία του οι περισσότεροι προσέχουν τα πάντα. Το ντύσιμο, το φαγητό, την υγεία τους, το τι θα πουν, τι θα δουν και με τι αμάξι θα κυκλοφορήσουν. Αυτός όμως αρνείται να το δεχθεί και κάνει αυτό που του προστάζει η καρδιά του και μάλιστα στην... καρδιά της ίδιας του, της πόλης. Ο Δημήτρης Παγκαρλιώτας παρά το γεγονός πως έχει κλείσει το 41ο έτος της ζωής του, νιώθει και ζει ως έφηβος κάνοντας μοναδικά κόλπα με το BMX του στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα που να είναι ενεργός και να έχει την ηλικία μου» τονίζει στην «Ε» καθώς του ζητάμε να κάνουμε μια κουβέντα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα «ο κύκλος μας είναι στενός και γι’ αυτό το γνωρίζω».

Αγόρασε το πρώτο του ποδήλατο το 1986. Άρχισε να βλέπει και μάθαινε εύκολα τα κόλπα. Πάντα στο BMX και σχεδόν 27 χρόνια πάνω σ’ αυτό. Ακόμα όμως δεν τα παρατάει.

«Είμαι σε μεγάλη ηλικία το καταλαβαίνω. Οι γιατροί λένε πως για τον άνδρα η ηλικία από τα 40 ως τα 50 είναι η πιο επικίνδυνη για πολλά» όμως αυτός κόντρα σ’ αυτά που λένε οι γιατροί συνεχίζει τα κόλπα και καθώς ολοκληρώνει μια δύσκολη φιγούρα μας φωνάζει «Διαπιστώνω διαφορά φόβου. Πριν από δέκα και δεκαπέντε χρόνια δεν καταλάβαινα τίποτα. Τώρα φοβάμαι λίγο και κρατιέμαι».

Τον ρωτάμε αν υπάρχει ηλικιακό όριο στο ποδήλατο και συγκεκριμένα σ’ αυτό το είδος. Χαμογελάει και λέει: «Δεν υπάρχει όριο στο ποδήλατο. Όσο αντέχεις. Από 2 ως και 99. Στον κόσμο υπάρχουν στα 55 και 56 ετών που ακόμα κάνουν flatland (σ.σ. χορός με το ποδήλατο). Μιλάμε μέσω Facebook και μου το λένε και μου δείχνουν κόλπα. Εγώ θα κάνω όσο αντέξω».

Μα στόχος του δεν είναι να φτάσει στα πενήντα και να συνεχίσει να προπονείται. Είναι άλλος και μας τον εκμυστηρεύεται «Θέλω να μεταδώσω αυτήν την αγάπη μου για το συγκεκριμένο είδος στα νέα παιδιά της πόλης. Προσπαθώ να φέρω μια μεγάλη παγκόσμια εκδήλωση στη Λάρισα καθώς είμαι σε επικοινωνία με μια μεγάλη εταιρία ως χορηγό. Αν γίνει αυτό ελπίζω πως 2 και 3 χιλιάδες κόσμου θα έρθουν στην πόλη και όλοι θα είναι κερδισμένοι. Ας ελπίσουμε πως θα βρεθούν και οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν».

Έλα όμως που έπεσαν και στη μεγάλη ύφεση τα όνειρά του «εδώ πλέον η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορώ να πάρω ούτε λάστιχα από το εξωτερικό. Χρειάζεσαι 100 ευρώ κάθε 4μηνο αλλά το ποσό διπλασιάζεται λόγω τελωνείου».

Λέει δυο κουβέντες και συνεχίζει τα κόλπα του. Κόσμος τον χαζεύει από τα παγκάκια. Τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται σχεδόν καθημερινά. Κι αν στη Λάρισα πρωτοξεκίνησε από τις αρχές του ’90 στις ΗΠΑ άρχισε το 1970. Βασικά ήταν νεαροί που λάτρευαν τις μοτοσικλέτες motocross αλλά ήταν πολύ μικροί για να τις οδηγήσουν.

Ο Λαρισαίος Δημήτρης δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα μηχανοκίνητα. Αμάξι όχι μόνο δεν έχει αλλά ούτε καν δίπλωμα δεν διαθέτει. Μόνο μοτοσικλέτας και αυτό για τυπικούς λόγους. Άνθρωπος με άποψη κάτι που κάνει και στη ζωή του καθώς είναι και σεφ σε κεντρικό εστιατόριο. «Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα γραφείο. Θέλω να δημιουργώ και να μην κάθομαι» κι εμείς κοιτάμε ταυτόχρονα τη σέλα του στο ποδήλατο που δικαιολογημένα δείχνει σαν καινούρια.

Για φινάλε, κρατάει ένα σπουδαίο κόλπο και μας προκαλεί για την ερώτηση...

* Ποιο είναι το πιο δύσκολο κόλπο;

- Στα 41 το πιο δύσκολο κόλπο είναι να αποφύγεις το μάλωμα της γυναίκας σου για να κάνεις μια ώρα προπόνηση.

Αυτός ναι, είναι έφηβος. Και στην καρδιά και στο μυαλό. Με άποψη για τη ζωή και χιούμορ...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass