ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ...

* Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 21:10

Η επαναφορά του ιστορικού ονόματος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί θεσμικό χρέος και πολιτική απαίτηση, δηλώνει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή την επιλογή του νέου ονόματος στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές, που αποτελούν την απαρχή για την αναμόρφωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε ένα κόμμα Ανοιχτό, Συμμετοχικό, Δημοκρατικό!


Σε συνέντευξή της στην «Ε» η κα Λιακούλη αποκαλύπτει ότι η επιλογή της για το νέο όνομα είναι «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», μιλά για τις προσδοκίες της από τη σημερινή διαδικασία και προχωρά σε μια αποτίμηση της παρουσίας της παράταξης με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ αναφέρεται και στην εκλογή της ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.
Αναφερόμενη στο πολιτικό σκηνικό κατηγορεί τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές τους στο ενεργειακό αδιέξοδο και υπεραμύνεται της πολιτικής του κόμματός της για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, αναφέρεται στα σενάρια των πρόωρων εκλογών και δίνει το στίγμα, τη στάση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ερωτηθείσα για την προοπτική της μετεκλογικής συνεργασίας με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, η Λαρισαία βουλευτής είναι ξεκάθαρη: Ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης, τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ, γιατί τώρα η ανάγκη είναι μεγάλη!

* Ο Νίκος Ανδρουλάκης κλείνει πέντε μήνες στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Πώς αποτιμάτε την παρουσία της παράταξης σε αυτό το διάστημα;
- Τον περασμένο Δεκέμβριο, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άλλαξε σελίδα, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία της παράταξης. Κάναμε μια νέα αρχή, γνωρίζοντας ακριβώς πού πάμε και τι θέλουμε. Το καινούργιο νιώθω ότι έρχεται δυναμικά, καθώς διαμορφώνουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, προτείνοντας τεκμηριωμένες και υπολογισμένες στο κόστος τους λύσεις, σε όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Έχουμε ήδη παρουσιάσει τις στοχευμένες προτάσεις μας για την ακρίβεια, την υγεία, την ενέργεια σε δράσεις και ημερίδες, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Δουλεύουμε ασταμάτητα, πιστεύουμε στη νέα προσπάθεια, νιώθουμε αναγεννημένοι με τη νέα προοπτική μας και συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τη σκληρή δουλειά, για να φέρουμε την Αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας!

* Μαζί με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, προταθήκατε και εκλεχθήκατε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Το περιμένατε; Και τι σήμανε αυτό για εσάς;
- Επιφυλάχθηκε στο πρόσωπό μου μια μεγάλη θεσμική τιμή από τον Πρόεδρο και στη συνέχεια από τους συναδέλφους βουλευτές, την οποία προσπαθώ κάθε μέρα να ανταποδώσω, με τελικούς δέκτες τους πολίτες, παράγοντας ποιοτικό κοινοβουλευτικό έργο. Είναι ένας κομβικός, απαιτητικός σε δουλειά και δύσκολος ρόλος, καθώς πρέπει πάντα να συνθέτεις τις διάφορες απόψεις που εκφράζονται σε πολλά θέματα, να συζητάς καθημερινά σε βάθος και να παίρνεις αποφάσεις δύσκολες. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημαίνει να ενώνεις και να μη χωρίζεις, να μεγαλώνεις και να μη μικραίνεις, να πολλαπλασιάζεις και να μη διαιρείς. Δεν νιώθω να δυσκολεύομαι ιδιαίτερα, γιατί αυτό για μένα ήταν αυτονόητο και σταθερή επιλογή μου στην αυτοδιοίκηση και προφανώς αυτό εκτιμήθηκε ότι είναι χρήσιμο.

* Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον της παράταξης; Τι σημαίνουν οι σημερινές εσωτερικές εκλογές για οργανώσεις και Συνέδριο;
- Η παράταξή μας, μέρα με την ημέρα, μεγαλώνει και ισχυροποιείται. Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας έδωσε ήδη τα πρώτα μηνύματα, με την αθρόα συμμετοχή του στις εσωκομματικές μας εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και τα σταθερά δημοσκοπικά ευρήματα που υπερδιπλασιάζουν τη δύναμή μας. Αυτήν την Κυριακή, στις εκλογές για την επιλογή του νέου μας ονόματος και των εκπροσώπων μας, κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Το επόμενο βήμα μας θα είναι το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα σηματοδοτήσει την αναδιοργάνωση του χώρου μας.
Γι’ αυτό, καλούμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να συμμετέχουν στην αναμόρφωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για να γίνει ένα κόμμα Ανοιχτό, Συμμετοχικό, Δημοκρατικό!
* Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή του ονόματος; Εσείς προσωπικά τι θα επιλέξετε;
- Η επαναφορά του ιστορικού ονόματος του ΠΑΣΟΚ είναι θεσμικό χρέος, πολιτική απαίτηση και συναισθηματική ανάγκη μας. Προσωπικά, το όνομα «ΠΑΣΟΚ» συνόδευε κάθε πολιτική μου έκφραση ή εκδήλωση, το έγραφα, το έλεγα και το πρόβαλλα πάντα, ακόμη κι όταν άλλοι το έκρυβαν, το έθαβαν και το λοιδορούσαν. Πίστευα πάντα βαθιά στο ΠΑΣΟΚ και το υπερασπίστηκα στα πολύ δύσκολα, όταν άλλοι έλεγαν ότι «πέθανε οριστικά», άλλοι έψαχναν σημαία ευκαιρίας αλλού, άλλοι – ακόμη και υπουργοί μας, υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας, επιφανή μας στελέχη κ.λπ. το πρόδωσαν αναίσχυντα και πλήγωσαν την ψυχή του. Τώρα είναι η ώρα της ιστορικής αποκατάστασης και πολιτικής επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ.
Η προσωπική μου επιλογή είναι το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», με κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σεβόμενη τον πολυκομματικό φορέα, που εγκαινίασε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

* Μέσα στις απανωτές κρίσεις, η ενεργειακή κρίση πρωταγωνιστεί. Ποια είναι η γνώμη σας για τα πρόσφατα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός;
- Σε ένα ακόμα διάγγελμα, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα, τα οποία αφενός έρχονται με τραγική καθυστέρηση, αφετέρου παρατείνουν την αγωνία και την αδικία που υφίστανται τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Με την επιδοματικού χαρακτήρα πολιτική της, η Κυβέρνηση δεν δίνει βιώσιμη και δίκαιη λύση στο τεράστιο ενεργειακό αδιέξοδο της χώρας, στο οποίο η ίδια οδήγησε, με την απάθεια και τη δειλία της, όλους αυτούς τους μήνες.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού οδήγησε τη χώρα σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, δημιούργησε το χρηματιστήριο ενέργειας που τώρα καταριέται και φέρνει τεράστια ευθύνη για την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, καταφεύγει σήμερα σε ενεργειακό λαϊκισμό, με νέα κινήματα τύπου «δεν πληρώνω».
Απέναντι σε όλα αυτά, η εδώ και μήνες διατυπωμένη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, είναι η μόνη άμεση ρυθμιστική παρέμβαση, τη συζήτηση της οποίας η Κυβέρνηση μεταθέτει για τον Ιούλιο!
* Εσείς τι διαφορετικό λέτε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης;
- Εμείς επιμένουμε στις πολιτικές του καθαρού και συγκεκριμένου: πλαφόν στη λιανική τιμή, όχι πάνω από 10% αύξηση στην τιμή του ρεύματος σε σχέση με τον Μάιο του 2021, όχι διακοπή του ρεύματος, διακανονισμός των σωρευμένων χρεών σε γενναίες δόσεις. Είναι όλα συγκεκριμένα, κοστολογημένα, και προσφέρουν άμεση ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, από αύριο κιόλας και όχι …τον Ιούλιο.
* Βλέπετε πρόωρες εκλογές ή θα εξαντληθεί η τετραετία;
- Ο μόνος που γνωρίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι μέχρι να γίνουν οι εκλογές, εκτός από τον χρόνο που εξαντλείται ...εξαντλείται και ο Ελληνικός Λαός. Η δική μας σοσιαλδημοκρατική πρόταση εγγυάται την αξιοπρέπεια στη ζωή των πολιτών.
Για τον λόγο αυτόν, οικοδομούμε τη νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό Λαό, με πρόταγμά μας τον «Άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στις επόμενες εκλογές θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια στη ζωή των ανθρώπων μας, όποτε κι αυτές γίνουν.

* Πολύ μεγάλη είναι και η συζήτηση για την επόμενη κυβέρνηση. Τελικά θα συνεργαστείτε με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα μετεκλογικά;
- Βλέπετε πόσο πολύ ασχολούνται μαζί μας και πόσες επιθέσεις καθημερινά δεχόμαστε! Χαλάσαμε την ησυχία τους! Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μια χαρά βολευτεί και οι δυο τους, χορεύοντας κάθε μέρα το τανγκό του διχασμού και του μίσους, με ρηματικές κορόνες, πολιτικές φανφάρες και καλοστημένα σόου.
Τώρα, η υπεύθυνη φωνή του ΠΑΣΟΚ, η νέα πολιτική παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη που έφερε άλλου είδους πολιτικές προσεγγίσεις και φρέσκο αέρα στον δημόσιο διάλογο, ανατρέπει τα δεδομένα τους και τους ανησυχεί σοβαρά. Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό, που έχει απογοητευτεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη και του ζητάμε να μας δώσει μια ευκαιρία, να εφαρμόσουμε το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμά μας, που θα αγκαλιάσει τους ανθρώπους και θα αξιώσει και πάλι την έννοια της ζωής με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

* Παρά τα καθήκοντά σας, μοιράζεστε διαρκώς ανάμεσα στη Λάρισα και στην Αθήνα, αλλά με έντονη την παρουσία σας στον νομό. Πώς τα καταφέρνετε και, τελικά, τι θα επιλέγατε, αν μπορούσατε;
- Είναι δέσμευση και υποχρέωσή μου να είμαι στον νομό διαρκώς, κάθε εβδομάδα και να επικοινωνώ, αλλά και να συμμετέχω σε όλα όσα οι άνθρωποί μας δημιουργούν. Μόνο έτσι θα μπορώ να ξέρω. Ταξιδεύω διαρκώς, αλλά είναι αυτονόητο καθήκον μου.
Ποτέ άλλωστε δεν μπόρεσα να αντιληφθώ τη λειτουργία των εξ αποστάσεως βουλευτών. Πρέπει η επαφή του βουλευτή με τους ανθρώπους να είναι ουσιαστική. Δεν αρκεί να κοιτάζεις, αλλά πρέπει να βλέπεις. Αν μπορούσα να επιλέξω; Είναι ολοφάνερο: Η Αθήνα είναι το ταξίδι μου, αλλά η Λάρισα είναι το λιμάνι μου.

* Εκτός των άλλων, είστε υπεύθυνη τομεάρχης Εσωτερικών της παράταξής σας. Τι θα κάνετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ακούγονται πολλά για την αυτόνομη κάθοδο της παράταξής σας. Είναι έτσι;
- Και πολλά ακούγονται και πολύ περισσότερα θα ακουστούν στη συνέχεια! Αυτό έχει μια παράδοση άλλωστε στην αυτοδιοίκηση και είμαι βέβαιη ότι κι αυτήν τη φορά δεν …θα πλήξετε καθόλου. Για τα αυτοδιοικητικά πράγματα, όλα συζητιούνται, εκτιμώνται, εμπλουτίζονται και όλα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και διαβούλευση, αλλά και πραγματική διαβούλευση, θα γίνουν όπως πρέπει και στην ώρα τους.
* Και το ψηφοδέλτιο της Λάρισας για τις εθνικές εκλογές πότε θα είναι έτοιμο; Ακούγονται ονόματα – εκπλήξεις...
- Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι ευθύνη άλλων και όχι δική μου. Εγώ είμαι παρούσα στον αγώνα και προτρέπω ανυπόκριτα όλους τους συντρόφους μου και συνοδοιπόρους, όλους όσοι έμειναν στα δύσκολα και πάλεψαν για το ΠΑΣΟΚ όλους όσοι δεν πλήγωσαν την παράταξη και δεν την είδαν ως σημαία ευκαιρίας, όλους όσοι, με ψυχή και αλήθεια, πιστεύουν στο όραμά μας, ότι το ΠΑΣΟΚ, θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα, φωτεινή εποχή, με πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, να έρθουν κοντά μας, δίπλα μας και μαζί μας.
Τώρα, είναι ξανά η ώρα, γιατί τώρα η ανάγκη της πατρίδας και του λαού είναι μεγάλη…

Συνέντευξη στον Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass