ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΛΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Στηρίζουμε τη σταθερότητα, ψηφίζουμε ως ελεύθεροι πολίτες

* «Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ- ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

Δημοσίευση: 28 Απρ 2023 8:00

«Η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή τη στιγμή αυτή. Είναι η μόνη κυβερνητική προοπτική για τον τόπο. Το στοίχημα της κυβερνησιμότητας δεν μπορεί να αγνοηθεί». Αυτό επισημαίνει ο υποψήφιος με τη ΝΔ στον ν. Λάρισας Νίκος Ντόλας, εκτιμώντας πως «η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από το 2008 και χρειάζεται σταθερότητα». Στη συνέντευξή του στην «Ε» αποκαλύπτει τους λόγους της υποψηφιότητάς του, μιλά για το πώς εξελίσσεται η πρώτη του εκλογική εμπειρία, αναφέρεται στους πολιτικούς του στόχους, απαντά σε προσωπικές ερωτήσεις και στέλνει το μήνυμά του στους ψηφοφόρους της Λάρισας...

* Κύριε Ντόλα αυτοσυστηθείτε...
- Είμαι Φιλόλογος. Υπηρετώ την εκπαίδευση από το 2002. Τώρα εργάζομαι στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Μ.Ν. Ράπτου». Παράλληλα διδάσκω -εξ αποστάσεως- και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτικής Φιλοσοφίας» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

* Και γιατί υποψήφιος;
- Γιατί η πολιτική συμμετοχή αξίζει. Δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές και εμείς να είμαστε αμέτοχοι. Δεν προσυπογράφω την απραγμοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θέλω να υπηρετήσω με αλήθεια και την προοπτική για τη γενιά που έρχεται.

* Και γιατί με τη ΝΔ;
- Γιατί ανήκω παραδοσιακά στην κεντροδεξιά παράταξη. Θεωρώ άλλωστε ότι η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή τη στιγμή αυτή. Είναι η μόνη κυβερνητική προοπτική για τον τόπο. Το στοίχημα της κυβερνησιμότητας δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από το 2008, χρειάζεται σταθερότητα.

* Είναι η πρώτη σας εκλογική εμπειρία;
- Ναι. Είμαι πάντως από μικρή ηλικία βαθιά πολιτικοποιημένος. Η πολιτική είναι αγαθό. Ο σκληρός κομματισμός όμως δεν ωφελεί.
* Πώς βιώνετε την εμπειρία αυτή;
- Συναρπαστικά και με αίσθημα ελευθερίας. Η πολιτική μάλιστα θεωρώ ότι αναδεικνύει τα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Αν η προαίρεσή σου είναι καλή, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Κατανοείς χαρακτήρες, κίνητρα, κάνεις καλύτερες σταθμίσεις, ωριμάζεις.

* Χρόνος υπάρχει;
- Ο συνδυασμός απαιτητικού εργασιακού βίου και εκλογών είναι μια δύσκολη εξίσωση. Προσπαθώ να αντεπεξέλθω.
Δεν είναι εύκολο. Η προεκλογική περίοδος είναι ασφυκτική, έχει αυστηρά χρονοδιαγράμματα, που ένας εργαζόμενος είναι δύσκολο να υπηρετήσει.

* Ποιοι είναι οι πολιτικοί σας στόχοι;
- Να υπηρετήσω την αλήθεια, όπως είπα. Την χρωστάμε στα παιδιά μας. Η μικροκομματική διαχείριση ισορροπιών και συμφερόντων δεν με αφορά. Λογοδοτούμε στο αύριο. Έχουμε ευθύνη να είμαστε συνεπείς με την αποστολή αυτή. Δεν μπορεί να είμαστε πάντοτε ευχάριστοι «στρογγυλεύοντας» τον πολιτικό μας λόγο.
* Σε πιο προσωπικές ερωτήσεις τώρα. Τι ομάδα είστε;
- ΑΕΛ. Ομάδα δεν αλλάζεις. Είμαι και γνήσιο τέκνο της μεγάλης ΑΕΛ του 80. Μεγάλωσα στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ είναι κομμάτι της ταυτότητας της Πόλης. Την ΑΕΛ την αγαπώ.

* Τι σας κάνει να χαλαρώνετε;
Το διάβασμα Κυριακάτικης εφημερίδας με συντροφιά τον καφέ μου. Αυτός ο Κυριακάτικος χρόνος δεν υπάρχει πια…

* Ποια είναι η σχέση σας με τις νέες τεχνολογίες; Τα social media;
- Καλή, αλλά τηρώ το μέτρο. Νομίζω ότι δεν έχω παρασυρθεί.

* Και κάτι τελευταίο. Ένα μήνυμα προς τους πολίτες;
- Να στηρίξουν τη σταθερότητα, αλλά να ψηφίσουν ως ελεύθεροι πολίτες. Να διαλέξουν τους καλύτερους. Αλλάζουμε τα κριτήρια, αλλάζουμε και τον τόπο μας. Έχουμε την ευκαιρία!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass