ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

«Ο τόπος πλήρωσε ακριβά το πείραμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…»

* Εκλογές χωρίς σταυρό προτίμησης… Άχαρη διαδικασία για έναν υποψήφιο;

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2015 8:04

 

- Άχαρη δεν θα έλεγα, απλώς διαφορετική… Δεν υπάρχει το κίνητρο της δικαίωσης ενός προσωπικού αγώνα- ιδίως αν η θέση του υποψήφιου βουλευτή, στη λίστα δεν συνεπάγεται εκλογή στη Βουλή- πλην όμως, είναι ανώτερο και περισσότερο «πολιτικό» να δραστηριοποιείται υπέρ της δικαίωσης των ιδεών και της πολιτικής του κόμματος… Να αγωνίζεται για την επικράτησή του, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον…

* Και περιλαμβάνει περιοδείες στα χωριά, ομιλίες σε συγκεντρώσεις και λοιπές εκδηλώσεις αυτή η δραστηριοποίηση;

-Βεβαίως! Όχι με την ένταση του προεκλογικού αγώνα του Ιανουαρίου ίσως, αλλά η μάχη δίνεται παντού, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο… Η προσωπική επαφή του υποψήφιου βουλευτή (απαλλαγμένη μάλιστα από την ιδιοτέλεια της ψήφισης του ίδιου) με τον πολίτη είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της νίκης… Μιας νίκης που τη χρειάζεται η χώρα, περισσότερο από το κόμμα.

* Τι ακούτε από τους ψηφοφόρους;

-Καταρχήν καταγράφω την αμηχανία τους για όσα έχουν ήδη συντελεστεί και την αγωνία τους για το μέλλον… Οι υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο παραπλάνησαν πολλούς ψηφοφόρους που τώρα αντιλαμβάνονται την αξία της συνέπειας λόγων και έργων και επιστρέφουν στη Ν.Δ., η οποία κατά γενική ομολογία το περασμένο φθινόπωρο είχε διαμορφώσει συνθήκες ευοίωνες για σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Τα capital controls και η αβεβαιότητα του επτάμηνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξοργίσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και κυρίως το παραγωγικό κομμάτι της.

* Θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία;

-Αν έλεγες σε κάποιον πριν από ένα μήνα ότι έχει ελπίδες νίκης στις εκλογές η Ν.Δ., θα σε θεωρούσε… «ψεκασμένο»! Ο φόβος ωστόσο, που δημιούργησε η αναποφασιστικότητα του κ. Τσίπρα κι ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ οδήγησαν τον κόσμο στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα εμπεριέχουν ρίσκο που πληρώνει ακριβά η χώρα. Αυτό σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα και την ανιδιοτέλεια που επέδειξε τις κρίσιμες για τον τόπο, στιγμές, η ηγεσία της Ν.Δ. ψηφίζοντας τη συμφωνία που έφερε αλλά δεν μπορούσε να πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντέστρεψε τη δημοσκοπική εικόνα του καλοκαιριού και δημιούργησε προϋποθέσεις νίκης στη Ν.Δ. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί ο κόσμος πλήρωσε πανάκριβα το πείραμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

* Και ποιο θα είναι το κέρδος για τον τόπο;

-Η πολιτική σταθερότητα. Η υπεύθυνη αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης, χωρίς τσαμπουκάδες και ανέξοδες κουβέντες… Ο προβληματισμός μιας σειράς δράσεων που θα αποκαταστήσουν την ομαλότητα στη χώρα. Η αγορά δεν αντέχει άλλο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν ν’ αντέξουν το φοροκυνηγητό που τους επεφύλαξαν οι δήθεν «σκληρές διαπραγματεύσεις» του κ. Τσίπρα. Παρεπιμπτόντως θέλω να πω ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε συνομιλώντας μαζί μου, αλλά και στην κεντρική του ομιλία στη Λάρισα, ότι η Ν.Δ. θ’ αγωνισθεί ώστε να μην εφαρμοστεί η επώδυνη για τον αγροτικό κόσμο συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους. Συνεχίζοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η χρηματοδότηση μεγάλων έργων και δράσεων μέσω ΕΣΠΑ δεν μπορεί να περιμένει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να βλέπουν τον χρόνο να κυλά χωρίς να γίνεται τίποτα. Πρέπει να κυβερνηθεί. Στις 21 Σεπτεμβρίου το τοπίο θ’ αλλάξει. Πάμε μπροστά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass