Η ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ

Από τις Η.Π.Α και -μέσω Ελασσόνας- στη Βουλή

*Η εμπειρία του στο Γενικό Δικαστήριο του Νιού Χαμσάιρ που είναι το μεγαλύτερο κρατικό νομοθετικό σώμα στις Ηνωμένες Πολιτείες* «Να μου δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσω έργο» δηλώνει στην «Ε»

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 0:11 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 11:35
Αν όλα γίνουν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προεκλογικά ο Βασίλης Λεβέντης τη θέση του σε έξι μήνες θα πάρει ο Μάκης Χελιδώνης, έπειτα οι Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Δαμιανός Ζώκας και Αποστόλης Σιάτρας Αν όλα γίνουν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προεκλογικά ο Βασίλης Λεβέντης τη θέση του σε έξι μήνες θα πάρει ο Μάκης Χελιδώνης, έπειτα οι Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Δαμιανός Ζώκας και Αποστόλης Σιάτρας

 

Του Κ. Γκιάστα

Πριν από λίγους μήνες ούτε και ο ίδιος θα φανταζόταν πως μπορούσε να είναι μέλος της ελληνικής Βουλής. Ο Γιώργος Κατσιαντώνης μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 ήταν ένας από τους 400 αντιπροσώπους της Βουλής του Νιού Χαμσάιρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η αγάπη του όμως για την Ελλάδα τον έφερε πίσω στα πάτρια εδάφη και δη στην Ελασσόνα. Οι επαφές του και οι πεποιθήσεις του, τον οδήγησαν στον δρόμο του Βασίλη Λεβέντη και πριν από λίγες ημέρες μπήκε στην κορυφή του ψηφοδελτίου της Ένωσης Κεντρώων του νομού Λάρισας.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε την έδρα η Λάρισα. Όμως χθες το πρωί ξύπνησε βουλευτής …

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα» δηλώνει στην «Ε» από το εκλογικό κέντρο όπου βρέθηκε χθες για να συζητήσει με τους άλλους συνυποψήφιους του κόμματος (Χελιδώνη, Αναγνωστόπουλο, Ζώκα και Σιάτρα).

Ωστόσο ο ίδιος έχει έναν ακόμη λόγο για να χαμογελάει καθώς σε λίγες ημέρες η γυναίκα του Χριστίνα Σαμόλαδου (κόρη του εκπαιδευτικού Τάκη Σαμόλαδου), γεωπόνου με φυτώριο στην Ελασσόνα, αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι.

«Πάνω απ’ όλα ήθελα να κάνω οικογένεια στην Ελλάδα και όχι στις ΗΠΑ» συνεχίζει ο 37χρονος που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά Δημοτικό και Γυμνάσιο έβγαλε στην Ελλάδα. Λύκειο στην Αμερική και έπειτα Τμήμα Πολιτικών Επιστήμων και Ιστορία στα πανεπιστήμια UNH και SNHU. Πάντα όμως είχε ανησυχίες για τα κοινά. Εκλέχτηκε για 3 θητείες βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire.

Το Γενικό Δικαστήριο του New Hampshire είναι ένα πολιτειακό νομοθετικό σώμα το οποίο χωρίζεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 400 μέλη και τη Γερουσία με 24 μέλη. Συνολικά με 424 μέλη, είναι το μεγαλύτερο κρατικό νομοθετικό σώμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 4ο μεγαλύτερο αγγλόφωνο νομοθετικό σώμα στον κόσμο, πίσω από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το Κοινοβούλιο της Ινδίας, και το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πολιτική είναι ίδια παντού του λέμε και συμφωνεί: «Έτσι ακριβώς. Η εμπειρία που έχω από την Αμερική είναι παρόμοια με την ελληνική. Απλά στην Αμερική είναι λίγο πιο καθαρό το σύστημα για να προχωρήσεις, να δημιουργήσεις και να παραδώσεις έργο. Είναι σημαντικό αυτό. Σου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Ελπίζω να μου δοθεί και εδώ».

Στην Αμερική ήταν υπεύθυνος για τους διεθνείς αυτοκινητόδρομους της πολιτείας του. «Είχαμε δικό μας προϋπολογισμό. Ασχολιόμασταν με τη συντήρηση, με τα έργα που χρειάζονταν. Αυτά περνούσαν από τη δική μας επιτροπή η οποία αποτελούνταν από όλους τους χώρους».

Και τώρα Ελλάδα: «Αυτή τη στιγμή έχω πολύ προσωπική δουλειά γιατί είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική στην Ελλάδα. Αυτά που ξέρω εγώ είναι ό,τι έχω διαβάσει από βιβλία και διαδίκτυο όπως οι νέοι αλλά ξέρεις πολύ καλά πως όταν μπαίνεις στον χορό χορεύεις» και εδώ τουλάχιστον δεν θα έχει πρόβλημα καθώς είναι και μέλος της Ακαδημίας Ερευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας.

Δείχνει και τύπος που δεν ξεχνάει όσους τον στήριξαν όπως «τον κ. Λεβέντη, τον Γιάννη Σαρίδη, τον Κώστα Γκόγκο με καταγωγή από τη Δολίχη Ελασσόνας. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους στενούς συγγενείς και φίλους».

Του ζητήσαμε να μιλήσει και για στόχους: «Τα 9 σημεία που πρότεινε ο κ. Λεβέντης είναι σημαντικά. Γνωρίζουμε πως τα μνημόνια δεν πρόκειται να σκιστούν ούτε από εμάς ούτε από τα υπόλοιπα κόμματα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις από κάτω προς τα πάνω».

Εν κατακλείδι για το πού θα βρίσκεται: «Με έχει τιμήσει ο νομός Λάρισας θα μείνει ως βάση μου. Θα πηγαινοέρχομαι Ελασσόνα, Λάρισα, Αθήνα. Ελπίζω να μου δοθεί αρκετός χρόνος να μένω εδώ. Εδώ με εξέλεξαν όχι στην Αθήνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass