Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δεν υπάρχουν πια κοντάρια και ανεμόμυλοι...

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 22:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:20
 
 
Τι γυρεύει ένας βέρος αυτοκινητιστής, παιδί του λαού, μα και ορκισμένος πολέμιος των επαγγελματιών της πολιτικής, στο Ευρωκοινοβούλιο; Μήπως του άλλαξε γνώμη το φως του Αυγερινού που δεν λέει με τίποτα να αποχωριστεί τη Λάρισα, ή μήπως θέριεψε μέσα του αυτή η φλόγα αντίδρασης που πέντε και πλέον χρόνια σιγοκαίει στις καρδιές κάθε δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη;
Γόνος ιστορικής οικογένειας, που από την εποχή του μεσοπολέμου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην κοινωνία της Λάρισας, ο Δημήτρης Κιούσης πήρε τη μεγάλη απόφαση και αφήνοντας τον αυτοδιοικητικό στίβο, χτυπά την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου. Λαού θέλοντος φυσικά, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει, πως οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα αποτελέσουν την απαρχή της μεγάλης επανάστασης των λαών του νότου, ώστε να σταματήσουν οι ληστρικές παρεμβάσεις της Νέας Τάξης πραγμάτων και η Ε.Ε. να επιστρέψει και πάλι στις αξίες της Ισότητας και της Αλληλεγγύης. Αυτές που με βάναυσο και διαρκή τρόπο καταπατούνται από τους σύγχρονους ηγεμονίσκους και τους συνεταίρους τους παγκόσμιους τοκογλύφους.
Ο Δημήτρης Κιούσης μίλησε στην «Ε» και είπε πολλά. Μα πάνω απ’ όλα είπε αυτά που δύσκολα βγαίνουν από χείλη υποψήφιου ευρωβουλευτή. Για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν θέλει να βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ως γνήσιος εκπρόσωπος του λαού και μόνο.
* Κύριε Κιούση τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση της ευρωυποψηφιότητάς σας;
- Πάντα ήμουν πολιτικοποιημένο άτομο, ωστόσο ουδέποτε με διακατείχε η στενότητα των αντιλήψεων όπως αυτές εκφράζονται σε περιχαρακωμένους ιδεολογικούς χώρους. Το να ποδηγετούν τη σκέψη σου εν ονόματι κάποιων «μανιφέστων» που προσδιορίζουν την επαγγελματοποίηση των πολιτικών και της πολιτικής, το θεωρώ έγκλημα διαρκές σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της ευημερίας του λαού. Οι μάχες για την διατήρηση της οποίας πρέπει να είναι αέναες.
Λόγω και του επαγγέλματός μου, η διαρκής καθημερινή επαφή με όλες σχεδόν τις κοινωνικές διαστρωματώσεις των συμπατριωτών μου, ήταν αυτή που σμίλεψε μέσα μου την απαράβατη αρχή για τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η οποία τα τελευταία κυρίως χρόνια των ληστρικών μνημονίων καταρρακώνεται διαρκώς, με μία απίστευτη μάλιστα σκληρότητα.
Η ανέχεια του κρατικού κορβανά και κατά συνέπεια η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο μέτρο ακόμη και της πιο επουσιώδους οφειλής προς τον πολίτη, οδηγούν στη λύση της Ευρώπης. Είναι πλέον ορατό και πρόδηλο, ότι οι μάχες για την επιβίωση των λαών, δίνονται και θα δίνονται στις Βρυξέλλες.
Αυτή η απλούστατη διαπίστωση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει διαβρωθεί και οφείλει ν’ αλλάξει με ευρύτερες παρεμβάσεις, διαμόρφωσαν την απόφασή μου να συμμετάσχω στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και φυσικά, οφείλω να καταθέσω τις ευχαριστίες μου για την εξαιρετική τιμή που μου έγινε από τον πρόεδρό μας, τον Πάνο Καμμένο.
* Ποιος είναι ο πολιτικός σας προσδιορισμός σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;
- Προμετωπίδα της μεγάλης μάχης που ήδη ξεκινήσαμε, ερχόμενοι σε προσωπική επαφή με όλους τους συμπατριώτες μας σε κάθε γωνιά της χώρας, είναι «Όχι στην Ευρώπη των Τραπεζών, Ναι στην Ευρώπη των Λαών». Και ασφαλώς γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η συγκεκριμένη σταθερή και απαραβίαστη θέση μας, δεν συνιστά προεκλογικό σύνθημα, αλλά αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της δημιουργίας του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
* Σε ποιον ιδεολογικό χώρο των Ελλήνων ψηφοφόρων θ’ απευθυνθείτε κ. Κιούση με ιδιαίτερη βαρύτητα;
- Για ευρωεκλογές μιλάμε και η επιλογή του κάθε Έλληνα ψηφοφόρου οφείλει και πιστεύω ότι θα είναι πατριωτική. Ο διαχωρισμός σε Δεξιούς και Αριστερούς, δεν είναι τίποτε άλλο από τον ετοιμόρροπο πλέον μύθο του παλαιοκομματισμού. Προσωπικά πιστεύω βαθιά και ακράδαντα, ότι σήμερα υπάρχουν Έλληνες που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και Έλληνες που ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο προσδιορισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που εδώ και δεκαετίες ανατράφηκε, γαλουχήθηκε και ισοπέδωσε τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας εν ονόματι του προσωπικού οφέλους. Αυτοί πρέπει να φύγουν. Αυτοί πρέπει με την μαχητική ψήφο των Ελλήνων πολιτών να τεθούν σε ισόβια πολιτική αργία πρωτίστως στη Βουλή, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι μάχες που δίνουμε εγώ και οι συνυποψήφιοί μου, είναι ένας διαρκής αγώνας για την Ευρώπη των οραματιστών και όχι των κερδοσκόπων.
* Σας φοβίζει η άνοδος των άκρων και η διαρροή ψηφοφόρων προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις λόγω και της οικονομικής κρίσης;
- Η αιτιολογία που δίνετε είναι η σωστή. Πάντα σε περιόδους οικονομικής κρίσης υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις από τον απλό κυρίως λαό. Ο οποίος αδυνατεί - και ορθότατα βέβαια - να αντιληφθεί το διαρκές και πολυδαίδαλο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του με τη μορφή απανωτών μνημονίων, νόμων - εκτρωμάτων και ακραιφνώς ληστρικών τροπολογιών. Παρ’ όλα αυτά, η προσωπική μου εκτίμηση για την σύνεση του Έλληνα ψηφοφόρου είναι θετική και πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί. Άλλωστε τα άκρα, τα συντηρούν αυτοί που θέλουν να διατηρούν τον ρόλο του διαμεσολαβητή και να προεκτείνουν την πολιτική τους εξουσία.
Συνεπώς η ύπαρξη των άκρων, είναι προδήλως μέρος και του εφαρμοζόμενου σχεδιασμού των επαγγελματιών της πολιτικής. Αυτών που μας οδήγησαν στην άβυσσο και στην εξαθλίωση. Οι ΑΝ.ΕΛ. στέκονται μαχητικά και αταλάντευτα απέναντι σε όλο αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα και στις επικίνδυνες παραφυάδες του.
* Ποια θα είναι κ. Κιούση η πολιτική σας συμπεριφορά στο Ευρωκοινοβούλιο εφόσον ο λαός σας τιμήσει με την ψήφο του;
- Είναι γνωστό και το έχω καταθέσει ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να δεχτώ ποτέ καμία παρέμβαση και καμία υπόδειξη. Είμαι απόλυτος σ’ αυτό που πιστεύω και σ’ αυτό που εκφράζω. Δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω για μένα, ή για την ευρωομάδα, αλλά πάντα για την Ελλάδα. Ευχή μου δε ολόψυχη είναι, τη συγκεκριμένη τακτική να υιοθετήσουν και οι υπόλοιποι 20 ευρωβουλευτές της πατρίδας μας.
Οι επιφυλάξεις ωστόσο που διατηρώ είναι πολλές. Διότι καίτοι υπάρχουν συνυποψήφιοι σε όλα τα κόμματα με σθένος ψυχής και ξεκάθαρους πατριωτικούς προσανατολισμούς, μόλις περάσουν την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου «θα τους την πέσει» η εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Κι εκεί αρχίζει η οπισθοχώρηση και οι διακηρυγμένες θέσεις του καθενός υποτροπιάζουν προσβεβλημένες από την ανίατη νόσο της τυπικής παρουσίας και του ευρωβουλευτικού βολέματος. Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό. Δεν θα υπάρξει στιγμή στη ζωή μου που δεν θα μπορώ να κοιτώ στα μάτια τους συμπατριώτες μου.
* Όλα αυτά που λέτε αποτελούν την κορωνίδα της ευρωβουλευτικής παρουσίας και διαδρομής. Έχω την αίσθηση όμως ότι εκπέμπουν και κάποια δόση δονκιχωτισμού...
- Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας. Κοντάρια και ανεμόμυλοι όμως δεν υπάρχουν πια. Οι αγώνες και οι μάχες που οφείλει να δώσει ένας ευρωβουλευτής που σέβεται τον εντολέα λαό του, έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ακόμα πιο συγκεκριμένους εχθρούς και αντιπάλους.
Οι Βρυξέλλες είναι ένα κλειστό κλαμπ. Κάποιοι άνθρωποι τοποθετούνταν από τους προέδρους τους και υπηρετούσαν κυρίως δρομολογημένα συμφέροντα. Από το 2009 με την συνθήκη της Λισσαβόνας τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα πράγματα αλλάζουν ριζικά και στην Ελλάδα. Ο ευρωβουλευτής εκλέγεται πλέον με σταυρό προτίμησης από τον Έλληνα πολίτη. Θα είναι δηλαδή ένας εκπρόσωπος του κόσμου και όχι κάποιου προέδρου. Γι’ αυτό για μας τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα υπάρχει μια φωνή που θα ζητά ανατροπή. Σε καμία περίπτωση, είναι αυτονόητο, δεν πρόκειται να δεχτούμε πολιτικές της Μέρκελ, που στοχεύουν στην γερμανική ηγεμονία. Δεν θα ταχθούμε με τους λεγόμενους Φεντεραλιστές. Δεν θέλουμε την Ελλάδα μια ριγμένη Νομαρχία ενός «Γερμανικού κράτους» και την ελληνική Βουλή μια συμβουλευτική Γερουσία. Πολιτικές Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με το Λαϊκό ή το Σοσιαλιστικό κόμμα, δεν θα κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε στο Κράτος - Έθνος. Είμαστε αντί-Φεντεραλιστές. Διαφωνούμε ριζικά με την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης. Θεωρούμε πως στόχος των συναδέλφων μας, κυρίως βόρειων Ευρωπαίων, είναι να μας «εξαφανίσουν» σαν Κράτος και αφού δεν μπόρεσαν να μας υποδουλώσουν παλαιότερα με τα όπλα και σήμερα με τα ληστρικά μνημόνια, προσπαθούν να μας υποδουλώσουν με πολιτικούς Δούρειους Ίππους. Εγώ προσωπικά θα είμαι ολομέτωπα αντίθετος σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, σ’ αυτήν την διαρκώς ογκούμενη λαίλαπα εξαφάνισης του Νότου.
Πολιτικός μου στόχος, είναι η σύμπλευση, η συστράτευση, η συστοίχιση με συναδέλφους ευρωβουλευτές των χωρών του Νότου, ώστε πέρα κι έξω από πολιτικές ομάδες να παλέψουμε από κοινού για να αντισταθούμε και να γκρεμίσουμε τις απαξιωτικές για την Ελλάδα και τις χώρες τους πολιτικές.
Για παράδειγμα, εμείς σαν Έλληνες δεν μπορεί να χρωστάμε στη Γερμανία τις μίζες για τα «ανάπηρα» υποβρύχια, ούτε βέβαια εκείνες της αμαρτωλής Ζήμενς και την ίδια ώρα ο λαός μας να ανεβαίνει έναν γολγοθά πρωτοφανούς φτώχειας. Δεν μπορεί να καταμετράμε άνεργους, άστεγους, εξαθλιωμένους συντοπίτες, δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται μακροσκελείς κατάλογοι αυτοκτονιών αλλά και οικογενειών που διαλύονται, και την ίδια ώρα το σύστημα και οι εδώ εντολοδόχοι του να μην παίρνουν πίσω τις μίζες και τα κλεμμένα δισεκατομμύρια από τις τσέπες των επίορκων, των ημετέρων, αλλά και των συνεταίρων τους.
* Κύριε Κιούση, αναφέρατε πριν ότι δεν υπάρχει αριστερός ή δεξιός Έλληνας για σας. Είπατε πως υπάρχουν μόνον Έλληνες που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα ή για τον εαυτό τους. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;
- Εμείς πιστεύουμε αυτό που ακριβώς δηλώνουμε. Εμείς πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα της ανατροπής μιας παλαιοκομματικής θεωρίας, που τελικά μας έσπρωξε δεκαετίες πίσω, έπληξε την αξιοπρέπειά μας, ακύρωσε τους κοινωνικούς μας αγώνες, μας διαμελίζει σε νέους αγώνες, εξυπηρετώντας πάντα τις εντολές ξένων συμφερόντων. Χρωματίζοντας τον Ελληνικό λαό και σήμερα μάλιστα που είναι ζήτημα ζωής να αντισταθεί, του αφαιρεί τη δύναμη και μαζί την ελπίδα. Σήμερα το πολιτικό «διαίρει και βασίλευε», είναι ό,τι πιο καταστροφικό για το μέλλον μας σαν χώρα, κάτω από τα συνεχή χτυπήματα που δεχόμαστε. Ο στόχος λοιπόν είναι κοινός. Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Κοινός και ο αγώνας, για όσους Έλληνες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.
* Είναι σχεδόν αποδεκτό, ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές διαθέτει μία χαλαρότητα. Αυτό ευνοεί τις υποψηφιότητες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατ’ αντανάκλαση τη δική σας;
- Θα συμφωνήσω μαζί σας στην ύπαρξη της χαλαρότητας την οποία όμως εμείς και εγώ προσωπικά, ουδόλως επιθυμούμε. Οι εποχές της εικονικής ευμάρειας και του δήθεν ανέμελου αύριο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα έχουμε πόλεμο. Μας τον έχουν κηρύξει και τον έχουν επιβάλλει οι παγκόσμιοι λαοφάγοι, στο βωμό ενός απίστευτα έκνομου πλουτισμού. Αυτού που οδηγεί σε εκατόμβες θανάτων, ψυχικών και φυσικών.
Μήπως βλέπετε να υπάρχει άλλη λύση πέραν της πανεθνικής αντίστασης και της παλλαϊκής αντεπίθεσης; Ασφαλώς όχι. Συνεπώς δεν επιθυμούμε καμία χαλαρότητα από την πλευρά των ψηφοφόρων, ούτε προσδοκούμε σε χαλαρές ψήφους. Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι εκπροσωπούμε όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες που πλήττονται από τις καταστρεπτικές - μέσω των μνημονίων - επιθέσεις της Νέας Τάξης πραγμάτων, που συνθλίβονται από τις βίαιες οικονομικές πολιτικές και προσβάλλονται κατά τρόπο απαράδεκτο από τις διαρκείς εθνικές ταπεινώσεις.
Την ψήφο λοιπόν που ζητούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και ιδίως εγώ προσωπικά, δεν είναι ψήφος πολιτική. Είναι ανθρώπινη, πατριωτική και προσωπική.
Δεν υπάρχει κανένα σακούλι με ψήφους που μοιράζεται δεξιά κι αριστερά. Υπάρχει η υπεύθυνη ψήφος του Έλληνα πολίτη, η ψήφος με τα απόλυτα χαρακτηριστικά της συνείδησης από έναν λαό που δεν θέλει να ποδηγετείται πολιτικά. Αυτήν την ψήφο εκπροσωπώ, αυτήν ζητώ.
* Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον βρεθείτε στα έδρανα τον Ευρωκοινοβουλίου;
- Ασφαλώς στην κορυφή βρίσκεται η αντιμετώπιση της ανεργίας και ειδικότερα η ανεργία των νέων. Θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο εθνικό θέμα, το οποίο οι δικοί μας πολιτικοί, οι κυβερνώντες, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να λύσουν, όντες δέσμιοι κατάπτυστων συμφερόντων.
Παράδειγμα η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, που ναι μεν απασχολεί κάποιες εκατοντάδες εργάτες και ειδικότητες, αλλά με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση και υπερχρέωση των διοδίων, καταστρέφει τις τοπικές οικονομίες πολλών περιοχών και εκτινάζει την ανεργία. Για μένα η ζητούμενη ανάπτυξη που είναι η μόνη σίγουρη λύση για την ανεργία, εδώ που έχουμε φτάσει πλέον, έρχεται μόνο από τον πρωτογενή τομέα. Καλώς ή κακώς. Και στον πρωτογενή τομέα αυτόν, κάνω την εξαίρεση λόγω της φύσης της πατρίδας μας και βάζω και τον τουρισμό. Αν δεν καταφέρουμε να έχουμε δική μας αυτάρκη παραγωγή από τη γεωργία, την κτηνοτροφία, ακόμη και από τον τουρισμό, δεν θα έχουμε ποτέ πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα έχουμε ποτέ μείωση της ανεργίας και θετικούς δείκτες. Βέβαια για να γίνει αυτό, πρέπει να μας το επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πάντα όταν συζητιόνταν αυτά τα θέματα, κάποιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης έπιναν καφέ, αντί να υποστηρίζουν τα δίκαια του Έλληνα αγρότη. Κάποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές με ονοματεπώνυμα, όπως μου έχουν καταγγείλει Λαρισαίοι αγρότες, όταν γίνονταν η ψηφοφορία για το βαμβάκι, δεν πήγαν καν να ψηφίσουν. Δεν ψήφιζαν σε οριακά θέματα για την Ελλάδα. Κανένας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πήρε το θάρρος να ασκήσει κάποιο έστω υποτιθέμενο βέτο, γιατί και αυτά έχουν καταργηθεί. Υπάρχουν όμως συστήματα που μπορείς να διεκδικήσεις ή να μπλοκάρεις πράξεις που αφήνουν τον Έλληνα αγρότη στην μοίρα του. Αντίθετα, έχουμε μέχρι και Επίτροπο Αλιείας, την κυρία Δαμανάκη, που εκτός από τα ταξίδια της, δεν έχει να παρουσιάσει έστω και ένα θετικό στοιχείο για την ελληνική αλιεία. Απλή παρουσία και εκνευριστική θεωρία διεκπεραιωτή. Δεν προσωποποιώ την αναφορά μου, αλλά δυστυχώς η αλήθεια βοά.
* Κύριε Κιούση, γεννηθήκατε στη Λάρισα, μεγαλώσατε, ανδρωθήκατε σ’ αυτήν εδώ την πόλη, ωστόσο σπουδάσατε και ζείτε στην Αθήνα έχοντας την κεντρική διεύθυνση της οικογενειακής σας εταιρίας. Τι σκέφτεστε για τη γενέτειρά σας;
- Με ρωτάτε τι σκέφτομαι για το μεγαλύτερο κομμάτι της καρδιάς μου. Είναι ο νόστος, είναι η αγάπη, είναι οι αναμνήσεις, είναι η ίδια η ζωή. Άλλωστε δεν είμαι ξενιτεμένος. Οι παρουσίες μου στη Λάρισα είναι τακτικές για λόγους επιχειρηματικούς αλλά και κοινωνικούς. Θέλω να προσφέρω και οφείλω να προσφέρω τα μέγιστα στους συντοπίτες μου. Αυτό δεν είναι απλή δέσμευση, είναι στόχος ζωής. Εξάλλου μιλάμε για τη Λάρισα και το Νομό της, μιλάμε για τον Θεσσαλικό Κάμπο, τον ομφαλό αυτής της χώρας. Το χρέος για προσφορά, είναι διαρκές και απολύτως επιβεβλημένο.
* Το περασμένο καλοκαίρι θελήσατε ως εταιρία να εμπλακείτε με την ΑΕΛ. Τελικά τι προέκυψε και κατά κάποιο τρόπο αποσυρθήκατε;
- Είναι ακριβώς όπως το λέτε. Αποσυρθήκαμε όχι από την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας για την ΑΕΛ, η οποία είναι καθημερινή και μόνιμη, αλλά από την εμπλοκή μας στο λειτουργικό γίγνεσθαι. Η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη πήρε μία απόφαση, την οποία ο αδελφός μου ο Παναγιώτης και εγώ προσωπικά, σεβαστήκαμε δίχως την παραμικρή αντίρρηση. Παρότι το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και υπήρχε συνέχεια της διαδικασίας, αποφασίσαμε να αποσυρθούμε υπερτονίζοντας την ενότητα που πρέπει να διακατέχει όλους τους οπαδούς, φιλάθλους, συστρατιώτες αλλά και απλούς φίλους αυτής της ομάδας. Η ΑΕΛ είναι κομμάτι της ψυχής μου και θα είναι για πάντα. Για τον πολύ απλό λόγο, ότι μας πρόσφερε στα 50 χρόνια ζωής της περίσσευμα υπερηφάνειας, ανείπωτες στιγμές μεγαλείου και αμέτρητες συγκινήσεις. Εύχομαι και πιστεύω, ότι με σύνεση, ενότητα και χωρίς αποκλεισμούς, η αγαπημένη μας ομάδα σύντομα θα ξαναγυρίσει στο θρόνο της.
* Και κάτι τελευταίο. Σε τι θα μπορούσατε να δεσμευτείτε απέναντι στους συμπατριώτες σας την εμπιστοσύνη των οποίων ζητάτε για να τους εκπροσωπήσετε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
- Η κυρίαρχη δέσμευσή μου είναι πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνω όργανο κανενός τραπεζίτη και κανενός εργολάβου. Και επειδή πλέον οι ευρωβουλευτές εκλέγονται από τον λαό και δεν επιλέγονται από τον πρόεδρο, είναι αυτονόητο ότι θα υπηρετήσω τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου.
Αυτή είναι η ηθική μου δέσμευση. Υπάρχουν και άλλες τρεις που αποτελούν πυλώνες του οικοδομήματος που οφείλει να στηρίξει ο έντιμος και αγωνιστής ευρωβουλευτής.
Η πρώτη από αυτές τις δεσμεύσεις μου, αφορά τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την επίλυση των θεμάτων - προβλημάτων που έχουν περιθωριοποιήσει τον Έλληνα αγρότη. Θα δώσω μεγάλη μάχη με τη σταθερή απαίτηση να ζήσει με αξιοπρέπεια η αγροτική οικογένεια.
Η δεύτερη δέσμευσή μου έχει σχέση με τις μεταφορές και τον τουρισμό. Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις που μαραζώνουν τις μεταφορές στην Ελλάδα και υποχρεώνουν τις εταιρίες να μετακομίζουν σε γειτονικές χώρες, πρέπει να αλλάξουν συνταγή. Μεγάλο όπλο των ελληνικών μεταφορών είναι οι θαλάσσιες μεταφορές. Με μια δυνατή ναυτιλία, που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε. Είναι πολύ ζωτικός στόχος. Ο τουρισμός, είναι ο συμπράκτης με τον πρωτογενή τομέα, που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα μας. Ο τουρισμός όμως, είναι ανάγκη να έρθει πάλι σε ελληνικά χέρια και να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη εκμετάλλευσή του από ξένα συμφέροντα.
Η τρίτη δέσμευσή μου είναι, να είμαι αυτός που είμαι, χωρίς να δέχομαι παρεμβάσεις. Στην εντολή των συμπατριωτών μου θα είμαι απόλυτος σε αυτό που πιστεύω και αυτό που εκφράζω. Θα ψηφίζω κατά συνείδηση, έχοντας στην καρδιά μου και στο βλέμμα μου την Ελλάδα και μόνο.
 
Από το 2ο Λύκειο Λάρισας...
 
Γιος του Μιχάλη και της Αναστασίας Κιούση, με καταγωγή από το Φανάρι Ανδρίτσαινας Ηλείας, ο Δημήτρης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966. Παίρνοντας το απολυτήριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2ο Λύκειο Λάρισας, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Από το 1992 διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες στην Ελλάδα (KIOUSSIS TRANSYS). Συμμετέχει σε συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου των μεταφορών και είναι α’ αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ε.Δ (Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς).
Από το 1993 κατοικεί στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, παντρεμένος με την φιλόλογο Αναστασία Μίχα και είναι πατέρας δύο παιδιών της Θέμιδας και του Μιχάλη. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωρωπού και πρωταγωνίστησε στη δράση των κατοίκων κατά του αίσχους των διοδίων και των μεγαλοεργολάβων.
Έχει αναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική δράση γαλουχημένος από τις πανανθρώπινες αξίες της ορθόδοξης πίστης και του Αγίου Όρους. Τιμήθηκε από το σωματείο Ενωμένη Ρωμιοσύνη για την συμβολή του στην προβολή των αξιών του Γένους και της Χριστιανοσύνης.
Ο Δημήτρης είναι ιδρυτικό μέλος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολιτευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής (2012) όπου έλαβε 5.750 σταυρούς. Το 2013 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ορίστηκε με απόφαση του προέδρου, Πάνου Καμμένου, Ειδικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και υπεύθυνος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το 2014 προτάθηκε ομόφωνα από τις συντονιστικές επιτροπές Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Λάρισας να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής εκπροσωπώντας την Θεσσαλία στο Ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του Μαΐου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass