#Το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Makkinen και είπε ουαου

Supercar made in Greece

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2015 14:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:12

Το Korres P4 με τον V8 κινητήρα των 7.000 κυβικών και των 505 ίππων είναι το πρώτο ελληνικό supercar, εντός και εκτός δρόμου. Και σύντομα, ένας μικρός αριθμός θα κυκλοφορεί στους διεθνείς δρόμους, αφού αμερικάνικη εταιρεία ανέλαβε την παραγωγή του, ετοιμάζοντας τα πρώτα αντίτυπα.

 

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

 

Εδώ και περίπου έξι χρόνια, από το 2009, ξεκίνησε το ταξίδι για τη δημιουργία του Korres P4. Του πρώτου ελληνικού υπερ-αυτοκίνητου, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ομάδα συνεργατών του αρχιτέκτοντα Δημήτρη Κορρέ και η οποία αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την κατασκευή αυτοκινήτων, όπως είναι άλλωστε και ο ίδιος. Κι όμως, αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο όχημα είναι το καλύτερο supercar στον κόσμο, που έχει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου. Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Κορρές, «το P4 με τον 7.000 κυβικών κινητήρα του και τους 505 είναι εφάμιλλο με ένα οποιοδήποτε άλλο supercar. Φτάνει τα 300 χλμ/ώρα, τελική ταχύτητα και έχει εκπληκτικά κρατήματα. Η ειδοποιός διαφορά του είναι ότι εκτός δρόμου, μπορεί να φτάσει εκεί που δε μπορεί να φτάσει κανένα τζιπ, ακόμα και τανκς» λέει χαρακτηριστικά.

 

***Το αυτοκίνητο έχει μήκος 3.920 mm, πλάτος 1.960 mm, ύψος 1.250 mm και μεταξόνιο 2.560 mm, ενώ φέρει ειδική ανάρτηση η οποία μπορεί να αυξήσει το ύψος του αυτοκινήτου κατά 400 mm.

 

Ο Δημήτρης Κορρές ασχολείται επαγγελματικά με τις μετακινήσεις κτηρίων, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η χρόνια ενασχόλησή του με τις μηχανικές κατασκευές, αλλά και η αγάπη του για τα αυτοκίνητα, τον ώθησαν να στο να ασχοληθεί με την κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Το ίδιο και τους συνεργάτες του. «Κανείς από εμάς δεν είναι επαγγελματίας μηχανικός αυτοκινήτων. Τον κινητήρα και άλλα μηχανικά μέρη, τα έχουμε αγοράσει έτοιμα από εταιρείες με πήρα στο χώρο, ενώ έχουμε σχεδιάσει μόνοι μας το σασί, το σασμαν και άλλα τεχνικά κομμάτια της κατασκευής. Πήραμε την τεχνογνωσία από εξειδικευμένους μηχανικούς, κυρίως του εξωτερικού και βάσει αυτής προχωρήσαμε στο δικό μας εγχείρημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια προσφέροντας μοναδικές οδηγικές εμπειρίες σε όλα τα πεδία δράσης». Κι αυτός ο δρόμος όμως δεν ήταν εύκολος. Η ομάδα του κ. Κορρέ έχει κατασκευάσει τέσσερα ακόμη πειραματικά αυτοκίνητα μέχρι να φτάσει στο τελικό, σημερινό σχέδιο που σύντομα θα κυκλοφορεί στους δρόμους του εξωτερικού. «Έχουν ήδη φτιαχτεί δύο αυτοκίνητα με τη βοήθεια του Ηλία Γαγανέλη, από την Κατερίνη» λέει ο κ. Κορρές «ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει σύντομα, από την εταιρεία Kirkham στη Γιούτα των ΗΠΑ. Όπως αντιλαμβάνεστε η παραγωγή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα είναι μικρή λόγω οικονομικής στενότητας. Όμως, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο από πελάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, μιας και για την Ελλάδα το κόστος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, που ανέρχεται στις 200.000 ευρώ περίπου, είναι απαγορευτικό».

ΟΜΑΔΑ KORRES P4

Δημήτρης Κορρές – Σύλληψη Project, Μελέτη, Συναρμολόγηση, Δοκιμές

Βασίλης Σπάνδαγος – Μελέτη, Σχέδια CAD, Συναρμολόγηση

Φράγκος Φραγκόπουλος – Αρχιμηχανικός, Συναρμολόγηση

Στόγιαν Γκόσεβιτς – Διαχείριση Project, Δοκιμές

Δωροθέα Μητροπούλου – Σχέδια CAD

 

***Ο οδηγός αγώνων Tommi Makinen που έκανε test drive στο P4 του Δημήτρη Κορρέ, μετά την εμπειρία του δήλωσε: «Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, αλλά έκανα λάθος. Είναι απίστευτο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass