Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΡΑΛΛΥ ΜΙΛΤΟΣ ΑΓΓΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ιππότης της ασφάλτου

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2015 14:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

Αδρεναλίνη, έντονος συναγωνισμός, θεαματικές ειδικές και εξαιρετικές επιδόσεις, είναι τα συστατικά που καθιστούν το ράλλυ ένα εξαιρετικό σπορ με φανατικούς οπαδούς και ο 38χρόνος Λαρισαίος πρωταθλητής Μίλτος Αγγλόπουλος, αποτελεί ένα από τους εμβληματικούς αντιπροσώπους του. Με 4 νίκες, στην κατηγορία των 1600 κυβικών, το 2003, το  2010, το 2013 και το 2014 στο Πανελλήνιο Κύπελλο ασφάλτου  της ΕΛΠΑ, έχει τεστάρει δεκάδες αυτοκίνητα και έχει οδηγήσει στις πιο απίστευτες διαδρομές, προσφέροντας θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Η κατάκτηση ωστόσο της κορυφής δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς για να το πετύχει χρειάστηκαν πολλά χρόνια εντατικής προπόνησης και δοκιμών.  Η αρχή έγινε το 1998, όταν, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Ηλία Αγγλόπουλου, αποφάσισε να μπει στον αγωνιστικό στίβο και να δοκιμάσει τις αντοχές και τη δεξιοτεχνία του στο τιμόνι, με ένα «φτιαγμένο» Yugo 45, που ήταν  το πρώτο του αυτοκίνητο. Σήμερα τρέχει με ένα εργοστασιακό Citroen C2-R2 MAX,  το οποίο του προσφέρει άριστες επιδόσεις.

Όπως θα μας πει, το ράλλυ αποτελεί ένα ακριβό αγώνισμα καθώς απαιτεί αρκετά χρήματα για τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και του οδηγού, στο οποίο προστίθενται και τα έξοδα για τη συμμετοχή στους αγώνες που για μια χρονιά αγγίζουν τις 20.000 ευρώ. Παράλληλα όμως αποτελεί και ένα συναρπαστικό σπορ που κρατά το σώμα αλλά κυρίως το μυαλό σε εγρήγορση, καθώς δεν είναι η ταχύτητα που κάνει τη διαφορά στις διαδρομές αλλά η ευελιξία μεταξύ των στροφών και η ικανότητα του οδηγού να αξιοποιήσει τη σχετική επιτάχυνση, μετατρέποντας την οδήγηση σε έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης.

 

Χ.Β.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass