ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ: ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ –ΚΑΙ- ΜΕΣΩ ΤΗΣ TV ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Η προβολή βοηθά όσους το αξίζουν…

* «Δεν έχω αυταπάτες. Είναι ωραίο να σε αναγνωρίζει ο κόσμος στον δρόμο, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι όσο εύκολα έρχεται η αναγνώριση, τόσο εύκολα μπορεί και να χαθεί», λέει ο παλιός ροκάς, καλλιτέχνης σήμερα του έντεχνου τραγουδιού

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:15

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπούτης είναι ένα νέο ταλέντο στην ελληνική μουσική που έγινε ευρέως γνωστός μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «The Voice» του Αντένα. Με την πολύ ιδιαίτερη φωνή του μάγεψε τους κριτές που αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει και να συνεχίσει να αγωνίζεται με σκοπό την πρώτη θέση και το πολυπόθητο έπαθλο.

Τι είναι όμως αυτό που παρακινεί έναν παλιό ροκά να εμφανιστεί σε μία εκπομπή ταλέντων; Έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι καιροί που ακόμα και οι πιο εναλλακτικοί ψάχνουν να βρουν μια άλλη διέξοδο για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να πετύχουν περισσότερα;

Συναντήσαμε στην Αθήνα τον Αλέξανδρο. Αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται πυρετωδώς για της ζωντανές εμφανίσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μας μίλησε για τη μουσική του πορεία αλλά και πώς βιώνει αυτό το κομμάτι της δημοσιότητας και της τηλεόρασης.

* Πες μας για τη σχέση σου με τη μουσική και το τραγούδι.

- Ασχολούμαι από πολύ μικρός, έχω μεγαλώσει μέσα στη μουσική. Τα τελευταία έξι χρόνια που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζω, ασχολούμαι πιο επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχω συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα με εμφανίσεις σε μαγαζιά, φεστιβάλ αλλά και πολλές φοιτητικές εκδηλώσεις.

* Ένας πρώην ροκάς, καλλιτέχνης του εντέχνου σήμερα, παίρνει την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή σε μία τέτοια τηλεοπτική εκπομπή. Γιατί;

- Αναλογιζόμενος την έως τώρα πορεία μου, πήρα την απόφαση να εμφανιστώ στις πρώτες ακροάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ήθελα να δω αν μπορώ να κάνω ένα βήμα παραπάνω απ, ό,τι έχω κάνει έως σήμερα και αν μια τέτοια εκπομπή θα μπορούσε να με βοηθήσει στις αναζητήσεις μου.

* Η πρώτη σου εμπειρία με τον τηλεοπτικό φακό;

- Ήταν κάτι το ιδιαίτερο, όταν έχεις κάνει περισσότερες από επτακόσιες ζωντανές εμφανίσεις στη ζωή σου και εκτίθεσαι σε κάτι τόσο διαφορετικό και πρωτόγνωρο τα συναισθήματα είναι περίεργα, σε κυριεύει το άγχος το οποίο έχεις όπως και στην πρώτη σου ζωντανή εμφάνιση σε κάποιο μαγαζί ή φεστιβάλ. Γενικότερα όμως άξιζε. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία.

* Συμφιλιώνεσαι έτσι με τη δημοσιότητα;

- Δεν έχω αυταπάτες, είναι ωραίο να σε αναγνωρίζει ο κόσμος στον δρόμο, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι όσο εύκολα έρχεται η αναγνώριση, τόσο εύκολα μπορεί και να χαθεί, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.

* Πιστεύεις ότι και άλλοι καλλιτέχνες πρέπει να ακολουθούν τέτοιου είδους διαδρομές ώστε να τους γνωρίσει ο κόσμος;

- Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όσοι το επιθυμούν. Ζούμε σε μία εποχή όπου η εικόνα παίζει κυρίαρχο ρόλο και τα ΜΜΕ βοηθούν στην προβολή. Όπως είπα άτομα που αξίζουν και θεωρούν ότι μπορούν να δείξουν με τον καλύτερο τρόπο και στο μέγιστο βαθμό τη δουλειά τους ώστε να αναδειχθούν μέσα από μία τέτοια εκπομπή, πρέπει να το τολμήσουν.

* Στον διαγωνισμό βρέθηκες αντίπαλος με τον συντοπίτη σου τον Θανάση Παπανικολάου, αυτός έχασε και εσύ κέρδισες και συνέχισες. Συναισθήματα;

- Είναι άσχημο όταν πρέπει να δεις μία συνεργασία σαν μάχη μεταξύ δύο καλλιτεχνών ανταγωνιστικά για την επιβίωση του "ισχυρότερου", όμως αυτοί είναι οι κανόνες του διαγωνισμού. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο για εμένα, όχι για το γεγονός ότι ήταν συντοπίτης μου αλλά ένας φίλος μου, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Είχαμε γνωριστεί κάποιο καιρό πριν στην Αθήνα και αμέσως δέσαμε. Να καταλάβεις είχαμε κλείσει εισιτήρια μαζί για την Αθήνα και λίγο αργότερα μας ενημέρωσαν ότι θα ήμασταν αντίπαλοι. Ήμουν πολύ αγχωμένος γιατί ο Θανάσης είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής και έπρεπε σίγουρα να συνεχίσει, τελικά συνέβη το αντίθετο.

* Πώς βλέπεις σήμερα τη μουσική βιομηχανία, εννοώ συνολικά, από τις δισκογραφικές εταιρίες μέχρι τα κέντρα με ζωντανή μουσική;

- Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η κρίση έχει συμβάλει σε αυτό, οι δισκογραφικές λόγω του διαδικτύου έχουν χάσει τη δύναμή τους. Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις αυτός που πραγματικά αξίζει αλλά ταυτόχρονα μπορεί να βρει τα «κανάλι» για να προβάλει στο μέγιστο βαθμό τον εαυτό του, θα επιβιώσει. Όποιος δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο όσο καλός και να είναι θα χαθεί.

* Και τώρα τι, μετά την εκπομπή;

- Σίγουρα θα ασχοληθώ με τη μουσική, ήταν, είναι και θα είναι η ζωή μου. Μέσα από την τηλεόραση θέλω να προχωρήσω όσο πιο πολύ γίνεται, θέλω να μου δοθούν πολλές ευκαιρίες να αποδείξω τι αξίζω και ποιος είμαι. Γενικότερα θέλω να κάνω ταξίδια με τη μουσική, τα δύο λεπτά χρόνου που έχεις στη διάθεσή σου στην τηλεόραση δεν είναι αρκετά ώστε να δείξεις τι μπορείς και φυσικά να γίνεις γνωστός στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό μπορεί να συμβεί μονάχα όταν σε δουν σε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση, οπότε μπορεί κάποιος και να κρίνει. 

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass