ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Β. Μεϊμαράκης: Εγγυώμαι την ενότητα της παράταξης

* Η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος της νεοφιλελεύθερης αριστερής κυβέρνησης * «Δεν υπάρχει θέμα ονόματος και ο πυρσός θα ανάψει πάλι» *Συνέδριο την άνοιξη και λήψη αποφάσεων *Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την άδικη φορολόγηση των αγροτών

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 2:11

Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Η Νέα Δημοκρατία με εμένα πρόεδρο δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην καταστροφική πολιτική της νεοφιλελεύθερης αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου» δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Ε» ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δυο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εσωκομματική αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης δίνει το στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη μέρα στο κόμμα τονίζοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος ως πρόεδρος και ξεκαθαρίζοντας: «σε ό,τι με αφορά θέμα διάσπασης του κόμματος δεν υπάρχει». Ωστόσο δεν παραλείπει να διευκρινίσει: «δεν πρέπει να συγχέουμε τη διάσπαση με οποιαδήποτε ενδεχόμενη αποχώρηση».

Παράλληλα, μιλώντας για τη ΝΔ του αύριο αναφέρει ότι στόχος του είναι ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτό στην κοινωνία με την οποία θα διατηρεί συνεχή διάλογο και στα νέα ιδεολογικά ρεύματα. Σπεύδει ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι «αλλαγή» δεν σημαίνει «κατεδάφιση» και επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι οι όποιες αλλαγές θα συζητηθούν σε ανοικτό συνέδριο του κόμματος την άνοιξη. Ενώ δηλώνει απερίφραστα: «Με εμένα πρόεδρο δεν υπάρχει θέμα ονόματος και ο πυρσός θα ανάψει και πάλι».

Στο ερώτημα αν βλέπει πιθανότητα συνεργασίας με τον Αλ. Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης παρατηρεί ότι «η συνεργασία, η συνεννόηση και η στήριξη είναι τελείως διαφορετικά πράγματα» και προς την κατεύθυνση αυτή τονίζει ότι στα μεγάλα εθνικά θέματα χρειάζεται ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. «Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και συνεργασία ή υπερψήφιση νομοσχεδίων της αναξιόπιστης και αφερέγγυας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκαθαρίζει.

Ενώ όσον αφορά στο επίμαχο θέμα της φορολογίας των αγροτών δηλώνει: «Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υπέρ της άδικης φορολόγησης των αγροτών. Μια πολιτική που οδηγεί τους αγρότες σε αφανισμό και τους καταναλωτές στην επιλογή εισαγόμενων προϊόντων».

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ στη συνέντευξή του στην «Ε» επισημαίνει τα ακόλουθα:

* Κύριε Μεϊμαράκη,είμαστε μία ανάσα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω σε περίπτωση που είστε ο νικητής των εκλογών τι θα δούμε να αλλάζει στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ας πούμε θέμα αλλαγής του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος πέραν συμβολικών θεμάτων όπως η αλλαγή συμβόλων για την οποία έχετε μιλήσει;

- Από τις βασικές μου προτεραιότητες, όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν κ. Αποστολοπούλου, είναι η ανασυγκρότηση της παράταξής μας και η αναδιοργάνωσή της σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Στόχος μου είναι ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτό στην κοινωνία με την οποία θα διατηρεί συνεχή διάλογο και στα νέα ιδεολογικά ρεύματα. Ένα κόμμα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους χωρίς αποκλεισμούς με αξιοκρατία και επιβράβευση της προσφοράς. Επειδή όμως ακούω συχνά το «θα τα αλλάξουμε όλα», πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι αλλαγή δεν σημαίνει κατεδάφιση. Όλα αυτά θα συζητηθούν στο ανοιχτό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη με τη συμμετοχή μελών, φίλων, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επαγγελματικών φορέων, στο οποίο θα προσδιορίσουμε την οργανωτική μας δομή και θα επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμα και τις πολιτικές μας προτάσεις. Για όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα της κεντροδεξιάς, όπως η ΝΔ, η ανανέωση είναι μια συνεχής πολιτική διαδικασία που στηρίζεται σε ιδέες και όχι σε ληξιαρχικές πράξεις. Για αυτό τον λόγο έχω δηλώσει ότι η δική μου μάχη είναι μάχη ιδεών και όχι γενεών.

Όσο για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είναι ήδη γνωστό. Η παράταξή μας είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και έχει πρωτίστως στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο. Όπως γνωρίζετε έχω υπηρετήσει ως στρατιώτης πάντα στην πρώτη γραμμή την ιστορία, τις αρχές και τους προέδρους της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και είμαι υπερήφανος για την ιστορία μας και τα σύμβολά μας. Με εμένα πρόεδρο δεν υπάρχει θέμα ονόματος και ο πυρσός θα ανάψει και πάλι.

* Ένα θέμα που συζητείται ευρύτατα μέχρι και την τελευταία ώρα πριν τις κάλπες και προβληματίζει και στελέχη της ΝΔ είναι το θέμα της ενότητας. Είναι διασφαλισμένη πιστεύετε η ενότητα στο κόμμα την επόμενη μέρα μετά από όσα έχουν συμβεί κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου;

- Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και έχω αποδείξει διαχρονικά με την πορεία μου μέσα στη ΝΔ ότι υπηρετώ με σθένος την ενότητα στην πράξη και μάλιστα όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Σε ό,τι με αφορά θέμα διάσπασης του κόμματος δεν υπάρχει. Όπως εγώ υπήρξα πάντα στρατιώτης, θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό θα πράξουν όλοι από την επομένη των εκλογών. Όλοι οι υποψήφιοι παλεύουμε για τις ίδιες ιδέες και θα υπηρετήσουμε ως στρατιώτες το νέο αρχηγό του κόμματος. Δεν πρέπει να συγχέουμε τη διάσπαση με οποιαδήποτε ενδεχόμενη αποχώρηση. Αποχωρήσεις συμβαίνουν σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα χωρίς αυτό να εμποδίζει σε καμία περίπτωση την ανοδική τους πορεία. Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την ενότητα και ως πρόεδρος. Άλλωστε η ενότητα του κόμματος διασφαλίζεται από τη βάση.

* Υπάρχει μία «εκδοχή» να το πω, που σας θέλει να αφήνετε περιθώρια συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος της ΝΔ. Οπότε σας ρωτώ ευθέως: θα συνεργαστείτε με την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα;

-Πρώτα από όλα είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε ότι η συνεργασία, η συνεννόηση και η στήριξη είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Εφόσον υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί, τουλάχιστον όχι σε εμάς, θα σας θυμίσω ότι σύμφωνα με τις βασικές αρχές της παράταξής μας, στα μεγάλα εθνικά θέματα χρειάζεται ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και συνεργασία ή υπερψήφιση νομοσχεδίων της αναξιόπιστης και αφερέγγυας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας με τη συμπεριφορά του, τη συμπεριφορά του πολιτικού τυχοδιώκτη, ο οποίος με ψέματα υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών και τώρα αναζητά συνενόχους για να αποφύγει τις ευθύνες της αδιέξοδης πολιτικής του, έχει ήδη κλείσει κάθε χαραμάδα συνεργασίας ή συνεννόησης. Η συνεννόηση και η συζήτηση απαιτούν προτάσεις, αρχές, απόψεις και ήθος. Όλα αυτά δηλαδή που δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Συνεπώς, η Ν.Δ. δεν μπορεί να συναινέσει με την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί τους πολίτες σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση. Η Νέα Δημοκρατία με μένα πρόεδρο δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην καταστροφική πολιτική μιας νεοφιλελεύθερης αριστερής Κυβέρνησης.

* Να υποθέσουμε συνεπώς, ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσετε τα μέτρα για τους αγρότες, θέμα που αφορά και ιδιαίτερα την περιοχή μας.

-Στη ΝΔ ως κόμμα του μεσαίου δρόμου, έχουμε πει ότι θα εξετάζουμε κάθε θέμα κατά περίπτωση. Σε ό,τι αφορά όμως το αγροτικό ζήτημα έχω ξεκαθαρίσει ήδη ότι εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υπέρ της άδικης φορολόγησης των αγροτών. Να σας θυμίσω ότι από το 2013 είχαμε θεσπίσει φορολόγηση με βάση τα καθαρά έσοδα των αγροτών και προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρήση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν φρόντισε να ενημερώσει τους εταίρους μας για τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού εισοδήματος αλλά αντιθέτως επέλεξε την οδό της εξαφάνισης του πρωτογενούς τομέα, διπλασιάζοντας τη φορολογία, επιβάλλοντας το 100% της προκαταβολής του φόρου για την επόμενη χρονιά και την άνοδο στα ύψη του κόστους παραγωγής. Δεν αντιλαμβανόμαστε, τι και ποιον εξυπηρετεί αυτή η πολιτική. Μια πολιτική που οδηγεί τους αγρότες σε αφανισμό και τους καταναλωτές στην επιλογή εισαγόμενων προϊόντων. Η καταστροφική πολιτική Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass