Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Πρώτη με κοινωνικές συμμαχίες η ΝΔ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 0:53

Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Το κόμμα με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και πάντα με βάση τις αρχές και τις αξίες που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την ίδρυση της παράταξής μας» δηλώνει στην «Ε» ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ένα 24ωρο πριν την αυριανή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξης, επισημαίνει ότι από Δεύτερα, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος θα ξεκινήσει νέα προσπάθεια ώστε η «παράταξη» να καταστεί ξανά πρώτη πολιτική δύναμη. «Στόχος μου είναι οι κοινωνικές συμμαχίες και η διεύρυνση της επιρροής μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε το τρίπτυχο: Ανανέωση, Αξιοκρατία, Δημοκρατικές Διαδικασίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά, διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα ενότητας για την παράταξη. Ενώ, αναφέρει, ότι οι συνυποψήφιοι του για την προεδρία θα είναι «ίσοι μεταξύ ίσων» συμπληρώνοντας: «Σκοπεύω να αξιοποιήσω όλες τις δυνάμεις. Ο δικός μου σχεδιασμός δεν εξαιρεί κανέναν».

Ο κ. Μεϊμαράκης, που με την αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή υπογραμμίζει εμμέσως πλην σαφώς και το δικό του πολιτικό «στίγμα», υπογραμμίζει ότι η ΝΔ από τις καταβολές της είναι κόμμα «λαϊκό» και όχι «ταξικό» και επαναλαμβάνει ότι η μάχη που δίνει ο ίδιος είναι ιδεών και όχι γενεών. Σχολιάζοντας με νόημα ότι ΝΔ με τον ίδιο πρόεδρο «θα λειτουργήσει με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με παρεΐστικα ή ρατσιστικώς διατυπωμένα ηλικιακά κριτήρια». Ενώ τονίζει την αναγκαιότητα ενός ανοιχτού στην κοινωνία συνεδρίου που θα γίνει την άνοιξη αλλά και την ανάγκη να λειτουργήσουν και πάλι οι οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενος εξάλλου στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις

ξεκαθαρίζει ότι: δεν τίθεται θέμα συνεργασίας της ΝΔ με τους «αναξιόπιστους πολιτικούς Τσίπρα-Καμμένο», η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία μείωση συντάξεων, απορρίπτει εμμέσως αλλά σαφώς την πιθανότητα συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει: «Νομίζω ότι έχω κάνει σαφές ότι εάν ο κ. Τσίπρας δεν δύναται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες». Δηλώνει δε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να πράξει το ιστορικό της καθήκον.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην «Ε» επισημαίνει τα ακόλουθα:

* Κύριε Μεϊμαράκη, βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την τελική αναμέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Το ερώτημα εύλογο: Εκτιμάτε ότι θα είστε αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα, δεδομένης και της σημαντικής διαφοράς που είχατε από τον δεύτερο Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρώτο γύρο; Και ποια θα λέγατε ότι είναι τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς σας;

-Δεν είναι στις προθέσεις μου να προδικάσω την ψήφο των πολιτών κ. Αποστολοπούλου. Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εκείνον τον αρχηγό που θα κάνει τη Νέα Δημοκρατία την πρώτη πολιτική δύναμη στον τόπο. Μια δύναμη ευθύνης που θα εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και θα εκφράζει τα λαϊκά στρώματα των πολιτών που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία από τις καταβολές της είναι κόμμα λαϊκό και όχι ταξικό. Σε ό,τι με αφορά έχω ξεκαθαρίσει, ότι εγώ δίνω μάχη ιδεών και όχι γενεών. Είμαι υπέρ της πολιτικής που υπηρετεί τον άνθρωπο, της πολιτικής με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο που στοχεύει στο συμφέρον της χώρας και δεν εξυπηρετεί απλά και μόνο λογιστικές πράξεις και νούμερα. Σημασία έχει η ευημερία των πολιτών και γι’ αυτό η παράταξή μας ακολουθεί τα μονοπάτια του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία έχω υπηρετήσει και για αυτή τη Νέα Δημοκρατία καλώ τους πολίτες να με ψηφίσουν. Μία Νέα Δημοκρατία που θα λειτουργήσει με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με παρεΐστικα ή ρατσιστικώς διατυπωμένα ηλικιακά κριτήρια.

* Εφόσον είστε ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και ο 8ος κατά σειρά πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πού εστιάζετε τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο κόμμα προκειμένου να ανανεωθεί και να σημάνει την «επανεκκίνηση» της ΝΔ και πόσο σύντομα θα πάει το κόμμα σε συνέδριο; Συμφωνείτε με την άποψη ότι παρά τη μακρά προεκλογική περίοδο τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τη ΝΔ μένουν σε εκκρεμότητα ακριβώς επειδή δεν προηγήθηκε συνέδριο;

-Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει την ανάγκη για ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη, με τη συμμετοχή των μελών, φίλων του κόμματος αλλά και με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης πρέπει και πάλι να λειτουργήσουν οι οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα. Να θυμίσω πως αυτές λειτουργούσαν με επιτυχία όταν ήμουν γραμματέας του κόμματος και έφτασαν στο σημείο να προτείνουν και τους υποψήφιους βουλευτές και να συμμετέχουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Σκοπός μου είναι η σύνθεση των απόψεων και η παραγωγή ουσιαστικής πολιτικής προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της χώρας. Το κόμμα με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους με αξιοκρατία και επιβράβευση της προσφοράς και πάντα με βάση τις αρχές και τις αξίες που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την ίδρυση της παράταξής μας.

* Αν είστε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι στις προθέσεις σας να αξιοποιήσετε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο όμως και τους λοιπούς δύο υποψηφίους για την προεδρία Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο;

-Οι συνυποψήφιοί μου θα είναι ίσοι μεταξύ ίσων στη ΝΔ. Θα ακούω και θα συμβουλεύομαι όλους. Στόχος όπως ανέφερα είναι η μεγάλη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην οποία είμαστε όλοι στρατιώτες. Με γνώμονα τη διεύρυνση και όχι τη συρρίκνωση της παράταξης, σκοπεύω όπως αντιλαμβάνεστε να αξιοποιήσω όλες τις δυνάμεις. Ο δικός μου σχεδιασμός δεν εξαιρεί κανέναν. Σας είπα ήδη ότι πιστεύω σε ένα κόμμα που δίνει ευκαιρίες σε όλους και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι από τη Δευτέρα να υπηρετήσουμε τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας από όποια θέση και εάν βρισκόμαστε.

* Επειδή συχνά-πυκνά κατά τη μαραθώνια προεκλογική περίοδο τέθηκε θέμα «ενότητας» της ΝΔ την επόμενη μέρα, ήθελα να σας ρωτήσω αν εκτιμάτε ότι «κινδυνεύει» και ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που προτίθεστε να αναλάβατε προκειμένου να διασφαλιστεί και η ενότητα του κόμματος αλλά και η διεύρυνση των δυνάμεών του στον χώρο της κεντροδεξιάς;

- Θέμα ενότητας για την παράταξη δεν τίθεται. Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, ότι η ενότητα εξασφαλίζεται από τη βάση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξής μας στην οποία χωράμε όλες και όλοι. Είναι γνωστό σε όλους τους Νεοδημοκράτες ότι έχω διαχρονικά υπηρετήσει την ενότητα με πράξεις και μάλιστα όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Συνεπώς, για εμένα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης. Αντιθέτως, η ενωμένη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία είναι ο στόχος που εγγυώμαι ότι θα υπηρετήσω ως νέος πρόεδρος της παράταξης. Από τη Δευτέρα, θα ξεκινήσω τη νέα προσπάθεια, για να καταστήσω μαζί με όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την παράταξή μας ξανά πρώτη πολιτική δύναμη. Στόχος μου είναι οι κοινωνικές συμμαχίες και η διεύρυνση της επιρροής μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε το τρίπτυχο: Ανανέωση, Αξιοκρατία, Δημοκρατικές Διαδικασίες.

* Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ με το «καλημέρα σας» θα βρεθεί μπροστά σε μία σωρεία απαιτήσεων που έχουν να κάνουν και με τις τρέχουσες εθνικές εξελίξεις. Έχετε πει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει η ΝΔ σε μείωση των συντάξεων άρα και στην πρόταση που παρουσίασε η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και επίσης έχετε πει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσετε και τα μέτρα για τους αγρότες. Θεωρείτε ορατό το ενδεχόμενο εντέλει αυτά τα μέτρα να μην περάσουν από τη Βουλή και να βρεθούμε προ εξελίξεων; Ποια είναι η άποψή σας για την πιθανή συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης ή και μίας ακόμη προσφυγής στις κάλπες; Αντέχει η χώρα μία νέα εκλογική αναμέτρηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

-Πολύ σωστά επισημαίνετε ότι η Νέα Δημοκρατία, με ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας, δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία μείωση συντάξεων. Την πρόταση της κυβέρνησης μένει να την δούμε, ωστόσο είναι σαφές για εμάς ότι τόσο οι συνταξιούχοι όσο και οι αγρότες βρίσκονται σε αυτή τη δεινή θέση λόγω των λανθασμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, θα πρέπει να σας πω ότι δεν με απασχολούν καθόλου. Νομίζω ότι έχω κάνει σαφές ότι εάν ο κ. Τσίπρας δεν δύναται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες. Η Νέα Δημοκρατία πάντως είναι έτοιμη να πράξει το ιστορικό της καθήκον και όσο πιο γρήγορα αλλάξει το μίγμα πολιτικής, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά ότι συνεργασία με αναξιόπιστους πολιτικούς όπως οι κ.κ. Τσίπρας-Καμμένος, δεν πρόκειται να υπάρξει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass