Ελατοχώρι Πιερίας: Το θέρετρο του ...Δία

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 15:03

Ελατοχώρι Πιερίας. Μια από τις πιο κοντινές και συνάμα πιο όμορφες αποδράσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν τις χιονισμένες κορυφές και τη μαγευτική θέα του Ολύμπου, να διανυκτερεύσουν σε φιλόξενα ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής και να γευτούν ιδιαίτερες γεύσεις όπως το τσάι Ολύμπου στο βουνό των Μουσών.
Σε υψόμετρο 1450 μ. περίπου ξεκινά το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, στη θέση «παπά χωράφι». Ο λάτρης του σκι θα ανακαλύψει την «Ερατώ», την «Κλειώ», τη «Θεανώ» και άλλες επτά πίστες με τα ονόματα των Μουσών και πέντε αναβατήρες, που προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία.


Θέα που κόβει την ανάσα! Ατενίζοντας από ψηλά τον Όλυμπο να στέκει αγέρωχος και στο βάθος, τον ποταμό Αλιάκμονα με την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου και τον Θερμαϊκό.
Ο επισκέπτης είτε πρόκειται για δεινό σκιέρ είτε όχι, έχει τη δυνατότητα να μάθει τεχνικές στις σχολές σκι, να αναπαυθεί στο ιδιαίτερο σαλέ, να κάνει βόλτα με το λιφτ και να απολαύσει τη μαγική θέα.
Στους οικισμούς Παλιό και νέο Ελατοχώρι και με αρχή τη γνήσια ελληνική φιλοξενία και τις υψηλού επιπέδου παροχές, προσφέρεται μια πληθώρα επιλογών για διαμονή, από παραδοσιακούς ξενώνες, ξενοδοχεία, μέχρι και σύγχρονα resort.
Η διαμονή στο χωριό είναι ένα όμορφο και νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο, καθώς τα καταλύματα είναι κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο σε παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, υψηλής ποιότητας.
Σε όλα τα καταλύματα αξιοποιείται το βασικό πλεονέκτημα της περιοχής, η απίστευτη θέα στα Πιέρια όρη και τον Όλυμπο στην πεδιάδα της Πιερίας, στον Θερμαϊκό κόλπο ως τις ακτές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής!
Εδώ γίνεται αντιληπτό, γιατί ο Δίας πήρε το προσωνύμιο Ξένιος...
ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ
Τα γνήσια προϊόντα της πιερικής γης συνδυάζονται με τη μερακλίδικη μαγειρική και την άψογη εξυπηρέτηση, ολοκληρώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία γαστριμαργικής απόλαυσης!
Στην τοπική κουζίνα του Ελατοχωρίου και στα ιδιαίτερα κέντρα εστίασης μπορεί κανείς να απολαύσει μαύρο χοίρο Ολύμπου μαριναρισμένο με τσάι Ολύμπου, αγριογούρουνα, ντόπια χοιρινά κρέατα με τη συνοδεία των εξαίρετων πιερικών οίνων. Παραδοσιακές πίτες, εδέσματα ή και ροφήματα με κυρίαρχο το τσάι Ολύμπου. Για επιδόρπιο μπορεί κανείς να γευτεί ηδύποτα από κράνο ή καρύδι σπιτικά γλυκά κουταλιού με αποκορύφωμα το πεντανόστιμο στιβαχτόν με την ονομασία «Ναπολέων» με ντόπια καρύδια και κανέλα. ‘Όλα αυτά, συνδεδεμένα με τη μαγευτική φύση της περιοχής και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τέρπουν ψυχή και ουρανίσκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass