Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά το Ελατοχώρι

Δημοφιλής χειμερινός προορισμός στα Πιέρια

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 18:14

ΑΘΗΝΑ

Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 780 μέτρων, στους ανατολικούς πρόποδες των Πιέριων Ορέων βρίσκεται ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό με μαγευτική θέα στον μυθικό Όλυμπο και άγρια φυσική ομορφιά. Είναι το Ελατοχώρι, που κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη επαφή.

Το παραδοσιακό χωριό της Πιερίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές, όμως, τον χειμώνα έχει την τιμητική του, καθώς φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού. Αυτό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 με 1.800 μέτρων στις νοτιοανατολικές κατωφέρεις των Πιέριων Ορέων.

Αν και είναι ένα σχετικά καινούριο χιονοδρομικό κέντρο, είναι ψηλά στις προτιμήσεις όσων λατρεύουν τα χειμερινά σπορ, καθώς διαθέτει άρτιες υποδομές ενώ περιβάλλεται από ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και έκτοτε δουλεύει ανελλιπώς, το διάστημα από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και 5 Μαρτίου, διαθέτει τον διθέσιο εναέριο αναβατήρα «Δίας» μήκους 1287 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος εξυπηρετεί δύο πίστες, την «Κλειώ» και την «Ερατώ»

Στη βάση του Χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει το σαλέ, το οποίο διακρίνεται για τη μοντέρνα αισθητική του, η οποία εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Επίσης, διαθέτει και τους απαραίτητους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ιατρείο παροχής πρώτων βοηθειών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass