8 μικρά μυστικά για να πετύχετε καλύτερες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια!

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2024 13:57 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Ιαν 2024 18:01

Τα ακτοπλοϊκά ταξίδια, όπως το ραφήνα πάρος, είναι για τους ρομαντικούς; Ίσως για όσους η τσέπη τους δε σηκώνει το αεροπλάνο;

Ότι κι αν υποστηρίζει κανείς για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια, ένα είναι το βέβαιο. Η κράτηση εισιτηρίων είναι πανεύκολη υπόθεση χάρη στο διαδίκτυο

Πλέον καθένας μας είναι εξοικειωμένος με συμβουλές και ιδέες για φθηνά εισιτήρια και οικονομικές προσφορές. Ωστόσο υπάρχουν και λιγότερο γνωστές στρατηγικές, με τις οποίες μπορείτε να δείτε διαφορά. Παρακάτω αποκαλύπτουμε μικρά τέτοια μυστικά με τα οποία θα μπορείτε να εξασφαλίσετε συμφέρουσες προσφορές για το επόμενό σας ταξίδι.

  1. 1.       Ευέλικτες ημερομηνίες, ευέλικτα εισιτήρια

Και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μπορεί να ισχύει το ίδιο με τα αεροπορικά. Έτσι οι τιμές τους μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την ημέρα της εβδομάδας, την ώρα της ημέρας που θα ταξιδέψετε, ακόμη και την εποχή. Με το να είστε ευέλικτοι ως προς τις ημερομηνίες και ώρες άφιξης και αναχώρησης μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικό ποσό στον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό.

  1. 2.       Γραφτείτε για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν στους συνδρομητές τους ειδικά πακέτα προσφορών. Επομένως σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε, ώστε να λαμβάνετε newsletters και ειδοποιήσεις μικρής διάρκειας προσφορές, για εκπτώσεις και ειδικές τιμές. Έτσι θα είστε από τους πρώτους, που θα έχουν πρόσβαση σε προνομιακές τιμές.

  1. 3.       Ραφήνα Μύκονος: Σκεφτήκατε το ενδεχόμενο ταξιδιού εκτός εποχής;

Το να πραγματοποιήσετε το ταξίδι ραφήνα μύκονος εκτός εποχής είναι σε πολλαπλό επίπεδο μια μοναδική εμπειρία. Από οικονομικής πλευράς, όπως είναι αυτονόητο, θα πετύχετε καλύτερες τιμές νωρίς την άνοιξη ή αργά το φθινόπωρο, σε σύγκριση με το να ταξιδεύετε κατακαλόκαιρο. Η διαφορά στην τιμή είναι αισθητή και στα εισιτήρια, καθώς οι εταιρείες έχουν δελεαστικές τιμές για εκτός εποχής δρομολόγια.

Από την άλλη πλευρά και οι τιμές στα καταλύματα θα είναι πιο προσιτές εκτός εποχής. Επίσης θα μπορείτε με μεγαλύτερη άνεση να περιηγηθείτε στο νησί και να απολαύσετε τις ομορφιές του, καθώς ως γνωστόν το μέσον του καλοκαιριού είναι η εποχή που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Ακόμη όμως και αν ταξιδεύετε κατακαλόκαιρο σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε το νησί μεσοβδόμαδα αντί το Σαββατοκύριακο. Και αυτή είναι μια τακτική, που θα σας εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα.

  1. 4.       Μήπως να ξεκινήσετε από άλλο λιμάνι;

Σαφώς από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν πολλά πλοία καθημερινά, που φτάνουν σε άπειρους προορισμούς. Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο όμως να ξεκινήσετε από άλλον προορισμό; Όπως από το λιμάνι της Ραφήνας ή του Λαυρίου; Όχι μόνο μπορεί μια διαδρομή να είναι ακόμη πιο σύντομη αντί να φύγετε από τον Πειραιά, αλλά μπορεί να είναι και οικονομικότερο. Κάντε έρευνα και σύγκριση τιμών καθώς έτσι μπορεί να εντοπίσετε ανταγωνιστικές τιμές.

  1. 5.       Ραφήνα Άνδρος: Ταξιδέψτε με συνδυαστικά πακέτα και προσφορές

Πριν κάνετε το ταξίδι ραφήνα άνδρος εξερευνήστε ποιες είναι οι πιθανές επιλογές σας. Λάβετε υπόψη την πιθανότητα να κλείσετε εισιτήρια, κατάλυμα και δραστηριότητες μαζί. Αυτή η επιλογή είναι εφικτή συνήθως μέσω κάποιου τουριστικού πράκτορα ή ειδικών ιστοσελίδων που διοργανώνουν ταξίδια.

Μερικές φορές κλείνοντας ένα εκπτωτικό πακέτο διακοπών, όπως τα όλα σε ένα πακέτα μπορεί να είναι πολύ φιλικό για την τσέπη σας.

  1. 6.       Προγράμματα πιστότητας και επιβράβευσης μελών

Τα ακούμε συχνά και με την ίδια συχνότητα συνήθως τα παρακάμπτουμε. Αξίζουν όμως μια ευκαιρία. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις σε ορισμένες κατηγορίες επιβατών, όπως σε συνταξιούχους, φοιτητές, εργαζόμενους που χρησιμοποιούν σε τακτική βάση το πλοίο για τις μετακινήσεις τους.

Επομένως προτού κάνετε την κράτησή σας, δείτε μήπως εμπίπτετε σε κάποια από τις κατηγορίες μιας ακτοπλοϊκής εταιρείας, που δικαιούται έκπτωση. Επιπρόσθετα αν επιλέγετε για τα ταξίδια σας την ίδια εταιρεία συχνά, μπείτε στο πρόγραμμα πιστών πελατών της. Συνήθως υπάρχουν προνομιακές τιμές για εκλεκτούς και τακτικούς πελάτες.

  1. 7.       Κλείστε από τους πρώτους!

Οι early bird προσφορές τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καθημερινότητα για όλους μας. Η αλήθεια είναι, ότι πολλές εταιρείες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις για όσους προλάβουν να κάνουν την κράτηση νωρίς. Άλλωστε κάνοντας έγκαιρη κράτηση δε διασφαλίζετε μόνο, ότι θα βρείτε όντως εισιτήρια, αλλά θα τα έχετε και σε προσιτή τιμή.

  1. 8.       Ραφήνα Τήνος: Συνεχίστε την έρευνα και μετά την κράτηση

Έστω ότι προλάβατε και κάνατε έγκαιρα την κράτησή σας για το δρομολόγιο ραφήνα τήνος. Μπορείτε μέχρι να φτάσει η στιγμή του ταξιδιού σας, να ελέγχετε τις προσφορές που βγάζει η ακτοπλοϊκή εταιρεία. Εάν έχει πολιτική δωρεάν ακύρωσης (ισχύει σε ορισμένες εταιρείες), ακυρώνετε τα πρώτα εισιτήρια, που βγάλατε και κλείνετε τα φθηνότερα στην πιο πρόσφατη προσφορά, που βρήκατε.

Αν όχι, βγαίνετε και πάλι κερδισμένοι, καθώς χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τακτικές και πάλι θα έχετε βρει μια καλή προσφορά.

Τελευταίες απορίες για την έγκαιρη κράτηση των εισιτηρίων

Χρειάζεται αλήθεια να κλείσω νωρίς εισιτήρια;

Αν τα παραπάνω επιχειρήματα για τις προσφορές και ειδικές τιμές, που εξασφαλίζει κάποιος κάνοντας έγκαιρη κράτηση δε σας έπεισαν, ανακαλέστε τις εξής εικόνες. Πάσχα και Δεκαπενταύγουστος σε λιμάνι. Ούτε οι αεροπορικές θέσεις, που είναι πιο ακριβές, είναι διαθέσιμες. Αν θέλετε να είστε σίγουροι, ότι θα βρείτε θέση να ταξιδέψετε τη μέρα, που εσείς επιθυμείτε, η εκ των προτέρων κράτηση είναι απαραίτητη.

Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να κλείσω εισιτήρια;

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε εισιτήρια είναι όταν θα γνωρίζετε τις ακριβείς ημερομηνίες στις οποίες θέλετε να ταξιδέψετε. Οι περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν το πρόγραμμά τους μήνες πριν. Επομένως κάνετε την κράτησή σας όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

Συγκεκριμένα 2-4 μήνες πιο πριν είναι μια χαρά. Αν πάλι σκοπεύετε να κάνετε island hopping κάνοντας πχ το δρομολόγιο santorini milos, μπορείτε να ταξιδέψετε και στο κατάστρωμα, καθώς η απόσταση είναι μικρή. Σε μια τέτοια περίπτωση η κράτηση 2-3 βδομάδες πριν το ταξίδι είναι μια χαρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass