Τι αξίζει να κάνεις στη Λάρισα αν βρεθείς έστω για ένα Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2023 12:58

Η Λάρισα, η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και αποτελεί βιομηχανικό, εμπορικό, διοικητικό, συγκοινωνιακό και αγροτικό κόμβο της Θεσσαλίας. Τα μνημεία, τα αμέτρητα καφέ, το Φρούριο και οι ευκαιρίες για κοντινές αποδράσεις, θα σε κάνουν να ερωτευτείς την πόλη από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όσα αξίζει να κάνεις αν επισκεφθείς την “Αρχόντισσα του θεσσαλικού κάμπου” έστω για ένα Σαββατοκύριακο. Πάμε να τα δούμε;

Ανακαλύπτοντας το κέντρο της πόλης

Η Λάρισα διαθέτει πλήθος πεζοδρόμων και πλατειών, όπως είναι η Κεντρική Πλατεία και η Πλατεία Ταχυδρομείου. Με μία βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, το πλήθος των επιλογών θα σε εντυπωσιάσει. Εκατοντάδες καταστήματα ένδυσης, όπως τα φυσικά καταστήματα του funky-buddha.com, αλλά και καταστήματα υπόδησης, αξεσουάρ και για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, θα σε καλύψουν πλήρως. Ακόμη, τα περίπου 1600 καφέ της Λάρισας την έχουν καθιερώσει ως “πόλη του καφέ”. Υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί περίπου μία καφετέρια ανά 119 άτομα, ενώ είναι γενέτειρα μεγάλων αλυσίδων που κατέκτησαν την Ελλάδα, όπως τα Mikel, Bruno και De-Tox. Απόλαυσε τον καφέ σου στην πλατεία Ταχυδρομείου και επισκέψου τα τσιπουράδικα στο κέντρο. Must αποτελούν και τα ταβερνάκια αλλά και τα μπαράκια στον λόφο του Φρουρίου. Αν, πάλι, είσαι λάτρης του ποδηλάτου, μην παραλείψεις να νοικιάσεις και να περιηγηθείς στους ποδηλατόδρομους της πόλης.

Βόλτα στον Πηνειό και στο πάρκο Αλκαζάρ

Ο Πηνειός αποτελεί πόλο έλξης των κατοίκων και πνεύμονα δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ντόπιοι επιλέγουν την όχθη του για την καθημερινή τους βόλτα, ανεξαρτήτως εποχής, ενώ ο χώρος προσφέρεται και για ποδηλατάδα και πικ νικ. Αν βρεθείς στην πόλη τον Ιούνιο, μη χάσεις το φεστιβάλ Πηνειού που οργανώνει καλλιτεχνικές, αθλητικές και ποικίλες δράσεις, ενώ φιλοξενεί αξιόλογους καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής. Ακόμη, σου προτείνουμε να επισκεφθείς το δημοτικό πάρκο Αλκαζάρ, που βρίσκεται στις όχθες του Πηνειού και μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ζωής. Είναι μία όαση πρασίνου για τους κατοίκους και διαθέτει πεζοδρόμους, συντριβάνια, γήπεδα, χώρους αναψυχής και αναψυκτήριο. Στο κηποθέατρο του πάρκου, διοργανώνονται συναυλίες και παραστάσεις.

Περιήγηση στην ιστορία της πόλης

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο είναι σήμα κατατεθέν της πόλης της Λάρισας. Με χωρητικότητα περισσότερων από 10.000 θεατών, οικοδομήθηκε το 1ο μισό του 3ου αιώνα και παραμένει ιδιαίτερα καλοδιατηρημένο. Στον πεζόδρομο μπροστά από το θέατρο, μπορείς να πιεις τον καφέ σου απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στο μνημείο. Για να θαυμάσεις τα αξιόλογα ευρήματα που μαρτυρούν την μακραίωνη ιστορία της πόλης επισκέψου το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Μην παραλείψεις να ανηφορίσεις στο λόφο του Φρουρίου και για το Μπεζεστένι, που χρησιμοποιήθηκε ως σκεπαστή υφασματαγορά από τους Οθωμανούς. Στην πλατεία Λαμπρούλη, στην οποία βρίσκεται το Μπεζεστένι, σώζονται τμήματα παλαιοχριστιανικών λουτρών και της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου. Ακόμη, στο πάρκο Αλκαζάρ θα βρεις το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και απέναντι το Μνημείο του Ιπποκράτη. Αν είσαι λάτρης της τέχνης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα θα βρεις πάνω από 750 έργα, ζωγραφικά, σχέδια και χαρακτικά.

Αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς

Η Λάρισα διαθέτει πλήθος κοντινών προορισμών και είναι το ιδανικό ορμητήριο για αποδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τους καλοκαιρινούς μήνες απόλαυσε τις παραλίες των Δήμων Πλαταμώνα και Αγιάς. Επισκέψου το γραφικό Μεταξοχώρι και το Μεγαλόβρυσο, στους πρόποδες του Κισσάβου, καθώς και τα ιστορικά Αμπελάκια, την κοιλάδα των Τεμπών και την Καλλιπεύκη στον Κάτω Όλυμπο. Ακόμη, σε μία ώρα από την πόλη θα βρεις αγαπημένους προορισμούς, όπως το Πήλιο και τα Μετέωρα. Αν θέλεις να απολαύσεις μία εμπειρία wellness, επισκέψου τα ιαματικά λουτρά του Κόκκινου Νερού, που απέχουν μόλις μία ώρα από τη Λάρισα. Αν είσαι αθλητικός τύπος, προτίμησε μία πεζοπορία στον Όλυμπο ή στο Κίσσαβο αν θέλεις πιο βατή διαδρομή. Ιδανικά προτίμησε να συμμετάσχεις σε κάποια από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές. Τέλος, επισκέψου το Φαράγγι της Καλυψούς, κοντά στο Κόκκινο Νερό, για να συνδυάσεις μία σύντομη πεζοπορική διαδρομή με μπάνιο στις βάθρες.

Η πόλη της Λάρισας προσφέρεται για ένα ξεχωριστό weekend trip που θα καλύψει κάθε σου ανάγκη. Οι επιλογές για χαλάρωση και διασκέδαση είναι αμέτρητες, ενώ μπορείς να συνδυάσεις το αστικό τοπίο με τις ομορφιές της φύσης. Ακολούθησε τις προτάσεις μας και ετοιμάσου να πάρεις μία γεύση από τη μαγεία της πρωτεύουσας του θεσσαλικού κάμπου!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass