FAN FICTION: Η κατάρα των Power Rangers

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 18:15 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Απρ 2017 23:58

Όσοι μεγαλώσαμε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και στις αρχές του ‘90, περνούσαμε τα πρωινά του Σαββατοκύριακου βλέποντας από νωρίς το πρωί κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση.

Μπορεί τις καθημερινές να μην ξυπνούσαμε για να πάμε στο σχολείο, αλλά τα Σαββατοκύριακα πιάναμε θέση από τα ξημερώματα για να δούμε  τις αγαπημένες μας παιδικές σειρές, μέχρι τις δώδεκα, δωδεκάμισι το μεσημέρι, που τελείωναν και βγαίναμε έξω να βρούμε τους φίλους μας για να παίξουμε για καναδυό ωρίτσες. Και πάντα, σε όλες τις παρέες υπήρχε και κάποιος που ήθελε να καθήσει να δει και τους Power Rangers, που έπαιζαν στο τέλος και μετά να έρθει να μας βρει. Αυτή η σειρά δεν άρεσε στους περισσότερους, και εκείνοι που την παρακολουθούσαν φανατικά αποτελούσανε τα «μαύρα πρόβατα» της παρέας.
Πέρα από το ότι όλα τα επεισόδια ήτανε ολόιδια μεταξύ τους και αν έβλεπες 2-3 ήτανε σαν να τα έχεις δει όλα, κατά καιρούς προβλήθηκαν και ταινίες με τους Power Rangers, που η μία ήτανε χειρότερη από την άλλη. Η πιο πρόσφατη ήτανε απογοητευτική, όπως διαβάσατε και την προηγούμενη εβδομάδα στη στήλη «Cine-Ελευθερία» της Δ. Τριανταφυλλίδου. Αυτό που αναρωτηθήκαμε πολλοί ήτανε το τι απέγιναν οι ηθοποιοί που έπαιξαν στην αρχική σειρά Power Rangers που βλέπαμε όταν ήμασταν μικροί.
Μια έρευνα στο διαδίκτυο, όμως, μας μαύρισε την ψυχή. Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποια κατάρα έπεσε στη σειρά, καθώς 14 από τους πρωταγωνιστές της έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, οι περισσότεροι με άσχημο τρόπο.

 

PR2

 

Η Thuy Trang, η κίτρινη Power Ranger,  σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2001 σε ηλικία  27 ετών. Το αυτοκίνητο στο οποίο ήτανε συνοδηγός έπεσε στον γκρεμό, με την ίδια να χάνει τη ζωή της και τους συνεπιβάτες της να μένουν παράλυτοι.
Τoν χοντρούλη ιδιοκτήτη της καφετέριας όπου σύχναζαν οι Power Rangers τον θυμόσαστε; Ε, λοιπόν, ο ηθοποιός μετά τη σειρά έκοψε το κάπνισμα και το έριξε στην υγιεινή ζωή. Έχασε πολλά κιλά, έγινε στιλάκι, και μετά από λίγο πέθανε στα 47 του από ανακοπή καρδιάς. Μάλλον οι προσπάθειές του πήγανε χαμένες...
Ο Ζόρντο, ο μέντορας και δημιουργός των ηρώων, κι αυτός πέθανε από καρδιά στα 43 του. Μα, ο Ζόρντο υποτίθεται ότι ήτανε παντοδύναμος...
Η κακιά της σειράς, η Ρίτα Ρεπούλσα, έφυγε κι εκείνη από τη ζωή στην ηλικία των 68 χτυπημένη από τον καρκίνο. Ζούσε μόνη της και τη βρήκανε οι φίλοι της μετά από πολλές ημέρες.
Δε γλίτωσαν από αυτή την αρρώστια ούτε η άσπρη Power Ranger (σε επόμενα επεισόδια που δεν προβλήθηκαν στην Ελλάδα) που έφυγε στα 50 της, ούτε ο πατέρας του κόκκινου Ranger στα 55 του.
Από την κατάρα δε γλίτωσε ούτε και ο ηθοποιός που έκανε τις φωνές των τεράτων που εμφανιζόταν στη σειρά, νεκρός στα 50 του από αναπνευστικά προβλήματα.
Η λίστα συνεχίζεται με αυτοκτονίες, θάνατο 36χρονου υπό άγνωστες συνθήκες, μέχρι και ο επόμενος κόκκινος Ranger που δολοφόνησε τον συγκάτοικό του, και ακόμα ένας κομπάρσος που κατέληξε στη θανατική ποινή.
Ακόμα και αυτοί που έζησαν, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στην καριέρα τους μετά από τη συμμετοχή στη σειρά, με λαμπρή εξαίρεση την πολυτάλαντη Amy Jo Johnson, τη ροζ Power Ranger, που έπαιξε σε αρκετές ταινίες αργότερα, κάποιες μάλιστα σκηνοθέτησε η ίδια και επιπλέον  κάνει και καριέρα στο χώρο της μουσικής.

 

• Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass