FAN FICTION: Παιχνίδια για κινητά από το παρελθόν

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2017 22:16

Η Sega ήταν η εταιρία παραγωγής παιχνιδιών που κυριαρχούσε κατά τη δεκαετία του ‘90.

Δεν υπήρξε πιτσιρικάς εκείνη την εποχή που να μην έπιασε στα χέρια του τις παιχνιδομηχανές Game Gear και Master System, παίζοντας με τις ώρες το πιο γνωστό της παιχνίδι, τον Sonic τον Σκαντζόχοιρο και πολλά άλλα όπως το Shinobi, Double Dragon, Golden Axe...
Από το 2001 όπου σταμάτησε επίσημα την κυκλοφορία καινούριων παιχνιδιών της για το Dreamcast, η Sega έκανε τα παλιά της παιχνίδια διαθέσιμα για τις νεότερες παιχνιδομηχανές όπως το XBox και Playstation, αλλά και για υπολογιστές, με άπειρες σελίδες στο ίντερνετ να τα φιλοξενούν, θυμίζοντας στους παλιότερους παίκτες πόσο δύσκολη παιδική ηλικία πέρασαν, παίζοντας παιχνίδια που απαιτούσαν ιδιαίτερες ικανότητες από τους νεαρούς παίκτες.
Φυσικά δε μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων, και την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε μια σειρά παλιών παιχνιδιών της για Android και iOS με την επωνυμία Sega Forever. Η σειρά περιλαμβάνει για αρχή πέντε διαμάντια του παρελθόντος,     το επηρεασμένο από την ελληνική μυθολογία Altered Beast, το Phantasy Star II, το Comix Zone, το Kid Chameleon, και φυσικά το παιχνίδι-σήμα κατατεθέν της Sega, Sonic the Hedgehog, που έκανε την εταιρία γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

 

S2

 

Η Sega υποσχέθηκε στους παίκτες ένα καινούριο παιχνίδι κάθε δύο εβδομάδες, επιλεγμένο από την τεράστια συλλογή της με τα παιχνίδια που αγαπήθηκαν κατά τη δεκαετία του ‘90. Το κάθε παιχνίδι μπορούμε να το κατεβάσουμε δωρεάν, αλλά περιέχει διαφημίσεις. Για να ξεφορτωθούμε τις διαφημίσεις αυτές μπορούμε να πληρώσουμε δύο δολάρια.
Τα παιχνίδια αυτά προσφέρουν και επιπλέον δυνατότητες συμβατές με τη σημερινή τεχνολογία, όπως η αυτόματη αποθήκευση της προόδου του παιχνιδιού. Στις παλιές παιχνιδομηχανές δεν αποθηκευόταν τίποτα. Όταν έκλεινε το παιχνίδι χανόταν τα πάντα, η πρόοδος, τα σκορ, και έπρεπε να ξεκινήσεις από την αρχή. Έτσι, όμως, οι μικροί παίκτες τότε αποκτούσανε πείσμα, υπομονή και ικανότητες που τους χρησίμευσαν και τη μετέπειτα ζωή τους.
Η σειρά Sega Forever δίνει την ευκαιρία στους νέους παίκτες να γνωρίσουν κι εκείνοι τη χρυσή εποχή των παιχνιδιών της προηγούμενης γενιάς και να τα συγκρίνουν με τα σημερινά. Αλίμονο, βέβαια, σε εμάς τους παλιούς παίκτες που θα βλέπουμε τους πιτσιρικάδες να τερματίζουν με μεγάλη ευκολία τα παιχνίδια που μας ταλαιπώρησαν είκοσι χρόνια πριν...

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass