FAN FICTION: Όλη η αλήθεια για τον Τζόκερ... ή μήπως όχι...;

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2017 22:33 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιουλ 2017 20:02

Ένας από τους πιο διάσημους «κακούς» στην ιστορία των κόμικς, ο Τζόκερ προσπαθεί να κάνει τη ζωή του Μπάτμαν δύσκολη από το 1940, όπου και έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

Από τότε μέχρι και σήμερα ο ψυχοπαθής κλόουν έχει πρωταγωνιστήσει σε άπειρες ιστορίες, με την εξωτερική του εμφάνιση και τον χαρακτήρα του να αλλάζουν κατά καιρούς, ανάλογα με τις διαθέσεις του εκάστοτε συγγραφέα που αναλάμβανε να εξιστορήσει τα κατορθώματά του.
Εκείνο, όμως, το στοιχείο του που έμεινε αμετάβλητο ήταν το μυστήριο γύρω από το πραγματικό του όνομα και την καταγωγή του, που οι εκδότες της DC Comics κρατούσαν εφτασφράγιστο μυστικό εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Όλα αυτά μέχρι τον προηγούμενο μήνα, που οι εκδότες ανακοίνωσαν πως στο 50ό τεύχος του περιοδικού Justice League του Ιουνίου θα αποκαλυφθεί επιτέλους όλη η αλήθεια για τον κακοποιό-σύμβολο που επηρέασε ολόκληρες γενιές αναγνωστών.
Το σκηνικό για την αποκάλυψη στήθηκε ήδη από τον περασμένο χειμώνα, κατά τη διάρκεια της επικών διαστάσεων ιστορίας με θέμα το θρόνο του Moebius, έναν θρόνο με θεϊκή προέλευση που όποιος κάθεται σε αυτόν μπορεί να μάθει όλα τα μυστικά του σύμπαντος. Κάποια στιγμή κάθισε εκεί και ο Μπάτμαν, που φυσικά δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να ρωτήσει το θρόνο για το πραγματικό όνομα του Τζόκερ. Η απάντηση φάνηκε να σόκαρε τον ήρωα, δε δόθηκε, όμως, στους αναγνώστες, αφήνοντάς τους να περιμένουν εναγωνίως τα επόμενα τεύχη για να μάθουν κι εκείνοι την αλήθεια. Όλη την Άνοιξη έγινε ένα πραγματικό όργιο φημών στο ίντερνετ μεταξύ των αναγνωστών, όπου ο καθένας προσπαθούσε να προβλέψει τις επερχόμενες αποκαλύψεις, κάνοντας παράλληλα επείδιξη γνώσεων της πολύχρονης ιστορίας των κόμικς του Μπάτμαν.

 

J2


Τελικά τον περασμένο μήνα, όπως είπαμε, ο Μπάτμαν εξομολογήθηκε το μυστικό, αλλά η απάντηση για το πραγματικό όνομα του Τζόκερ δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Ο θρόνος του είχε απαντήσει: «Ήταν τρεις» (ή «ήταν τρία», «There were three» στα αγγλικά). Τι τρεις/τρία; Έχει τρία ονόματα; Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί Τζόκερ;  Οι αναγνώστες από τη μία ένιωσαν εξαπατημένοι, καθώς περίμεναν μία ξεκάθαρη απάντηση, αλλά από την άλλη το όργιο φημών μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με τις μισές αποκαλύψεις, κάνοντας τους ιντερνετικούς συνωμοσιολόγους να ξεσαλώνουν με τις υποθέσεις τους γύρω από τον κακό κλόουν.
Το αποτέλεσμα είναι πως προς το παρόν η εκδότρια εταιρία πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της, και να ταράξει τα νερά στον κόσμο των κόμικς, αλλά και να κρατήσει μυστικό για λίγο καιρό ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα κρυφά χαρτιά της, ρίχνοντας ένα ακόμα πέπλο μυστηρίου γύρω από τον Τζόκερ και την ιστορία του, κάνοντας τους φίλους των κόμικς να αφηνιάσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος οι φανατικοί αναγνώστες θα ξεκαλοκαιριάσουν κάνοντας ουρές στα κομιξάδικα, μήπως και υπάρξει τίποτα νεότερο στα επόμενα τεύχη του Μπάτμαν...
...με τον Τζόκερ να γελάει μαζί τους αραχτός σε κάποια παραλία. Μόνος του ή τρεις μαζί...

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass