FAN FICTION: Αν οι εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών ήτανε οι φίλοι σου

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2017 22:18

Στο ίντερνετ κυκλοφορεί εδώ και καιρό σε ξένες ιστοσελίδες αυτό το αστείο, και μιας και η στήλη καταπιάνεται και με τo θέμα αυτό, είναι ευκαιρία να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά και να γίνει κατανοητό ακόμα και μεταξύ των όχι και τόσο φανατικών ή ενημερωμένων παικτών.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε μαζί εδώ μία προς μία αυτές τις εταιρίες, και θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

BLIZZARD

Ο φίλος από το ίντερνετ

Τον γνωρίζεις μόνο μέσα από το ίντερνετ, μιας και αρνείται να εμφανιστεί στον έξω κόσμο.
• Η εταιρία εξειδικεύεται στα μεγάλα online παιχνίδια για υπολογιστές αλλά και για κονσόλες, όπως τα Diablo, StarCraft, την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία Overwatch και το World of Warcraft (το γνωστό σε όλους μας WoW, που κάνει τους παίκτες να μην ξεκολάνε από τις οθόνες τους).

 

EA1

Ο φραγγάτος

Έχει λεφτά, λατρεύει τα σπορ. Πάντα σε πιέζει να αγοράζεις πράγματα από κάποιο στιλάτο μαγαζί που έχουν οι δικοί του. Όταν οι υπόλοιποι φίλοι σου περνούν παραπάνω χρόνο μαζί του, εξαφανίζονται! Μάλλον οι άλλοι του δίνουν μεγαλύτερη αξία απ’ ό,τι θα έπρεπε. Πάντως, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με δαύτον...
• Η EA Sports είναι η εταιρία που έχει συνδέσει το όνομά της με όλα τα μεγάλα ψηφιακά αθλήματα. Τα παιχνίδια Madden, PGA Tour, NHL, FIFA, NBA Live, UFC είναι μερικά από τα προϊόντα της. Παρόλα αυτά, έχει κακή φήμη μεταξύ των παικτών, μιας και συνήθως για να παίξεις σωστά τα παιχνίδια της θα έρθεις αντιμέτωπος με αρκετές επιπλέον χρεώσεις...

 

MICROSOFT

Ο αλλοδαπός

Σου ζητάει συχνά να πληρώνεις για ό,τι κάνετε παρέα, αλλά οι συναλαγματικές ισοτιμίες για το νόμισμα της χώρας του δε βγάζουν νόημα...
• Πέρα από τα κλασικά παιχνίδια των Windows, κάτι πασιέντζες, κάτι ναρκαλιευτές, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει και μεγαλύτερα παιχνίδια, για υπολογιστές και το Xbox, όπως το Age of Empires και όλες οι παραλλαγές του, οι σειρές Zoo Tycoon και Halo, με πιο πρόσφατο το ένα και μοναδικό Minecraft.

 

ACTIVISION

Ο φίλος που επαναλαμβάνεται

Ο τύπος που λέεει τα ίδια αστεία και τις ίδιες ιστορίες ξανά και ξανά. Εντάξει, εξακολουθείς να γελάς μαζί του, αλλά κάθε φορά και λιγότερο...
• Το 1979 η Activision ήτανε η πρώτη μικρή εταιρία παραγωγής παιχνιδιών που τόλμησε να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες με επιτυχία. Από τότε έχει αναλάβει τη μεταφορά στις κονσόλες όλων των γνωστών ταινιών δράσης, αλλά και γνωστά παιχνίδια όπως τα Quake, Civilization, Call of Duty, Guitar Hero, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν έχει κάτι εξίσου αξιόλογο να μας προσφέρει.

 

ZYNGA

Ο φίλος που αντιγράφει τους άλλους

Όλα του τα αστεία είναι κλεμένα από τους άλλους φίλους, και σε θυμάται μόνο όταν σε έχει ανάγκη και χρειάζεται χρήματα. Ζορίζεται κι όλας, όταν δεν ποστάρεις γι’ αυτόν στο Facebook!
• Εδώ μιλάμε για την εταιρία που δημιούργησε το FarmVille και εκτόξευσε τα παιχνίδια στο Facebook στα ουράνια, μετρώντας αστρονομικά κέρδη. Άλλα γνωστά παιχνίδια της είναι το Zynga Poker, καθώς και οτιδήποτε τελειώνει σε -Ville.

 

BETHESDA

Το φιλαράκι που ταξιδεύετε παρέα

Γνωριστήκατε σε ένα ταξίδι, και τώρα κάνετε κι από ένα ακόμα παρέα κάθε χρόνο. Βδομάδες από την ζωή σου εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σου, λες και ζεις σε άλλο κόσμο.
• Η Bethesda έγινε γνωστή με την μοντέρνα εκδοχή του κλασικού παιχνιδιού Doom και απογείωσε τη φήμη της με τις σειρές Fallout και The Elder Scrolls, με το The Elder Scrolls V: Skyrim του 2011 να αλλάζει τα δεδομένα στα μαζικά online παιχνίδια με τους γιγάντιους χάρτες του προς εξερεύνηση.

 

NINTENDO

Ο φίλος από τα παλιά

Τον γνώριζες από μικρός. Λίγο ιδιότροπος, αλλά πάντοτε προσπαθεί να ανανεώνεται. Κάνετε ακόμα παρέα, αν και φαίνεται πως δεν μεγάλωσε ποτέ από τότε. Δεν πειράζει, όμως, έτσι κι αλλιώς έχεις άλλους φίλους για όταν θέλεις να κάνεις πράγματα «για μεγάλους».
• Από το Game Boy του ‘90 μέχρι το σημερινό Switch, η Nintendo δεν έπαψε ποτέ να κλέβει την παράσταση στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Όσοι μεγαλώσαμε με το Super Mario έχουμε στην καρδιά μας μια ξεχωριστή θέση για την εταιρία που μας απασχόλησε τόσο δημιουργικά στην τρυφερή μας ηλικία. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η Nintendo ιδρύθηκε το 1889 στην Ιαπωνία σαν κατασκευαστής επιτραπέζιων παιχνιδιών, και με τη πάροδο του χρόνου έγινε μια επιχείρηση βιντεοπαιχνιδιών, και έχει αναδειχθεί σήμερα ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στη βιομηχανία.

 

SEGA

Ο άλλος φίλος από τα παλιά

Ήρθε στην πόλη λίγο μετά τον Nintendo. Η οικογένειά του αντιμετωπίζει προβλήματα τελευταία. Είναι δύσκολο να κάνετε παρέα, μιας και πλέον μιλάει μόνο για «τα παλιά». Τώρα πια απλά εμφανίζεται στα πάρτι, χαζεύει λίγο στο κινητό του και φεύγει...
• Όντως, ο δημιουργός του θρυλικού Sonic του σκαντζόχοιρου, σήμερα δεν έχει κάτι καινούριο να επιδείξει, πέρα από την επανακυκλοφορία των παλιών παιχνιδιών του για κινητά μέσα από τη σειρά Sega Forever.

 

SONY

Ο γκαφατζής

Πάντα κάτι μαστορεύει, πάντα κάτι δεν γίνεται σωστά. Δύσκολα τον εμπιστεύεσαι, μιας και πριν χρόνια είχε χάσει την πιστωτική σου κάρτα. Τουλάχιστον αυτός εδώ δεν σε υποχρεώνει να πληρώνεις για τίποτα...
• Δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τον δημιουργό του PlayStation, πέρα από το να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 χάκερς καταφέρανε να υποκλέψουν τους κωδικούς και τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πελατών της Sony, εξ ου και η «μπηχτή» για την πιστωτική κάρτα...

 

VALVE

Η γάτα σου

Η γάτα σου!
Πιστή, φιλική, και το ίντερνετ την λατρεύει.
• Ο δημιουργός των Half-Life, Dota 2 και Counter Strike, θεωρείται ο βασιλιάς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών FPS, των παιχνιδιών που βλέπεις τη δράση μέσα από τα μάτια του χαρακτήρα. Ο κόσμος, πάντως, ακόμα περιμένει εναγωνίως την κυκλοφορία του Half-Life 3 εδώ και 11 χρόνια...

 

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass