Το Time Attack Concept της Holden εκπλήσσει

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2018 18:00

Όταν γίνεται συζήτηση για hypercars στο μυαλό μας έρχονται μοντέλα της Koenigsegg ή της Bugatti.

Ωστόσο, από εδώ και πέρα θα πρέπει σε τέτοιου είδους συζητήσεις να συμπεριλαμβάνεται και η Holden η οποία κατασκεύασε ένα πρωτότυπο μοντέλο που ονομάζεται Time Attack Concept. Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία αποδίδουν 1.340 ίππους και 3.289 Nm ροπής! Το κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά μοτέρ συνδυάζεται με το δικό του αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων. Σύμφωνα με την Holden, το Time Attack Concept μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 1,25 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική των 382 χλμ./ώρα! Φυσικά το Time Attack Concept δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για τελική ταχύτητα. Γι’ αυτό τον λόγο έχει ανθρακονημάτινες αναρτήσεις, κεραμικά φρένα και αγωνιστικά ελαστικά. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο της Holden έχει πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία το βοηθούν να παράγει αρκετή κάθετη δύναμη στις χαμηλές ταχύτητες.

 

MotoGP στο Motegi

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP μπαίνει στην τελική του ευθεία με τους τρεις συνεχόμενους αγώνες σε ασιατικό έδαφος. Ο πρώτος από αυτούς γίνεται σήμερα στην πίστα του Motegi της Ιαπωνίας. Ο Marc Marquez το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και θέλει να το επαναλάβει και φέτος: να πανηγυρίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Motegi.Ο Ισπανός ξέρει ότι, αν φύγει με διαφορά 75β μπροστά από τον Andrea Dovizioso, τότε θα έχει εξασφαλίσει τον τίτλο μέσα στο σπίτι και την πίστα που ανήκει στην Honda. Έτσι, υπό αυτό το πρίσμα, το έργο του Andrea Dovizioso - στη θεωρία - είναι εύκολο: πρέπει να κερδίσει για να καθυστερήσει τη στέψη του Ισπανού. Σε μία πίστα που είναι αρκετά απαιτητική και αυτό το γνωρίζει η εταιρεία, κύριο ρόλο θα παίξουν τα ελαστικά και η διαχείρισή τους. Αυτό που ελπίζουν οι άνθρωποι της Michelin είναι να έχουμε καλύτερο καιρό φέτος και όχι βροχή, που επηρέασε και τις τρεις ημέρες του περσινού Γύρου. Ακόμα και τα σλικ ελαστικά όμως θα έχουν πάρα πολύ δουλειά στον Αγώνα σήμερα (8 π.μ.), που θα έχει διάρκεια 24 γύρους.

 

Πρώτη η Nissan σε πίστα της Formula E

Η Nissan θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην πίστα και θα ξεκινήσει νέα συνεργασία με τη Royal Dutch Shell PLC, με την έναρξη του πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα Nissan e.dams διεξάγει τρεις ημέρες δοκιμών στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί με τις άλλες 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επόμενη σεζόν του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος. Ως η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που θα συμμετάσχει στην Formula E, η Nissan θα αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη της εμπειρία και πρωτοκαθεδρία, σε παγκόσμια κλίμακα, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει πάνω από 350.000 Nissan LEAF, από τη έναρξη διάθεσής του μοντέλου, το 2010. Ο πρωταθλητής της Formula E για τη σεζόν 2015-16 Sebastien Buemi και ο συνοδηγός του Alex Albon, θα αποτελέσουν το «δίδυμο» των οδηγών για τη Nissan e.dams κατά τη διάρκεια της δοκιμής της επόμενης εβδομάδας και στην επικείμενη σεζόν που ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου. Τέλος, εκτός από τα ολοκαίνουργια, 2ης γενιάς (Gen2) αυτοκίνητα της Formula E, η επερχόμενη σεζόν θα περιλαμβάνει ένα νέο, καινοτόμο σχήμα αγώνα. Συγκεκριμένα, τα νέα αυτοκίνητα της Gen2 θα ολοκληρώνουν ολόκληρο τον αγώνα χωρίς την παραδοσιακή αλλαγή οχημάτων στην μέση του αγώνα, γεγονός που χαρακτήριζε τις προηγούμενες σεζόν. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 200 κιλοβάτ ισχύος για το σύνολο του αγώνα, αλλά θα έχουν πρόσβαση σε 225 kW, σε περιόδους του αγώνα, περνώντας από μία ζώνη ενεργοποίησης. Οι δύο λειτουργίες ισχύος θα υποδεικνύονται με τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων σε ένα πρωτοποριακό σύστημα LED που θα ενημερώνει τον οδηγό. Επιπλέον, το πρωτοποριακό σύστημα FANBOOST θα επιτρέψει στους θεατές να ψηφίσουν για τον αγαπημένο τους οδηγό, με τους τρεις πρώτους να έχουν στη διάθεσή τους μέγιστη ισχύ 250 kW, για σύντομες περιόδους.

 

Έτοιμος για στέψη ο Hamilton

Μπορεί αυτή η σεζόν της Formula 1 να ξεκίνησε με… χρώμα διαφορετικό από τις προηγούμενες και στα μισά της να φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε θρίλερ, ωστόσο όλα φαίνεται πως θα τελειώσουν πρόωρα. Πόσο πρόωρα; Ο Lewis Hamilton μπορεί στον επόμενο αγώνα να σφραγίσει τον πέμπτο του παγκόσμιο τίτλο! Η επόμενη μάχη είναι στο Circuit of the Americas, το εντυπωσιακό σιρκουί του Τέξας. Μία πίστα όπου σε έξι επισκέψεις, ο 33χρονος μετράει πέντε νίκες. Κι αν κερδίσει ξανά, θα του αρκεί να μην είναι δεύτερος ο Sebastian Vettel, για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής τέσσερις στροφές πριν το τέλος της σεζόν! Με τη μεταξύ τους διαφορά στους 67 πόντους και μόνο τους αγώνες σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι να απομένουν –δηλαδή 75 βαθμοί στο τραπέζι-, θα πρέπει να συμβούν πολλά για να αλλάξουν οι ισορροπίες. Στο Μεξικό ίσως γίνει η στέψη...

 

------------Οδηγός------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass