Auto moto

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2018 19:00
Marquez: Σας ευχαριστώ και ξεκινάω Marquez: Σας ευχαριστώ και ξεκινάω

Ο Marc Marquez έστειλε μήνυμα από το νοσοκομείο στους οπαδούς του.

Αμεσως μετά την επέμβαση που έκανε την περασμένη Τρίτη στον τραυματισμένο του αριστερό ώμο τούς καθησύχασε γράφοντας: «Γεια σας και σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης. Ήδη νιώθω καλύτερα». Μετά το εξιτήριό του θα ακολουθήσει μια περίοδος ανάρρωσης, περίπου στις έξι εβδομάδες, ώστε να είναι έτοιμος για τις δοκιμές της Sepang στις αρχές Φλεβάρη.

 

Στη USF2000 o γιος του Barrichello

MPARIKELO FOTO1

Ενώ ο Mick Schumacher, γιος του σπουδαίου Michael, θα τρέχει του χρόνου στη Formula 2 όντας πλέον μία ανάσα από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα πρώτα του βήματα σε αγώνες μονοθεσίων κάνει και ο γιος τού έτερου οδηγού στην εποχή αυτοκρατορίας της Ferrari, Rubens Barrichello. Ο Eduardo Barrichello, λοιπόν, τον οποίο γνωρίσαμε όταν πήγε μία βόλτα… υψηλών ταχυτήτων τον πατέρα του προκαλώντας δάκρυα και συγκίνηση στον συμπαθή Βραζιλιάνο, θα τρέχει το 2019 στο πρωτάθλημα Cooper Tires USF2000. Ο 17χρονος συμμετείχε πέρυσι στο πρωτάθλημα Formula 4 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έχοντας τέσσερις παρουσίες στο Top10 της κατάταξης. Τώρα κάνει το επόμενο βήμα, σκαρφαλώνοντας στην αντίστοιχη σκάλα που υπάρχει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, με απώτερο στόχο το IndyCar. «Ακολουθώ το πρόγραμμα Road to Indy απ’ όταν ήμουν ακόμα στα καρτ. Το σχέδιο είναι να κάνω όσο γίνεται περισσότερες δοκιμές πριν την πρεμιέρα της σεζόν και μετράω τις μέρες για τον πρώτο αγώνα» είπε ο ταλαντούχος Eduardo. Ο μπαμπάς Rubens ήταν 19 χρόνια στη Formula 1, κατακτώντας 11 νίκες ενώ έτρεξε και μία σεζόν στο πρωτάθλημα IndyCar.

 

Ντεϊτόνα ο Alonso

NTEITON FOTO1

Μπορεί ο Fernando Alonso να μας λείψει το 2019 από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι απών από τα αγωνιστικά δρώμενα παγκοσμίως. Κάθε άλλο! Ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού θα έχει αρκετή δουλειά, καθώς εκτός από την επιστροφή του στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης με στόχο την επίτευξη του Triple Crown (έχει κερδίσει ήδη τις 24 ώρες του Μαν αλλά και το GP F1 του Μονακό), θα επιστρέψει και στην Ντεϊτόνα! Συγκεκριμένα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα τρέξει στον αγώνα αντοχής Rolex 24 που διεξάγεται στο Daytona International Speedway, οδηγώντας για λογαριασμό της Wayne Taylor Racing. Ο Ισπανός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Konica Minolta Cadillac DPi-V.R με το 10 και με teammates τους Kamui Kobayashi, Jordan Taylor και Renger van der Zande.

 

Αλλαγή δεδομένων με Pedrosa…

PENTROSA FOTO2

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέραμε ήταν ότι ο ίδιος ο Dani Pedrosa δεν ήθελε να πάρει μέρος στα τεστ της Valencia και της Jerez. Ο Ισπανός αναβάτης, ο οποίος αποχαιρέτησε τα GP μετά τον Αγώνα της Valencia φέτος, έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ΚΤΜ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δοκιμαστή. Στις δοκιμές της Ισπανίας, πάντως, ο Dani Pedrosa δεν έδωσε το «παρών» στην πίστα μιας και - όπως πιστεύαμε - ήθελε να τιμήσει το συμβόλαιό του με την Honda, το οποίο λήγει στις 31/12. Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό δεν ήταν εντελώς αλήθεια. Το HRC είχε βάλει, τελικά, εμπόδιο στη συμμετοχή του Dani στα τεστ της Valencia και της Jerez. Πρόσφατες δηλώσεις του Pit Beirer της ΚΤΜ αποκαλύπτουν ότι βρέθηκε λύση με τη Honda και ο Dani θα οδηγήσει την RC16 στις 18 και 19 Δεκεμβρίου! «Θα οδηγήσει τη μοτοσικλέτα μας πριν τα Χριστούγεννα και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Φλεβάρη, στη Μαλαισία».«Τα βρήκαμε με τη Honda. Είμαι περίεργος, τώρα, να δω πώς θα πάει αυτό το τεστ. Έχουμε πολλά να δοκιμάσουμε».«Το βάθρο του Pol στη Valencia ήταν ένεση ηθικού, ωστόσο η RC16 δεν είναι ακόμα στο επίπεδο των καλύτερων μοτοσικλετών».«Ο Zarco έχει πει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται περισσότερα, ενώ και η απόδοση των Oliveira και Syahrin πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε». Ίσως ο Dani Pedrosa αποδειχθεί η κίνηση-ματ της ΚΤΜ, η οποία ευελπιστεί σε άλματα προόδου με τις υποδείξεις του έμπειρου Ισπανού οδηγού.

 

---Οδηγός---

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass