Auto Moto

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 19:00
Αγώνας MotoGP μέσα σε πόλη Αγώνας MotoGP μέσα σε πόλη

Η είδηση δεν είναι ότι θα διεξαχθεί Αγώνας MotoGP στην Ινδονησία, είναι άλλωστε μια περιοχή όπου το MotoGP λατρεύεται κυριολεκτικά.

Η είδηση είναι ότι η χώρα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα είναι στο Ημερολόγιο Αγώνων από το 2021, με Αγώνα MotoGP μέσα σε πόλη! Η Ινδονησία έχει προγραμματίσει την κατασκευή μιας πίστας μέσα στην περιοχή Mandalika που βρίσκεται στο νησί Lombok. Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί από τις 21 Ιανουαρίου, αλλά μόλις τώρα βγήκε προς τα έξω αυτή η συμφωνία ανάμεσα σε Dorna και την κρατική Indonesia Tourism Development.

Η νέα πίστα, όπως διέρρευσε, θα έχει μήκος 4,32χλμ και 18 στροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη πάρει μια αρχική έγκριση από τον Franco Uncini. Το όλο project το έχει αναλάβει μια γαλλική εταιρεία και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης των διάφορων δρόμων θα ξεκινήσουν από φέτος τον Σεπτέμβρη.

Το εν λόγω τριετές συμβόλαιο, έχει ρήτρα επέκτασής του κάτι που πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο. Με τα νέα αυτά, το MotoGP θα πάει σε μια περιοχή όπου οι οδηγοί λατρεύονται σαν θεοί και μάλιστα εκεί θα γίνει και ο πρώτος στην ιστορία αγώνας πόλης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

SBK: Επίδειξη δύναμης από

τον Alvaro Bautista στον πρώτο αγώνα

2SBK EPIDEIJH DYNAMHS APO TON ALBARO

Επίδειξη δύναμης από τον Alvaro Bautista και τη νέα Panigale V4R στην Αυστραλία, με τον Ισπανό να κυριαρχεί και να κερδίζει στο ντεμπούτο του στα SBK-Motul! Ο πρώην αναβάτης του MotoGP ήταν μπροστά από τον πρώτο γύρο, νικώντας τον Rea και στη συνέχεια απλά μεγάλωνε τη διαφορά του, για να τερματίσει 15’’ μπροστά από τον δεύτερο! Έτσι, έγινε ο πρώτος οδηγός, μετά τον Max Biaggi το 2007, που παίρνει τη νίκη στον πρώτο του Αγώνα στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul.

Ο Rea πήρε άνετα τη δεύτερη θέση, αν και μέχρι τα μέσα του Αγώνα έδωσε ωραίες μάχες με τον νέο του ομόσταυλο, τον Leon Haslam, ο οποίος έκανε το λάθος κι έπεσε στον 13ο γύρο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Haslam έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρώτο βάθρο για το 2019. Η διαχείριση των ελαστικών από τους αναβάτες έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στα τελευταία στάδια του Αγώνα, με τους Melandri και Lowes να το εκμεταλλεύονται.

Οι δυο τους πάλεψαν μέχρι το τέλος για την τελευταία θέση του βάθρου, καθώς ο επόμενος αντίπαλός τους βρισκόταν αρκετά πιο πίσω. Τελικά ο έμπειρος Melandri κατάφερε να βάλει την ιδιωτική του Yamaha μπροστά από την εργοστασιακή του Lowes, με μια ωραία κίνηση στην τελευταία στροφή! Με τον Lowes να συμβιβάζεται στην 4η θέση, ο Michael Van der Mark εξασφάλισε την 5η – δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω – κρατώντας πίσω του τον Razgatlioglu (Kawasaki) και τον Sykes (BMW). Οι δύο τελευταίοι έχασαν αρκετά από τη δυναμική τους στους τελευταίους γύρους, μετά τη σημαντική φθορά που είχαν τα ελαστικά τους.

Στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, ο Sandro Cortese πήρε μια καλή 8η θέση, ενώ οι Rinaldi και Davies (που εξακολουθεί και πονάει στη μέση) έκλεισαν τη δεκάδα. Δύσκολος ο πρώτος Αγώνας για την Honda, που έδειξε ελπιδοφόρα μηνύματα στα ελεύθερα. Ο Camier έπεσε ενώ οι Kiyonari και Delbianco ήταν στη 16η και 17η θέση.

 

Συναρπάζει η Formula E

3SYNARPAZEI H FORMOYLA1

O Lucas di Grassi έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής σε τέσσερις αγώνες στη σεζόν 2018/2019 για τη Formula E! Ο Βραζιλιάνος είδε πρώτος την καρό σημαία στο Autodromo Hermanos Rodrigues στην Πόλη του Μεξικού, σε μία μάχη με τρελό φινάλε! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την πρώτη του pole position στο θεσμό είχε πανηγυρίσει ο rookie Pascal Wehrlein. Ο οδηγός της MAHINDRA διατήρησε τα ηνία όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και ήλεγχε τον αγώνα μέχρι λίγο πριν το φινάλε.

Ο Γερμανός δέχθηκε έντονη πίεση από τον Oliver Rowland (Nissan e.dams) στους πρώτους γύρους όμως μόλις πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας και διακοπή στη δράση. Ο Nelson Piquet Jr έχασε τα φρένα κι έπεσε πάνω στον Jean-Eric Vergne, με αποτέλεσμα η Jaguar του Βραζιλιάνου να απογειωθεί και να καταλήξει στις μπαριέρες, χτυπώντας παράλληλα και τον Alexander Sims. Όταν άρχισε πάλι η δράση, ήταν σαφές πως καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της μάχης θα έπαιζε η διαχείριση της ενέργειας. Κι εκεί την πάτησε ο Wehrlein που διατηρούσε τα ηνία μέχρι την τελευταία στροφή, στην έξοδο της οποίας το μονοθέσιό του έχασε ισχύ, χαρίζοντας ένα σπουδαίο δώρο στον Di Grassi και την Audi Sport ABT Schaeffler. Μάλιστα ο Wehrlein δεν ανέβηκε καν στο βάθρο καθώς δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων γιατί αμυνόμενος έναντι του di Grassi, «έκοψε ευθεία» ένα chicane. Έτσι προβιβάστηκαν ο Antonio Felix da Costa της BMW i Andretti Motorsport κι ο Edoardo Mortara της VENTURI. Ωστόσο, είναι ο τέταρτος στο Μεξικό Jerome D’ Ambrosio, αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Επόμενος αγώνας: Το ePrix του Χονγκ Κονγκ στις 10 Μαρτίου, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο της σεζόν 2018/2019.

 

----Οδηγός----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass