Auto moto

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 19:00

ΜotoΕ: Νικητής ο Tuuli στον πρώτο ιστορικό αγώνα

Ο Φινλανδός Niki Tuuli κέρδισε τον ιστορικό πρώτο αγώνα του νέου ηλεκτρικού πρωταθλήματος, της MotoE, που έγινε στο Sachsenring.

Ο αγώνας κηρύχτηκε βρόχινος, αν και οι οδηγοί βγήκαν με τα σλικ ελαστικά της Michelin, σε μια πίστα που είχε στεγνώσει αρκετά. Οι Bradley Smith και Mike di Meglio ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, η διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε από τους κριτές να μειωθεί στους 7 γύρους. Λίγο μετά, ο Tuuli, που είχε ξεκινήσει από την pole, άρχισε να κερδίζει έδαφος και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια και ο Di Meglio ανέβασε τον ρυθμό του και ξεπέρασε τον Smith, θέλοντας να καλύψει τη διαφορά του από τον Tuuli.

Ωστόσο, λίγο αργότερα κυμάτισε η κόκκινη σημαία εξαιτίας της πτώσης του Lorenzo Savadori και ο αγώνας τελείωσε μάλλον άδοξα. Ήταν η πρώτη πτώση αναβάτη στην ιστορία της MotoE, η οποία και οδήγησε στη διακοπή του, επειδή τρύπησε ένας αερόσακος. Έτσι, μέτρησαν τα αποτελέσματα του 5ου γύρου και πρώτος νικητής του ιστορικού αυτού αγώνα ανακηρύχθηκε ο Tuuli, με τους Smith και Di Meglio να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.

* * *

F1: Πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στο Άλμπερτ Παρκ

Μπορεί ακόμα να πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες προτού προκύψει το καλεντάρι της Formula 1 για το 2020, έχουμε όμως ήδη την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της πρεμιέρας της νέας σεζόν. Αυτή θα γίνει στις 15 Μαρτίου, με την εκκίνηση να δίνεται για μία ακόμα φορά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, στο σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στη συγκεκριμένη διαδρομή φιλοξενείται ο αγώνας της χώρας των καγκουρό από το 1996. Φέτος, το Grand Prix θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν για το AFL (Australian Football League) και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εβδομηκοστής σεζόν της Formula 1!

«Το σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ είναι από τα πιο δημοφιλή στο καλεντάρι και αρέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους στη Formula 1. Η θερμή υποδοχή των Αυστραλών θεατών, το κάνει κάθε χρόνο αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό. Δεν θα υπήρχε καλύτερο μέρος για την πρεμιέρα της σεζόν του 2020», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος και CEO της Liberty Media, Chase Carey.

* * *

MOTOGP: Σταματάει ο Lorenzo;

 O Jorge Lorenzo έχει βρεθεί για άλλη μια φορά στην κατάσταση που ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία τo 2008, όταν με τα ελαστικά της Michelin δεν μπορούσε να βρει την πρόσφυση και είχε μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων. Τότε σκέφτηκε να σταματήσει τους Αγώνες, αν δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση. Την άλλαξε, πήρε 3 Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία και το 2017 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Yamaha M1 για τα μάτια της Ducati Desmosedici GP. “Ήταν το μεγαλύτερό μου λάθος να αφήσω την Μ1”, φαίνεται να είπε πρόσφατα ο Ισπανός! Στο Λουγκάνο όπου κατοικεί βρέθηκε και με τον Fernando Alonso και συζήτησαν θέματα που έχουν σχέση με την αποχώρηση κάποιου από το αγώνισμά του... Ο Lorenzo πράγματι σκέφτεται το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στην καριέρα του στο MotoGP, μετά τους συνεχείς τραυματισμούς του φέτος στην προσπάθειά του να δαμάσει την ατίθαση Honda RCV! Ήδη έφυγε για διακοπές στις Μαλδίβες, όπου θα αποφασίσει είτε να σταματήσει άμεσα και να μην βρεθεί ούτε στην Τσεχία για το 2ο μισό του Πρωταθλήματος 2019, είτε να σταματήσει στο τέλος της χρονιάς, είτε να συνεχίσει, όπως έκανε 11 χρόνια νωρίτερα στα 21 του και να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα και με τη βοήθεια της Honda που θέλει και έναν δεύτερο οδηγό να έχει ανάλογες επιτυχίες με αυτές του Marquez!

* * *

GP του Σίλβερστοουν με μέλλον

Ο αγώνας του Σίλβερστοουν ήταν ένας από εκείνους που κινδύνευαν να χάσουν τη θέση τους στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1. Ωστόσο, φέρεται πως το BRDC (British Racing Drivers’ Club) που διαχειρίζεται την ιστορική πίστα, έφτασε σε συμφωνία με τη Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο διεξαγωγής του βρετανικού Grand Prix στο Σίλβερστοουν από το 2020 και μετά. Κι αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο πριν τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής, όταν και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη βρετανική πίστα όπου θα διεξαχθεί ο δέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Όλα αυτά, ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε αποκτήσει ξανά βάση το σενάριο διεξαγωγής ενός Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δρόμους του Λονδίνου. Ωστόσο, αυτό το project που ήταν από την πρώτη στιγμή που είχε ανακοινωθεί, μία ενδιαφέρουσα αλλά πολύ δύσκολα υλοποιήσιμη ιδέα, εν μέσω Brexit θα ήταν ένα μάλλον αδύνατο εγχείρημα.

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass