Φουσκωτό γλυπτό ταξιδεύει στην Ανατολή

ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΥΤΖΙΓΙΑΜΑ Ο COMPANION

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2019 19:00

Ο «Companion», ένα μήκους 38 μέτρων φουσκωτό γλυπτό του καλλιτέχνη δρόμου KAWS, συνεχίζει το ταξίδι του μετρώντας τα άστρα στις χώρες της Απω Ανατολής.

Την τοποθέτηση της εγκατάστασης είχε αναλάβει πριν από τρεις μήνες το με έδρα το Χονγκ Κονγκ, στούντιο AllRightsReserved. Από τότε, το μήκους 40 μέτρων φουκωτό γλυπτό ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ, μετά κατέβηκε στο λιμάνι του Χονγκ-Κονγκ και τώρα έπιασε Ιαπωνία και ξάπλωσε στα πόδια του όρους Φούτζι (που το ξέρουμε ως Φουτζιγιάμα), του ιερού βουνού της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Αυτές τις ημέρες το Kaws:Holiday, όπως είναι το επίσημο όνομα του πειράματος του φουσκωτού συντρόφου, κάνει διακοπές στην Κατασκήνωση Φουμοτοπάρα στην πόλη Φουτζινομίγια της επαρχίας Σιζουόκα. Αρκετοί τυχεροί που συμμετείχαν σε μια λοταρία κέρδισαν το δικαίωμα να κατασκηνώσουν δίπλα στο εμβληματικό, πλέον, φουσκωτό γλυπτό. Το Kaws:Holiday «κατασκήνωσε» βλέποντας το Φουτζιγιάμα, από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με ηρεμία, τα μάτια του «συντρόφου» ατένιζαν τον ουρανό, δεν τον τάραζε τίποτα μιας και δεν έβλεπε τίποτα, τα μάτια του τα είχαν διαγράψει με ένα «χι». «Αναλογιζόμουν όλη αυτή την ένταση στον κόσμο, κι ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο που θα έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν να χαλαρώσουν» έλεγε τον Μάρτιο ο KAWS στο περιοδικό TIME. «Και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό απ' το να είσαι ανάσκελα στο νερό και να κοιτάζεις τον ουρανό» συνέχιζε.

Ο 45χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Kaws έγινε γνωστός για τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά, αλλά και για τις «διασκευασμένες» φιγούρες καρτούν που έχει φιλοτεχνήσει, από τον Μίκι Μάους, ως τον Σνούπι, τα Στρουμφάκια και την οικογένεια Σίμπσον. Χαρακτηριστικό όλων τα ανατριχιαστικά «σβησμένα» με «χι» μάτια. Ο σύντροφος, ένας κλόουν που σκεπάζει τα μάτια του με τα χέρια του, έγινε διάσημος το 1999, όταν και τοποθετήθηκε έξω από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φορτ Γουορθ. Τώρα το εμβληματικό έργο του Kaw πήρε πελώριες διαστάσεις και βγήκε βόλτα στις χώρες της Ασίας. Πριν από τον «Σύντροφο» η εταιρία AllRightsReserved είχε βγάλει σε... περιοδεία ένα πελώριο λαστιχένιο παπάκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass