Ξεχασμένοι και από το internet!

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΥΚΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ * «ΚΡΑΥΓΗ» ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ. ΦΩΤΙΟΥ * ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2020 19:15
Φωνή διαμαρτυρίας από τον κοινοτάρχη Δημήτρη Φωτίου, ειδικά για τους μαθητές. Η Συκέα απέχει μόνο 15 χλμ. από την Ελασσόνα, κι εδώ και δύο χρόνια συνδέθηκε με οπτική ίνα! Φωνή διαμαρτυρίας από τον κοινοτάρχη Δημήτρη Φωτίου, ειδικά για τους μαθητές. Η Συκέα απέχει μόνο 15 χλμ. από την Ελασσόνα, κι εδώ και δύο χρόνια συνδέθηκε με οπτική ίνα!

Η συνεχιζόμενη «απουσία» του internet από τη Συκέα και την Ανάληψη Ελασσόνας (…με 700 περίπου κατοίκους) υποχρέωσε τον κοινοτάρχη κ. Δημήτρη Φωτίου να επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα, θέμα που απασχόλησε και παλαιότερα την περιοχή.

Θυμίζουμε πως πριν από 3 μήνες περίπου έγινε σχετική επερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, αλλά έως τώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της κοινότητας Συκέας και του οικισμού Ανάληψης Ελασσόνας κ. Δημ. Φωτίου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, τον γραμματέα της υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικά, τα όσα επισημαίνει στην επιστολή του, ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Φωτίου: «Το χωριό μου είναι το μοναδικό χωριό στον Νομό Λάρισας που δεν έχει internet και ο λόγος δεν είναι ότι είναι απομακρυσμένο ή ότι βρίσκεται σε κάποια ορεινή περιοχή. Θυμίζω πως απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα και όλα τα χωριά τις περιοχής, ορεινά και απομακρυσμένα, έχουν σύνδεση internet.

Θέλω να σας επισημάνω ότι η οπτική ίνα ήρθε στο χωριό μας εδώ και δύο χρόνια περίπου και δημιουργήθηκε ο κατάλληλος χώρος προστασίας των γραμμών σύνδεσης.

Από κανέναν δεν πήραμε σαφή απάντηση γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της σύνδεσης internet.

Σήμερα, το πρόβλημά μας κορυφώθηκε μιας και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι φοιτητές μας δεν μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά όπως κάνουν όλα τα παιδιά της χώρας μας αλλά και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν καμία διαδικτυακή συναλλαγή με τράπεζες ή άλλους φορείς.

Σας παρακαλώ εκ μέρους όλων των συγχωριανών μου και όλης τη νεολαίας του χωριού μου να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που αυτή την περίοδο κρίσης της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου, μας είναι πολύ απαραίτητη».

Υπενθυμίζεται ότι για το πρόβλημα της Συκέας είναι ενήμεροι οι βουλευτές του Νομού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας, ο Ο.Τ.Ε. Λάρισας και βέβαια τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

«Όλο αυτό το διάστημα εφαρμόσαμε και στη Συκέα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, με το «Μένουμε Σπίτι». Δυστυχώς όμως εδώ «Μένουμε Σπίτι»…χωρίς το απαραίτητο στην εποχή μας internet», σχολίαζαν με νόημα χθες στην «Ε» φοιτητές στη Συκέα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass