«Βόμβα» στη Formula 1

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ Η HONDA

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 12:20

Σε μία απόφαση σοκ η Honda αποφάσισε να αποχωρήσει από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στο τέλος της σεζόν του 2021! Εξέλιξη που αφήνει στα κρύα του λουτρού τις Red Bull Racing και AlphaTauri – τις δύο δηλαδή ομάδες που προμηθεύει με υβριδικές

μηχανές η ιαπωνική εταιρεία. Καιρό τώρα αναμέναμε την απόφαση της μάρκας, μιας και η Honda είχε επεκτείνει την υπάρχουσα δέσμευσή της κατά μόνο έναν χρόνο – το τέλος του 2021.
Να όμως που δίνει τέλος στην εμπλοκή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου, εξέλιξη που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη βάση της, στο Τόκιο. Στην ανακοίνωσή της έκανε λόγω για επιλογή διοχέτευσης πόρων στον τομέα έρευνας και εξέλιξης για μελλοντικές τεχνολογίες κίνησης, εστιάζοντας σε FCV οχήματα και μπαταρίες EV αλλά και για το κόστος εμπλοκής της στο σπορ.
Τα παραπάνω δένουν τα χέρια της Red Bull που αναζητά ξανά προμηθευτή υβριδικών μηχανών για τις ομάδες της. Με τη σχέση με τη Renault να έχει στραβώσει για τα καλά μετά το «διαζύγιο» τους και τις Mercedes-Ferrari να μη φέρονται διατεθειμένες να παρέχουν ισχύ στον άμεσο ανταγωνισμό. Κι αυτό γεννά κι ένα ακόμα πρόβλημα αφού υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Max Verstappen που του επιτρέπει να αποδεσμευτεί αν αποχωρήσει η Honda από το σπορ! Είναι όμως μεγάλο πρόβλημα και για τη Formula 1, που χάνει έναν μεγάλο κατασκευαστή – την πρώτη μεγάλη απώλεια στα χρόνια της Liberty Media. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να φέρει η συνέχεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass