Μετά τη McLaren αποκάλυψε και η Scuderia το νέο μονοθέσιό της

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2021 15:10

Μετά τη McLaren, η Scuderia AlphaTauri έγινε η δεύτερη ομάδα του μαγικού κόσμου της Formula 1 που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο. Το κωδικό του όνομα είναι AT02 και αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, με το οποίο η ιταλική ομάδα κατέκτησε τη

νίκη στο Grand Prix Ιταλίας που έλαβε χώρα στην πίστα της Μόντσα. Εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών σε ό,τι αφορά στο πάτωμα, αλλά και την περιοχή των αεραγωγών των φρένων. Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής Jody Eggginton, η αναβάθμιση δεν περιορίστηκε εκεί: «Έχουμε δουλέψει πολύ πέρα από τη συμμόρφωση με τις αλλαγές των κανονισμών. Έχουμε αλλάξει σχεδόν όλες τις αεροδυναμικές επιφάνειες, ενώ έχουμε δουλέψει και στη χωροθέτηση άλλων, αθέατων μερών».
Παρότι οι νέοι κανονισμοί επέτρεπαν την υιοθέτηση της ανάρτησης που είχε το 2020 η «αδερφή» ομάδα της Red Bull Racing, η ομάδα της Φαένζα επέλεξε να διατηρήσει τη φιλοσοφία που είχε εκείνη πέρυσι. Ξόδεψε το ένα από τα δύο διαθέσιμα tokens στην εξέλιξη της ανάρτησης του εμπρός μέρους και το άλλο στο ρύγχος του μονοθεσίου. Η Scuderia AlphaTauri έχει αλλαγές στη σύνθεσή της αφού στο πλευρό του Pierre Gasly είναι πλέον ο Ιάπωνας Yuki Tsunoda – ο πρώτος οδηγός από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στη F1 από το 2014. Η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα του μαγικού κόσμου της Formula 1 που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο!
Το κωδικό του όνομα είναι MCL35Μ και με αυτό η ιστορική ομάδα θα μάχεται στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021. Ως γνωστόν, με τις αλλαγές των κανονισμών να έχουν μετατοπιστεί το 2022 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19, τα φετινά «όπλα» των ομάδων θα διαφέρουν... στα σημεία σε σχέση με τα περσινά. Ωστόσο, από τις δέκα ομάδες, η McLaren είναι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες αλλαγές αφού είναι η μοναδική που άλλαξε προμηθευτή υβριδικών μηχανών. Από το στρατόπεδο της Renault, πέρασε ξανά στο στρατόπεδο της Mercedes, αναβιώνοντας μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία του παρελθόντος. Βέβαια η ενσωμάτωση μία υβριδικής μηχανής σε ένα μονοθέσιο, δεν είναι τόσο απλή και η McLaren ξόδεψε τα δύο διαθέσιμα tokens στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Ωστόσο στη βρετανική ομάδα φιλοδοξούν η MCL35M να συνεχίσει με κεκτημένη ταχύτητα απ’ όσα πέτυχε η προκάτοχός της – θυμίζουμε πως ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Είχε να βρεθεί τόσο ψηλά από το 2012, τότε με τους Jenson Button και Lewis Hamilton στα κόκπιτ.
Μιλώντας για οδηγούς, ο Lando Norris παραμένει για τρίτη αγωνιστική σεζόν, αλλά θα έχει νέο teammate, αφού ο Carlos Sainz πήγε στη Ferrari και στη θέση του ήρθε ο διψασμένος για επιτυχίες Daniel Ricciardo.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει από το Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, ενώ το μοναδικό χειμερινό τεστ εξέλιξης θα διεξαχθεί στις 12-14 του μήνα, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass