F1: Στην απαιτητική πίστα της Βαρκελώνης

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 15:05

Στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στο Circuit de Barcelona-Catalunya φιλοξενείται σήμερα ο επόμενος αγώνας της Formula 1. Τη συγκεκριμένη πίστα οι οδηγοί τη γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλη, καθώς εκεί πραγματοποιούνται παραδοσιακά όλες οι δοκιμές.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό circuit με στροφές μεγάλης και μέσης ταχύτητας που δοκιμάζουν στο όριο τα μονοθέσια.
Mercedes και Red Bull Racing ή καλύτερα Lewis Hamilton και Max Verstappen ετοιμάζονται για μια ακόμα μάχη. Οι δυο τους ακολουθούν έναν τρομερό ρυθμό και είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι μέχρι στιγμής. Ο Lando Norris με τη McLaren πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στη Ferrari αναμένουν βελτίωση από τους Charlers Leclerc και κυρίως τον Carlos Sainz Jr. Η κάθετη δύναμη των μονοθεσίων, οι καιρικές συνθήκες και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν με τα ελαστικά οι ομάδες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του κυριακάτικου GP. Από την πλευρά της, η Red Bull συνεχίζει να ρίχνει ό,τι έχει και δεν έχει στο φετινό πρωτάθλημα, φέρνοντας μια πληθώρα αναβαθμίσεων στο αυτοκίνητό της για το Ισπανικό Γκραν Πρι. Το ίδιο είχε κάνει και στην Πορτογαλία, αλλά μια σειρά περιστάσεων (όπως η χαμηλή πρόσφυση της ασφάλτου και η απώλεια της pole position από τον Φερστάπεν λόγω μιας, ακούσιας -αξίζει να σημειωθεί- υπέρβασης των ορίων της πίστας), «έκρυψαν» το αν αυτές οι αναβαθμίσεις απέφεραν τα αναμενόμενα ή όχι.
Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις πιο σκληρές γόμες ελαστικών, όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία. Στον περσινό αγώνα νικητής είχε αναδειχθεί ο Lewis Hamilton, ο οποίος είχε κατακτήσει και την pole position, με τους Max Verstappen και Valtteri Bottas να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.
Το παραδοσιακά τραχύ οδόστρωμα της πίστας της Βαρκελώνης και η τεχνική σχεδίασή της που περιλαμβάνει όλων των ειδών τις στροφές (αργές, μέσης ταχύτητας, γρήγορες), καθώς και μία ευθεία μεγαλύτερη του 1 χιλιομέτρου, θα μας δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για το ποια είναι η «ιεραρχία» των ομάδων φέτος.
Ο αγώνας σήμερα στις 16:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass