Ερχονται τα ασθενοφόρα χωρίς οδηγό

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ Η VOLKSWAGEN

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 15:50

ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Στο μέλλον τα ασθενοφόρα δεν θα διαθέτουν οδηγό. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται ένα νέο project το οποίο φέρει την υπογραφή της Volkswagen.
To μέλλον της αυτοκίνησης δεν είναι μόνο ηλεκτρικό αλλά και… αυτόνομο. Έτσι, λοιπόν, τα οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν στο μέλλον δεν θα προϋποθέτουν την παρουσία ενός οδηγού πίσω από το τιμόνι τους, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στους δρόμους ακολουθώντας τις οδηγίες ενός πανίσχυρου υπολογιστή. Από την αυτονόμηση των οχημάτων, λοιπόν, δεν πρόκειται να εξαιρεθούν και τα ασθενοφόρα, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό το project.
To αυτόνομο ασθενοφόρο της Volkswagen βασίζεται στο ηλεκτροκίνητο van της γερμανικής φίρμας, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως ID Buzz και πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής το 2024. Η ολιστική προσέγγιση που πρόκειται να ακολουθήσει η Volkswagen για την εξέλιξη αυτόνομων και ηλεκτροκίνητων προτάσεων προβλέπει -μεταξύ άλλων- και τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την κατασκευή τους με απώτερο σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους.
Εκτός από ασθενοφόρα, η Volkswagen πρόκειται να εξελίξει και αυτοκινούμενα ταξί στην ίδια ακριβώς λογική, δημιουργώντας έναν στόλο οχημάτων τα οποία θα μπορούν να κινούνται αποδοτικότερα και ασφαλέστερα από τα σημερινά.
Φυσικά θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε τα αυτόνομα οχήματα να αναλάβουν υπηρεσία και να αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αυτοκίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass