Ιστορικά σημεία των Φαρσάλων στον χάρτη της Google

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2022 16:50

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Μια πρωτότυπη ψηφιακή, αλλά και ιστορική παρέμβαση δημιούργησαν μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων για την πόλη τους. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην ενότητα «Δημιουργώ και καινοτομώ - δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία» μαζί με τη δασκάλα τους, κ. Δημ. Ντάσιου, δημιούργησαν μετά από 2 μήνες εργασίας, μια ιστορική διαδρομή στην πόλη, τοποθετώντας ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος των Φαρσάλων στον ψηφιακό χάρτη της Google, με σκοπό όταν κάποιος επισκεφθεί την πόλη να μπορεί να πλοηγηθεί στα σημεία αυτά, εύκολα και γρήγορα από την οθόνη του κινητού του.


Οι μαθητές/-τριες του Δημοτικού υλοποιώντας αυτήν τη δράση με τη βοήθεια της δασκάλας τους και άλλων ανθρώπων, κατάφεραν να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, να μάθουν περισσότερα για τα ιστορικά σημεία της πόλης, να χρησιμοποιήσουν νέα εργαλεία και τεχνολογίες, καθώς και να επικοινωνήσουν τη σχολική τους εργασία με ανθρώπους έξω από το σχολείο, τοποθετώντας με αυτό τον τρόπο ένα μικρό λιθαράκι στα όσα κρύβει στα σπλάχνα της η περιοχή των Φαρσάλων στην μακραίωνη ιστορία τους. Ο χάρτης είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?fbclid=IwAR3Df4iFvZKKGAjCMN9coWYqu7F4NqO0QTxsHICwRx-Ek87rusCSeaumgD8&mid=1doy3fYnRhFaAliPq6miJq06a0Zq9ZJk&ll=39.298190199999986%2C22.377798200000008&z=16

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass