Mοτοσικλέτα «τσέπης» από την Honda

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ ΔΙΤΡΟΧΟ ΧΩΡΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΑΝΣΕΡ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2022 10:59

Η Honda σκέφτεται να ξαναφέρει στη ζωή ένα μικροσκοπικό αναδιπλούμενο δίτροχο scooter, που αποθηκεύεται εύκολα στο αυτοκίνητο, με σκοπό να λύσει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού των μεγαλουπόλεων.

Αρχικά, το Motocompo ήταν ένα μοτοποδήλατο περιορισμένων διαστάσεων που πουλιόταν στην αγορά της Ιαπωνίας από το 1981 έως το 1983. Το μέγεθος και η ικανότητα αναδίπλωσής του, το έκανε ιδανικό για να μεταφέρεται μέχρι ενός σημείου στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Έπειτα, πολύ εύκολα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον αναβάτη του, για να συνεχίσει αυτός τη διαδρομή του. Ο ιδιοκτήτης του θα μετέβαινε με αυτό, π.χ. τις πρωινές ώρες αιχμής, στη δουλειά του και εκεί θα το αποθήκευε χωρίς πρόβλημα, σε μια γωνιά στο γραφείο του. Όμως αποδείχθηκε πολύ λιγότερο δημοφιλές από ό,τι αναμενόταν και δεν είχε την πορεία που περίμεναν, εκείνη την εποχή, οι κατασκευαστές του. Πολύ ωραία ως ιδέα, ωστόσο, βασικό του μειονέκτημα ήταν το γεγονός πως εξοπλιζόταν με δίχρονο αερόψυκτο μοτέρ 49 cc. Αυτό είχε ως συνέπεια, τόσο το αυτοκίνητο όσο και τα ρούχα να μυρίζουν έντονα καύσιμο. Η Honda ήλπιζε να πουλά 10.000 κομμάτια τον μήνα, αλλά κατόρθωσε σε δύο χρόνια, να διαθέσει μονάχα 50.000 από αυτό. Σήμερα, η ίδια σκέψη εξακολουθεί να υπάρχει στο μυαλό της ιαπωνικής εταιρείας. Βασικά από το 2001 με το e-Dax και το e-NSR και στη συνέχεια το 2011 με το Moto Compo, τα οποία ήταν πρωτότυπα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, εξετάζει το ενδεχόμενο να επανέλθει στο προσκήνιο κάτι ανάλογο.
Αυτήν τη φορά, το αντίστοιχο μικροσκοπικό scooter θα είναι φυσικά ηλεκτρικό και θα ονομάζεται Motocompacto. Το Project προετοιμάζεται από το 2020 και όσο περνάει ο καιρός, φτάνει όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass