NASA

Σχέδιο να μετατρέψει τη Σελήνη σε ορυχείο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2023 15:42

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη με επανδρωμένες αποστολές και δημιουργία μόνιμων βάσεων τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τις Κίνα και Ρωσία ξεκίνησαν και τα σενάρια για τα σχέδια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων του φεγγαριού. Μια ιδέα για το τι σχεδιάζεται έδωσε ο Τζέραλντ Σάντερς, πυραυλικός επιστήμονας στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνστον της NASA, μιλώντας σε Συνέδριο της βιομηχανίας εξορύξεων.
Σύμφωνα με τον Σάντερς, η NASA αναζητά τρόπους για να εκμεταλλευτεί αρχικά τους πόρους ενέργειας, οξυγόνου, νερού και στη συνέχεια την εξόρυξη σιδήρου και σπάνιων γαιών. Ο Αμερικανός επιστήμονας αναφέρει ότι στόχος της NASA είναι το πρόγραμμα αυτό να έχει ξεκινήσει εντός των επόμενων δέκα ετών.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, η αποστολή Artemis 3, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025 και θα ακολουθήσουν και άλλες μαζί με τη δημιουργία ενός τροχιακού σεληνιακού σταθμού στα πρότυπα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Ο Σάντερς αποκάλυψε ότι στόχος της NASA δεν είναι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Σελήνης αποκλειστικά για τις δικές της ανάγκες και την παρουσία των αστροναυτών της εκεί, αλλά για να προσελκύσει εμπορικές επενδύσεις δημιουργώντας μια κυκλική οικονομία που θα κάνει βιώσιμη τη μόνιμη παρουσία του ανθρώπου στη Σελήνη, καθιστώντας την ανάμεσα στα άλλα έναν κόσμο που θα μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά στην προσπάθεια να φτάσει και να παραμείνει ο άνθρωπος στον Άρη.
Ο Σάντερς ανέφερε, επίσης, ότι η NASA θα στείλει άμεσα, εντός των προσεχών ημερών ή εβδομάδων, στη Σελήνη εξοπλισμό ανασκαφών και επεξεργασίας του εδάφους του Άρη και την απόκτηση ρηγόλιθου (ή ρεγκόλιθου) που είναι ένα ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ του εδάφους και των πετρωμάτων που υπάρχει και στη Γη. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί πολλές προτάσεις και μέθοδοι αξιοποίησης του σεληνιακού ρηγόλιθου, κυρίως ως δομικού υλικού για την κατασκευή κάθε είδους κτισμάτων και καταλυμμάτων στο φεγγάρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass