Tουριστικές πτήσεις στο Διάστημα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΚΑΝΕ Η VIRGIN GALACTIC

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2023 16:38

Το 2004 ο Βρετανός μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον που έχει λάβει και τον τίτλο του σερ ίδρυσε την Virgin Galactic, τον διαστημικό βραχίονα του κολοσσού των αερομεταφορών Virgin. Η Virgin Galactic δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει μικρής χρονικής διάρκειας ταξίδια στα όρια Γης και Διαστήματος με τους επιβάτες αυτών των πτήσεων να απολαμβάνουν τη θέα του πλανήτη από ύψος 80 χλμ. από την επιφάνειά του.
Όμως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του σκάφους που θα μετέφερε τους επιβάτες σε αυτές τις διαστημικές βόλτες και στη συνέχεια οι δοκιμές του σκάφους παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα. Όμως ο Μπράνσον δεν απογοητεύτηκε και επέμενε ενώ προφανώς η καλή του σχέση με το διεθνές τζετ σετ οδήγησε εκατοντάδες διάσημους καλλιτέχνες, αλλά και επιχειρηματίες στο να μπουν σε λίστα αναμονής για μία πτήση με την εταιρεία όταν αυτή ξεκινούσε τη λειτουργία της επισήμως. Υπολογίζεται ότι έχουν κράτηση περίπου 800 άτομα τα οποία έχουν καταβάλει προκαταβολές για μια πτήση με το κόστος για μια θέση να ανέρχεται σε πρώτη φάση σε περίπου 450 χιλιάδες δολάρια, αλλά όταν ξεκινήσουν τα δρομολόγια η τιμή αναμένεται να πέφτει προοδευτικά. Με αυτόν τον τρόπο ο Μπράνσον συνέχισε να έχει κίνητρο για να συνεχίσει να επενδύει στην εταιρεία.
Το σκάφος που έχει λάβει την ονομασία Unity τοποθετήθηκε στο μητρικό του σκάφος που ονομάζεται VMS Eve το οποίο μετέφερε το Unity σε ύψος 10 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης και το απελευθέρωσε σε εκείνο το σημείο. Το σκάφος ενεργοποίησε τον πυραυλοκινητήρα του για να φτάσει στα όρια του Διαστήματος και στη συνέχεια οι πιλότοι τον έκλεισαν για να αιωρηθεί το σκάφος στην ατμόσφαιρα και οι επιβάτες να βιώσουν συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.
Η πρώτη πτήση που έλαβε την ονομασία «Galactic 01» ήταν κλεισμένη από την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας, αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας και μέσα στο σκάφος μπήκαν δύο αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας και ένας επιστήμονας οι οποίοι πραγματοποίησαν πειράματα μικροβαρύτητας στα λίγα λεπτά που διήρκεσε η πτήση. Στο σκάφος βρισκόταν και ο εκπαιδευτής αστροναυτών της Virgin Galactic Κόλιν Μπένετ, ενώ υπήρχε και πλήρωμα δύο πιλότων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass