H Κβαντική Τεχνολογία θα προβλέπει τις πλημμύρες

*EΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2023 17:07

Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός. Μαζί με αυτό, οι πλημμύρες γίνονται όλο και πιο συχνές παντού.

Η προσαρμογή σε μια νέα κλιματική πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις προσφέρουν ελπίδα. Μεταξύ των παραγόντων του κλάδου που αντιμετωπίζουν αυτήν την πρόκληση είναι η εταιρεία κβαντικού λογισμικού Multiverse Computing, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα datamanager.it.
Η ισπανική startup κέρδισε ένα έργο για τη βελτίωση της αξιολόγησης του κινδύνου από πλημμύρες χρησιμοποιώντας κβαντική τεχνολογία. Για να το επιτύχει αυτό, η Multiverse Computing θα συνεργαστεί με την Oxford Quantum Circuits (OQC) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Moody’s Analytics με έδρα τις ΗΠΑ για τη χρήση κβαντικών υπολογιστών για την αντιμετώπιση των υπολογιστικών προκλήσεων στην υπάρχουσα μοντελοποίηση πλημμυρών μεγάλης κλίμακας.
Θα αναπτύξει, επίσης, νέα μοντέλα πρόβλεψης που αξιολογούν τους κινδύνους με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Οι τρέχουσες μέθοδοι έχουν περιοριστεί από το αυξανόμενο υπολογιστικό κόστος της εκτέλεσης εξελιγμένων προσομοιώσεων σε μεγάλες περιοχές σε υψηλή ανάλυση.
Η προσαρμογή σε μια νέα κλιματική πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις προσφέρουν ελπίδα.
Σύμφωνα με τον Sergio Gago, διευθύνοντα σύμβουλο των Moody’s Quantum και GenAI, η εμφάνιση νέων τεχνολογιών, όπως ο κβαντικός υπολογισμός, παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για πρόοδο.
«Συγκεκριμένα, υπάρχει πολλά υποσχόμενη δυνατότητα στην εφαρμογή της κβαντικής μηχανικής μάθησης (QML) για την ανάπτυξη εξομοιωτών ως εναλλακτικών στα παραδοσιακά μοντέλα που βασίζονται στη φυσική», είπε ο Gago. Ομοίως, ο Enrique Lizaso Olmos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Multiverse Computing, πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα μιας κβαντικής προσέγγισης θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Η ισπανική startup είναι ο κύριος ανάδοχος του έργου και θα βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του λογισμικού και του κβαντικού αλγορίθμου».
Η OQC θα παρέχει το απαραίτητο κβαντικό υλικό, ενώ η Moody’s θα παρέχει πληροφορίες για τη βιομηχανία, τα δεδομένα και την υπολογιστική απόδοση. Το έργο κέρδισε μια θέση στη Φάση 1 του διαγωνισμού Quantum Catalyst Fund, που υποστηρίζεται από το Innovate UK. Εάν πετύχει, θα προχωρήσουμε στη Φάση 2 του χρόνου. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι ο πρώτος πελάτης που θα δοκιμάσει τη λύση, προσπαθώντας να προσαρμοστεί καλύτερα στα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Moody’s, το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ζημίες άνω των 700 εκατομμυρίων λιρών ετησίως λόγω των πλημμυρών στην ενδοχώρα. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα των καταστροφικών επιπτώσεων του φαινομένου. Το 2021, οι πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο σκότωσαν 209 ανθρώπους και κόστισαν πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ζημιές.
Φέτος οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν παραλύσει την Κεντρική Ελλάδα. Η αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο κβαντικός υπολογισμός, για τον μετριασμό, ακόμη και την πρόληψη των συνεπειών, είναι πλέον πιο κρίσιμη από ποτέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass