Χαμένη στον καπνό του τσιγάρου...

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2016 18:39

 

* ΧΑΜΕΝΗ στον καπνό του τσιγάρου η ελληνική Πολιτεία.

Αφού θέσπισε αντικαπνιστικούς νόμους που αδυνατεί –όπως και πολλούς άλλους- να εφαρμόσει, τώρα βγαίνει και στην επίθεση: Με τον υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθό να δηλώνει ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα αντιμετωπιστεί όπως και το κάπνισμα και επομένως η χρήση του θα απαγορεύεται όπου και τα προϊόντα καπνού. Ο κ. Ξανθός θεωρεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο προθάλαμο για το κάπνισμα.

Κάποιος όμως πρέπει να του εξηγήσει ότι οι ατμιστές το προμηθεύονται για να υποκαταστήσουν και ει δυνατόν να κόψουν το κάπνισμα και όχι για να το μάθουν.

Όπως δήλωνε προ ημερών στην «Ε» ο καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός «το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σημαντικά λιγότερο – έως και 95% - βλαπτικό από το κάπνισμα, ενώ, σε καμία περίπτωση η αύξηση των λεγόμενων ατμιστών στη χώρα μας δεν δικαιολογεί τη λήψη των ίδιων απαγορευτικών μέσων που ισχύουν και για τους καπνιστές».

Εκτός κι αν ο κ. Ξανθός εννοεί ότι ο νόμος και για τους ατμιστές θα εφαρμοστεί όπως εκείνος για τους καπνιστές. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς...

Δ.Χ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass