Δικηγόρος

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 23:00

*ΔΕΝ το λες και συνηθισμένο.

Αναφερόμαστε στην είδηση της καταδίκης δικηγόρου και μάλιστα διπλής, που γράφτηκε προ ημερών στην «Ε». Δεν είναι και λίγο πράγμα ένας επαγγελματίας του οποίου η δουλειά του είναι να υπερασπίζεται τον πολίτη- πελάτη του, στη συνέχεια να τον εξαπατά και μάλιστα με πολλαπλές πλαστογραφίες. Κι αν για τους περισσότερους πολίτες η περίπτωση της Λαρισαίας δικηγόρου ήταν άγνωστη, στους δικηγορικούς κύκλους της πόλης (και όχι μόνο πλέον) είναι πολύ γνωστή.

***

*Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας αλλά τα τελευταία χρόνια ανήκει σε άλλο σύλλογο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Ε» της είχαν επιβληθεί βαρύτατες πειθαρχικές κυρώσεις από τα αρμόδια όργανα του Δ.Σ.Λ. και οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπό το βάρος αυτών προχώρησε σε μεταγραφή σε άλλο σύλλογο. Εξάλλου εκκρεμούν και οι πειθαρχικές κυρώσεις σε δεύτερο βαθμό από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

***

*ΝΟΜΙΚΕΣ πηγές, μιλώντας στην «Ε», αναφέρονται και στη δικηγορική ιδιότητα της 43χρονης που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας, απαντώντας στο εύλογο ερώτημα πολλών πολιτών για το τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση. «Μπορεί να συνεχίζει να είναι δικηγόρος;» ρώτησαν αρκετοί συμπολίτες την «Ε» και η απάντηση είναι η εξής, βάσει του κώδικα των δικηγόρων: Μόλις γίνει αμετάκλητη καταδίκη α) για κακούργημα β) για τα εγκλήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, πλαστογραφίας, νόθευσης, δωροδοκίας, τοκογλυφίας, ψευδορκίας, απάτης και απιστίας τότε χάνει τη δικηγορική της ιδιότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η καταδίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι αμετάκλητη.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass