Αλλιώτικο

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 22:00

*ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές στο κέντρο της Λάρισας προμηνύει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για τη νέα χρονιά.

Πολύ μεγάλες παρεμβάσεις και μάλιστα με λεφτά προερχόμενα από το δημοτικό ταμείο, όχι ΕΣΠΑ ή κρατική επιχορήγηση-άλλωστε η τελευταία συγκαταλέγεται πια στη λίστα με τα σύντομα ανέκδοτα.

***

*Οι σπουδαιότερες εκ των παρεμβάσεων; Η Μ. Αλεξάνδρου θα πεζοδρομηθεί, εκτός από το αρχικό της τμήμα όπου θα μείνουν τα ταξί τα οποία όμως θα βγαίνουν πια από την Κύπρου. Πιο κάτω η Ηλιοδώρου στην Τρίγωνη και εν συνεχεία η Ρούσβελτ θα μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμους, πρακτικά πεζοδρομημένες, ίσα που θα περνάει δηλαδή από κανένα αυτοκίνητο. Η Ρούσβελτ μετά την Τρίγωνη, όχι ο πεζόδρομος που φυσικά παραμένει. Το ίδιο και η παράλληλη Ασκληπιού, ήπιας κι αυτή.

***

*ΕΠΙΣΗΣ στο τμήμα της Βενιζέλου που απομένει και η Φιλελλήνων, τέρμα τα αυτοκίνητα, θα επιτρέπεται μονάχα η διέλευση λεωφορείων, κι αυτό διότι αλλιώς η Αστική θα έπρεπε να εξοβελιστεί από το κέντρο παντελώς.

Ενδιαφέρον και το ότι θα διευρυνθούν, αλα Παπαναστασίου, τα πεζοδρόμια στη Μανδηλαρά και στην Ηπείρου.

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στους προαναφερθέντες δρόμους-πεζοδρόμους προβλέπεται και η κατασκευή ποδηλατοδρόμων. «Όχι όμως σαν αυτόν της Παπαναστασίου» διευκρινίζουν από τον Δήμο. Αυτός ο μνημειώδης σαν-ποδηλατόδρομος, θα συνεχίσει αλήθεια να υπάρχει; Κι αν δεν μπορούν να τον βελτιώσουν γιατί δεν τον καταργούν;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass