Βιομηχανία ευχών

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2018 20:11

* ΚΑΛΗ Χρονιά! Έτσι απλά και νέτα σκέτα. Διότι έχουμε κιόλας κουραστεί να ευχόμαστε. Ξέρεις, τα γνωστά: «Υγεία πάνω απ’ όλα», οικογενειακή ευτυχία, χαρά, πρόοδο, εκπλήρωση επιθυμιών, μπουρουμπούρου κάθε γιορτές τα ίδια και τα ίδια... Χώρια που αυξήθηκαν και οι τρόποι του εύχεσθαι...

Κάποτε ήταν διά ζώσης, ήταν με ευχετήριες κάρτες, άντε το πολύ τηλεφωνικώς... Για κάτσε και λογάριασε τώρα; Κινητό, μηνύματα SMS, messenger, viber, facebook, διαβόλοι και τριβόλοι... Μια πραγματική... βιομηχανία παραγωγής ευχών!

Κι αν πεις από διάρκεια; Θα έχεις να εύχεσαι από τώρα μέχρι τέλη Φλεβάρη τουλάχιστον στους χορούς και τις κοπές πίτας των απανταχού συλλόγων στους οποίους μετέχεις. Ουφ! Κουραστικά που αρχίζει το νέον έτος!

Νέφος

* ΑΥΤΗ την εποχή, άμα δεις τη Λάρισα από μακριά, εύκολα διαπιστώνεις το νέφος που επικάθεται κάθε μέρα πάνω από την πόλη. Είναι φανερό ότι δουλεύουν τα τζάκια στο φουλ, αφού η συνεχιζόμενη καλοκαιρία επιτρέπει να τη βγάζεις μόνο με τζάκι, άντε και ολίγη από αιρκοντίσιον. Προσπαθεί να κάνει οικονομία ο κόσμος από παντού. Διότι ναι μεν το φυσικό αέριο ήρθε, αλλά ποιος έχει να το πληρώσει είναι το θέμα.

«Κλειστόν»

* ΕΝΑ δεύτερο φαινόμενο που από φέτος παρατηρείται σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση είναι τα... σφαλιστά εξοχικά στα παράλια και αλλού. Πάρα πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους περνούσαν κάποτε εκεί τα Χριστούγεννα. Φέτος, με το πετρέλαιο στο 1 ευρώ, τα σπίτια δεν άνοιξαν ποτέ. Το καλοκαίρι πάλι...

(Και υποτίθεται το πετρέλαιο ακρίβυνε για να εισπράξει το Κράτος έσοδα. Ακριβώς το αντίθετο πέτυχαν.)

Κρυφή γοητεία

* ΓΕΜΑΤΗ η Λάρισα. Παντού πολυκοσμία στις φετινές γιορτές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλο και λιγότεροι έχουν πια τη δυνατότητα να φύγουν. Κάποτε, η Βιέννη, η Πράγα, ακόμη και το εξωτικό... Πουκέτ ήταν στα σχέδια των κοσμοπολιτών Λαρισαίων. Τώρα ανακαλύπτουμε (εκόντες άκοντες) την... κρυφή γοητεία της Λάρισας στις γιορτές.

Ουρές

* ΔΕΝ το είχαμε ματαδεί. Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και – όπως συνηθίζεται- πολλοί συμπολίτες είπαν να πάνε καμιά κοντινή εκδρομή. Στο γραφικό Περτούλι, η μισή Λάρισα και σύμπαν το Τρίκαλο. Πατείς με πατώ σε.

Ποιο ήταν το αξιοπερίεργο; Το μεγάλο μποτιλιάρισμα στην είσοδο της πόλης των Τρικάλων!

Ναι, ο «Μύλος των Ξωτικών» είναι η αιτία...

Η μεγάλη ντροπή

* ΚΑΛΗ χρονιά, εύχονται όλοι... Μα πόσο καλή μπορεί να είναι με την ακραία φτώχεια που έχει πέσει πλέον; Ποια καλή χρονιά να έχει η ηλικιωμένη χήρα που έπαιρνε πεντέμισι κατοστάρικα σύνταξη προ διετίας, και ήδη έχει πέσει – με την κατάργηση του ΕΚΑΣ- στα 380 ευρώ; Ντροπή και αίσχος! Αλλά για ποιον; Σε ποιον να τα πεις και ποιον να εγκαλέσεις;

Και το χειρότερο είναι ότι οι... ακόμη μεγαλύτερες περικοπές συντάξεων θα έρθουν το 2019!

(Κατάλαβες τώρα γιατί ο Τσίπρας θα την κάνει με εκλογές το 2018, ώστε το 2019 – από τη θέση της αντιπολίτευσης- να κατηγορεί τον Κυριάκο για τη... μείωση των συντάξεων).

Παροχές

* ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ τις εκλογές λοιπόν, ο Τσίπρας μοιράζει όπου μπορεί χαρτζιλίκια και τάζει (είναι ειδικός σ’ αυτό)... αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 και συλλογικές συμβάσεις. Η κάνουλα των παροχών άνοιξε κιόλας. Και όλα αυτά, ενώ δεν βγήκαμε ακόμη από τα Μνημόνια. Φαντάσου και να βγούμε... Πάρτι θα γίνει...

(Α, ρε Σόιμπλε... Τσάμπα πήγαν οι κόποι σου καημένε... Δεν βάζει κανένας μυαλό εδώ.)

Μέτωπο

* Η ΕΙΔΗΣΗ δεν είναι βέβαια ότι το «Λούνα Παρκ» στο «Πάρκο των Ευχών» βγήκε παράνομο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η είδηση είναι ότι το μέτωπο όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων (Ρένα, Τζανακούλης, Διαμάντος, Νασιώκας ) εξακολουθεί να είναι αρραγές, όπως απέδειξε και η κοινή τους ανακοίνωση εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Σε σημείο που να σε... υποψιάζει μήπως βρισκόμαστε ήδη απέναντι σε κάτι πιο... μόνιμο. Σε ένα σχήμα π.χ. που ίσως και να λάβει εκλογικά χαρακτηριστικά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι τρεις τουλάχιστον (Ρένα, Ντίνος, Κώστας) είναι παρακλάδια από το ίδιο δέντρο, τη ΝΔ. (Που προφανώς θα προσπαθήσει να επιβάλει κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές).

Στα... σοβαρά

* ΓΙΑ να καταλάβεις πόσο... βαλτωμένη είναι πια αυτή η χώρα αρκεί να έβλεπες στον κυριακάτικο Τύπο συνέντευξη του ΓΑΠ ο οποίος δηλώνει έτοιμος σε «Συστράτευση για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Κι όμως! Αυτά λέγονται και γράφονται... στα σοβαρά!

Κομμουνισταί

* ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ οι πλειστηριασμοί σπιτιών... Με ρυθμούς που θα ενταθούν από τη νέα χρονιά.

Έτσι, θα επαληθευτεί αυτό που πάντα φοβόταν ο Έλληνας ότι δηλαδή «θα έρθουν οι κομμουνισταί να μας πάρουν τα σπίτια»...

 

Του σκύλου

* ΚΑΛΗ χρονιά... Μια κουβέντα είναι. Σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο είναι η «χρονιά του σκύλου». (Και της σκυλίσιας ζωής για μας...)

Δεν άρχισε προφανώς καλά η χρονιά για τη συμπολίτισσα που έπεσε θύμα επίθεσης σκύλου. Ατυχία; Ανευθυνότητα εκ μέρους του ιδιοκτήτη; Όπως και να το πεις, η αλήθεια είναι ότι γενικά η Λάρισα μάλλον υποφέρει από τα «συμπαθή τετράποδα» που συχνά συνοδεύουν μερικά καθόλου συμπαθή δίποδα. Δεν είναι μόνο τα σπάνια περιστατικά επίθεσης. Είναι η καθημερινή ρύπανση των δρόμων από τα περιττώματα. Τι πρέπει να πει κανείς για να καταλάβουν ότι όλοι αυτοί οι «φιλόζωοι» έχουν και υποχρεώσεις;

Ετών 107

* ΕΙΝΑΙ είδηση: Απεβίωσε αυτές τις ημέρες στη Λάρισα, μια γυναίκα 107 ετών σύμφωνα με την αναγγελία του θανάτου της. Ίσως η πιο ηλικιωμένη Λαρισαία. Γεννήθηκε δηλαδή το 1910. Για να καταλάβεις, 12 χρόνια πριν τη... Μικρασιατική Καταστροφή!

(Τα χρόνια της να πάρουμε...)

Δίκαιη

* ΠΛΗΡΗΣ ημερών, όρθια και αξιοπρεπής - όπως έζησε ολόκληρη τη ζωή της - έφυγε τις τελευταίες ημέρες η Μαίρη Χατζηλάκου. Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες και δεκάδες μαθητές της από τα πρώτα μουσικά τους βήματα που την αποχαιρέτησαν προχθές από τον Άγιο Κωνσταντίνο, θα τη θυμούνται ως μια ξεχωριστή, φωτεινή προσωπικότητα που εξέπεμπε ήθος, αρχοντιά και γαλήνη στον ταραγμένο κόσμο μας. Ένα "αντίο" και από τούτη δω τη γωνιά της πόλης.

 

 

O ERASITEXNHS CARAS

*Ο ερασιτέχνης ψαράς Σελήνης Γεώργιος στην παραλία Μεσαγγάλων ψάρεψε λαβράκι εννιά κιλών με καλάμι.

Πάντα τέτοια...

 

 

DOKIMASMENOS STAYROFOROS

Δοκιμασμένος σταυρο-φόρος ο γιατρός, έδωσε τις "συνταγές" του, πήρε και τις ευχές - σύσσωμης - της γαλάζιας Νομαρχιακής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass