Αλλιώς η Λάρισα

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 19:45
*ΡΕΛΑΝΣ Λαρίσης μήπως από τον Κ. Αγοραστό, η Δήμητρα Παππά; Η γιατρίνα βρέθηκε εκεί κάπου στη μέση με τη Βολιώτισσα Δωροθέα Κολυνδρίνη, στις όχθες της Κάρλας.  Ζ. *ΡΕΛΑΝΣ Λαρίσης μήπως από τον Κ. Αγοραστό, η Δήμητρα Παππά; Η γιατρίνα βρέθηκε εκεί κάπου στη μέση με τη Βολιώτισσα Δωροθέα Κολυνδρίνη, στις όχθες της Κάρλας. Ζ.

*ΟΙ τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Τρικάλων συνάντησαν χθες τον υπουργό Παιδείας για την υπόθεση του νέου Πανεπιστημίου και επέτρεψαν με κάποια δωράκια στις αποσκευές τους.

Οι ισάριθμοι Λαρισαίοι κοινοβουλευτικοί της κυβέρνησης έδειξαν ανωτερότητα, άφησαν τον Κ. Γαβρόγλου ανενόχλητο.

***

*ΣΗΜΕΡΑ ο υπουργός συναντιέται με τους Θεσσαλούς δημάρχους, πλην του Βολιώτη και αύριο με τον περιφερειάρχη, ο οποίος θα έχει μαζί του και αντιπεριφερειάρχες. Ο Καρδιτσιώτης δήμαρχος θα συνοδεύεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχό του ενώ ο Τρικαλινός πάει μαζί με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Ο Λαρισαίος πιο σίγουρος και αποφασιστικός, μοναχός τους.

Ζ.

 

Και η έδρα;

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ανοίγει άλλη ιστορία. Ο υπουργός Π. Καμμένος προτείνει ο ίδιος στους αμερικανούς να φτιάξουν μεγάλες στρατιωτικές βάσεις σε Λάρισα και Βόλο. Και το ζήτημα που ανακύπτει δεν είναι τόσο το «πώς θα υποδεχτούν οι αριστερούληδες τους αμερικάνους, εν χορδαίς και οργάνοις» αλλά πρωτίστως το πού θα είναι η έδρα της αμερικάνικης συντονιστικής διοίκησης. Λογικά θα τη διεκδικήσει παθιασμένα ο Βόλος. Λάθος; «Ποιος το γελάει ότι εκεί θα φτάσουμε…».

Ζ.

 

Με μία απόφαση

*ΗΤΑΝ τόσο απλό… Με μία απόφαση κι ένα άρθρο, στη Λάρισα καταργήθηκε το Μνημόνιο. Στο Ειρηνοδικείο της πόλης έγινε δεκτή η προσφυγή κάποιων δημοσίων υπαλλήλων κατά των μνημονιακών περικοπών που τους είχαν επιβληθεί, απόφαση που εφόσον εφαρμοστεί δημιουργεί δεδικασμένο για το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου, στη Λάρισα μα και στη χώρα, στους οποίους θα πρέπει να επιστραφούν ο 13ος κι ο 14ος μισθός που τους είχαν παρακρατηθεί. Ολαλά…

Ζ.

 

Γαλάζιες διεργασίες

*ΕΝΩΤΙΚΗ διάθεση και καλό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ (κράτησε περίπου 90 λεπτά) ανάμεσα στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου και στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα-Πόλη του Αύριο» κ. Θανάση Μαμάκο, παρουσία και των μελών της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης του Κώστα Καλαμπαλίκη και Χρήστο Τερζούδη, στο δικηγορικό γραφείο του κ. Μαμάκου. Όπως έγραψε και χθες η «Ε» «οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως κοινός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή που πρέπει να συντελεστεί στον Δήμο Λαρισαίων», ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η χθεσινή κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων, που μιλά για τον σκοπό της πρώτης συνάντησης που «ήταν η αποτίμηση της κατάστασης στον Δήμο Λαρισαίων, μετά από τέσσερα χρόνια δημοτικής απραξίας, και η ανταλλαγή απόψεων με στόχο ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου». Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα επαναληφθεί η συνάντηση των δύο πλευρών κι αυτή τη φορά η συζήτηση θα είναι πιο κρίσιμη, καθώς θα γίνει προσπάθεια, εκτός από τις διαπιστώσεις να συμφωνηθεί και ο τρόπος εκλογής του επικεφαλής του ενιαίου ψηφοδελτίου, που είναι και το ζητούμενο. Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι πρέπει να βιαστούν, προφανώς για να προλάβουν τυχόν… απρόσμενες εξελίξεις, προερχόμενες από την Αθήνα.

Γ.Ρ.

 

Όχι στη Λάρισα

*«ΚΑΘΩΣ η σύγχρονη κοινωνία γίνεται πιο επιφανειακή και επικεντρώνεται σε πρότυπα σώματος και για τα δύο φύλα, το ύψος έχει γίνει θέμα ταμπού για πολλούς άντρες». Αυτό επισημαίνει στα συμπεράσματά της επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα σε δείγμα 600 ανδρών. Η οποία κατέληξε στο «ότι οι άντρες που αισθάνονται λιγότερο αρρενωποί έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιαιοπραγήσουν ή να επιδείξουν παραβατική συμπεριφορά. Οι κοντοί άνθρωποι θυμώνουν πιο εύκολα και είναι πιο βίαιοι από τους ψηλούς. (Στην Ατλάντα, καμία σχέση με τη Λάρισα.)

***

*ΠΡΙΝ από λίγα χρόνια μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υποστήριξε ότι το «Σύνδρομο του κοντού άντρα» είναι πραγματικότητα. Ανέφεραν ότι «η μείωση του ύψους ενός ατόμου μπορεί να αυξήσει το αίσθημα ευαλωτότητας και τα επίπεδα παράνοιας. Αυτό είναι γνωστό και ως το «Σύνδρομο του Ναπολέοντα.» (Ό,τι θέλουν λένε κι οι επιστήμονες. Ενώ είναι γνωστό ότι οι σέντερ φόρ είναι οι βίαιοι, που είναι ψηλοί, όπως επίσης ψηλοί και τα σέντερ μπακ επιρρεπείς στις παραβάσεις και στις κόκκινες.)

Ζ.

 

Απεργία

*ΑΠΕΡΓΙΑ πείνας ξεκίνησε χθες ο κρατούμενος σπουδαστής του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Θανάσης Κυριαζής, μιας και απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Υπενθυμίζεται ότι είναι σπουδαστής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ζήτησε άδεια για να συμμετέχει στις ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα για τις γραπτές εργασίες, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για την κατοχύρωση των εξετάσεων.

Πρόκειται για την τέταρτη αίτηση - απόρριψη αίτησης για εκπαιδευτική άδεια από το συμβούλιο των φυλακών.

Ζ.Π.

 

Μανώλης

*ΔΕΝ μασάει τα λόγια του ο Μανώλης Γλέζος και αυτό φάνηκε και χτες στον Βόλο όπου βρέθηκε για την αναγόρευσή του σε Διδάκτορα. Συνοδευόμενος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη στάθηκε στην επιγραφή που έγραφε «Αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος» και κουνώντας τη μαγκούρα του ζήτησε να αφαιρεθεί η λέξη αμφιθέατρο καθώς -όπως του είπε- στην Ελλάδα το μόνο αμφιθέατρο είναι στη Ρόδο και όλα τα άλλα είναι θέατρα. Χαμογέλασε αμήχανα ο πρύτανης, εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Μανώλης Γλέζος όταν έχει να πει κάτι θα το πει.

Ν.Π

 

Υπουργός

*ΣΤΗΝ -πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΑ στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Εκεί (παρουσία και της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττας Μπασδέκη) ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους και γενικότερα για τα προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι περισσότεροι είδαν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δείχνει διατεθειμένος όχι απλά να «ακούσει» τους δικηγόρους αλλά και να λύσει τα όποια ζητήματα υπάρχουν. Ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκε άλλωστε και από την απόφαση αναστολής της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης μέχρι της 16 Σεπτεμβρίου του 2019.

Κ.Γ.

 

Κι εγώ…

*ΜΟΝΙΜΩΣ σε ‘’Δράση’’ με τη ΝΔ πια ο Γ. Καραβάνας, ανησύχησε από χθεσινό σχολιάκι και παρεμβαίνει αυθωρεί και παραχρήμα. Παρότι ο ίδιος υποτίθεται ότι βρίσκεται σε άλλη κατηγορία και η βουλευτική του υποψηφιότητα θεωρείται δεδομένη εξαρχής: «Με έκπληξη διάβασα σήμερα στα Ψιθυριστά, ότι "...2 συμμετοχές Λαρίσης στους 135 του Μητρώου της ΝΔ...". Παρότι δεν σας έχω απασχολήσει με αντίστοιχες δικές μου "επιτυχίες", θεωρώ πως είναι απαραίτητο, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, να διευκρινίσετε ότι μακράν ο πρώτος -με σημαντική χρονική διαφορά, ήδη από τις πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων- Λαρισαίος, που επελέγη μέσα από τις αξιολογήσεις του μητρώου, ήταν ο υπογραφόμενος. Όσο ως προς τα πού "πλέει" το κάθε όνομα, ας αφήσουμε τα αρμόδια όργανα να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους». (Μα στους 135 που ανακοίνωσε το κόμμα μέσω της φιλικής του αθηναϊκής εφημερίδας, δεν συμπεριλαμβάνεται.)

Ζ.

 

Τον χαβά τους…

*ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Ήρθε η άλλη, η ξένη η αγγλίδα να φρενάρει στο πορτοκαλί, στα Φάρσαλα. Κι έτρεχε η μισή πόλη στα φαναρτζίδικα.

***

*- ΘΕΛΩ ρε σεις να πεθάνω ήρεμα, στον ύπνο μου, σαν τον παππού μου, τον οδηγό του ΚΤΕΛ. Όχι πανικοβλημένος σαν τους επιβάτες του.

***

*- ΞΕΚΙΝΗΣΑ να πάρω τα βουνά αλλά μέσα στο κρύο είδα μια ξανθιά και πήρα αυτήν. Την μπίρα εννοώ, δεν είναι τρόπος αυτός που σκέφτεστε…

Ζ.

 

Ο καπετάνιος

*Ο θρυλικός καπετάνιος του Λιμενικού Κυριάκος Παπαδόπουλος, που χάθηκε ξαφνικά, ενέπνευσε πολλούς χθες.

Τον Βολιώτη Ν.Β.: Αν σε ρωτήσει ο άγγελος στον ουρανό «ποιος είσαι;» εσύ να πεις «συμπατριώτης του Κυριάκου Παπαδόπουλου» και να είσαι σίγουρος ότι όπως έσωσε τόσες χιλιάδες θα έρθει να σε βάλει και σένα στον Παράδεισο. Μην κλάψεις, σήμερα που έφυγε. Έχει και ο Παράδεισος λιμενικό σώμα για να σώζει εμάς τους λαθροχριστιανούς, τους φωνασκούντες…

***

*ΤΟΝ Λαρισαίο Β.Κ.: Έφυγε στον ύπνο του, πέρασε την Αχερουσία λίμνη και δεν είχε μόνο έναν "οβολό" αλλά 5.000 οβολούς, αυτούς που περίσσεψαν από τους ‘’απελπισμένους " που έσωσε…

Ζ.

 

Είναι πολλοί

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ δημαρχιακή υποψηφιότητα στον Τύρναβο ο Γιάννης Κόκουρας κι έδειχναν ανακουφισμένοι στην πλευρά του Παν. Σαρχώση.

-Γιατί, δεν είναι καλός ο μηχανικός;

-Ίσα-ίσα, πολύ αξιόλογος είναι. Και η ομάδα που παρουσίασε με πολλούς ικανούς ανθρώπους…

-Επομένως;

-Να είναι τέσσερις, προς το παρόν, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νεοδημοκρατικού χώρου. Και να αποσυρθούν εκείνοι που χαρακτηρίστηκαν λαγοί, πάλι θα πάνε στις εκλογές τουλάχιστον δύο, επομένως γαλάζιος εμφύλιος πάλι.

Ζ.

 

Μόνο τίτλοι;

*- ΜΑ είπε ο πρύτανης του ΤΕΙ ότι συνάδελφοί του στο Ίδρυμα τάσσονται υπέρ της συγχώνευσης γιατί ονειρεύονται να γίνουν καθηγητές Πανεπιστημίου;

Πολύ παραξενεύτηκε ο Λαρισαίος με τη ρήση του Ξεν. Σπηλιώτη.

- Καλά και η ανωτατοποίηση του ΤΕΙ; Το οποίο έχει πια πρύτανη πριν απ’ όλα, έχει σύγκλητο, αντιπρυτάνεις, κοσμήτορες; Τι μόνο τίτλους; Το θεωρούν κι οι ίδιοι αδειανό το πουκάμισο;

Ζ.

 

Ο παλαιός

*ΧΘΕΣ Τετάρτη πρωί δεν ήρθε στο καθιερωμένο ραντεβού του για κουβεντούλα στην εφημερίδα. Έφερνε σε στικάκι και κάποιο άρθρο του πότε-πότε. Μπορεί να βαδίζει στα 104, αλλά ακόμη γράφει ο Λάζαρος Αρσενίου και μάλιστα στον υπολογιστή. Όμως αργά τη νύχτα είχε πάθει μικρό ατύχημα στο σπίτι του και εξ αυτού νοσηλεύεται με κάταγμα στην ορθοπαιδική του παλιού νοσοκομείου. Ευχές για περαστικά, από τέσσερις γενιές Λαρισαίων που έχουν διαβάσει κείμενά του. Ένα ακόμη δημοσιεύεται σήμερα στην «Ε».

Ζ.

 

Γλυκούλης

*ΟΙ δυσκολίες του έγγαμου βίου στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων.

- Ρε συ γυναίκα; Απαιτώ να μου μιλάς γλυκά.

- Προχώρα ρε κουραμπιέ...

***

*- ΕΜΕΙΣ οι παντρεμένοι ώρες-ώρες νιώθουμε σαν τέως αλεξιπτωτιστές, δύο άλματα τον χρόνο, έτσι για συντήρηση.

Ζ.

 

Μονομερώς

*ΤΟΥΣ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παντού, τους δημάρχους που είχε το ΠΑΣΟΚ. Συμπαρατάσσεται παντού. Και σε Αγιά και σε Τέμπη, στα Φάρσαλα όχι, εκεί άλλωστε δεν νοιάζονται οι πασοκτζήδες του κόμματος. Συνεννοήσιμοι οι συριζαίοι και σε Δήμο Κιλελέρ και σε Ελασσόνα, επίκεινται συμφωνίες και ανακοινώσεις. Στον Τύρναβο όμως και στη Λάρισα, το ΚΙΝΑΛ δεν ανταποδίδει, αρνείται υποστήριξη σε Σαρχώση και Καλογιάννη. Στον ΣΥΡΙΖΑ πονούν αλλά δεν μιλούν.

Ζ.

 

Διπλός ρόλος

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ στη συντροφιά των Λαρισαίων διάβαζαν χθες στην εφημερίδα ότι ο υφυπουργός έκανε διάβημα στον γεν. γραμματέα του ίδιου υπουργείου, θεωρητικά υφιστάμενό του. Και το δημοσιοποίησε κιόλας. Με δηλώσεις του ότι διαφωνεί με όσα (δεν) έχουν γίνει στο θέμα με τις Εξισωτικές, που αναστατώνει αγρότες και κτηνοτρόφους σε πολλά χωριά και της Λάρισας. Ο Βασ. Κόκκαλης κατά του Χαρ. Κασίμη. Ναι, της ίδιας κυβέρνησης, διαφορετικών κομμάτων βέβαια. Γίνονται και τέτοια πια. Η κυβέρνηση ταυτόχρονα και σε ρόλο αντιπολίτευσης.

Ζ.

 

Εν Φαρσάλοις

*ΣΤΑ Φάρσαλα λέει, ο δήμαρχος Άρης Καραχάλιος θα πρέπει να τιμωρηθεί απ’ το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ήταν με τη Φώφη αλλά με τον Ν. Ανδρουλάκη. Μάλλον πρόσχημα. Το βασικό είναι οι φιλοδοξίες και οι πικρίες άλλων, όπως του Κ. Τύμπα και του Γρ. Γκουντόπουλου.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Στ. Τσιάκαλος ουδόλως εμπλέκεται. Ως επικεφαλής της οργάνωσης ακολουθεί πιστά την κομματική εγκύκλιο με την απόφαση να στηριχτούν παντού οι εν ενεργεία δήμαρχοι. Όλα τα υπόλοιπα, «δημοσιογραφικές εικοτολογίες», λένε.

***

*ΟΥΤΩΣ εχόντων των πραγμάτων, με πιθανές δύο πασοκικές υποψηφιότητες αλλά και με τον εμφύλιο στη ΝΔ να μαίνεται, με τη Μαρία Ίφου να ετοιμάζεται ξανά δίχως το στυλ καθόλου γρίφου, αποφάσισε να ξεμυτίσει κι ο Βαγγ. Δημητρακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους, ο παλιός αντιδήμαρχος του Ν. Μαγαλιού στον τότε Δήμο Πολυδάμαντα ελπίζει ότι θα περάσει στον β’ γύρο και τότε... (Ενώ o Χρ. Καπετάνος δεν μίλησε ακόμη, ούτε στη ΝΔ.)

Ζ.

 

Με γαλλικό

*- ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕ γιατί τη χτύπησες;

Ο κόσμος περίμενε με αγωνία στο ακροατήριο στο Δικαστικό της Λάρισας.

- Μα, κυρία πρόεδρε, μου είπε πέτα μου κανένα γαλλικό στο σεξ, με ανάβει.

- Και;

- Τι και... Μηχανικός σε συνεργείο αυτοκινήτων είμαι...

Ζ.

 

Γνώθι σ’ αυτόν

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ ειλικρινής η Λαρισαία.

- Γιατί χωρίσατε με τον Γιάννη βρε φιλενάδα;

- Θα άντεχες εσύ έναν άνθρωπο που διαρκώς πίνει, καπνίζει, ξενυχτάει, σε βρίζει και σε δέρνει;

-Ε, όχι βέβαια. Καημενούλα μου!

- Ναι… Ούτε κι αυτός με άντεξε.

Ζ.

 

 

THLEFVNO THLEFVNAKI MOY POIOS EINAI*- ΤΗΛΕΦΩΝΟ, τηλεφωνάκι μου, ποιος είναι ο καλύτερος για δήμαρχος… (Ο Μ. Ξηρομερίτης μετέχει στον γαλάζιο διαγωνισμό με αξιώσεις αλλά και με άλλη τόση συγκατάβαση.)

Ζ.

 

 

 

3ARGHSAN LIGAKI ALLA ANTALLAJAN THLEFVNA*AΡΓΗΣΑΝ λιγάκι αλλά αντάλλαξαν τηλέφωνα, ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και το «ντηλ» για τις εκλογές έχει κλείσει.

Ζ.

 

 

DEN TELEIVSAN KALA KALA KAI UA ARXISOYN*ΔΕΝ τελείωσαν καλά-καλά και θ’ αρχίσουν τα μερεμέτια; Επί της Μανδηλαρά και Ρούσβελτ, το πεζοφάναρο, διότι αυτοκίνητα δεν έχει στον πεζόδρομο, εμποδίζει τους πεζούς καταμεσής στο νέο πεζοδρόμιο. Δεν γίνεται να το αφήσουν. Η θέση του καταφανέστατα πιο δεξιά, όπου και το παρτέρι.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass