Ηταν όλοι εκεί

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 19:45
Ηταν όλοι εκεί Ηταν όλοι εκεί

• ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσίαση χθες στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Κόκουρα ο οποίος ανακοίνωσε τις θέσεις και αρχές και του συνδυασμού του. Παράλληλα έθεσε επτά βασικούς άξονες για τον Δήμο Τυρνάβου παρουσιάζοντας και υποψήφιους συμβούλους.

Στη συγκέντρωση ήταν όλοι εκεί, τόσο από βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από την τοπική κοινωνία του Τυρνάβου αλλά και του νομού γενικότερα. Μηνύματα για αλλαγή στον Δήμο Τυρνάβου με αισιοδοξία έδωσαν στον υποψήφιο δήμαρχο και τους παρευρεθέντες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος.

Εκεί ήταν και πολιτευτές όπως η Στέλλα Μπίζιου, η Ελένη Αξιόγλου και η Αθηνά Σιαφαρίκα, αλλά και στελέχη που θα πολιτευτούν και στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης αλλά και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου όπως ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Βασίλης Μανδηλάς, φορέων όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννης Γκουρομπίνος και πολλοί άλλοι.

* * *

• ΘΕΤΙΚΗ εντύπωση επίσης έκανε ο χαιρετισμός της πρώην δημάρχου Αμπελώνα και επικεφαλής παράταξης σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου Αναστασίας Ψύρρα η οποία ευχήθηκε στον Γιάννη Κόκουρα να είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Επίσης η κ. Ψύρρα του ευχήθηκε θεωρώντας δεδομένη την εκλογή του, να δώσει λύσεις στα πάγια και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Τυρνάβου και τους συνδημότες.

* * *

• ΜΕ λογοπαίγνιο έκλεισε τον χαιρετισμό του ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας ο οποίος ενθυμούμενος τη γνωστή λαϊκή παροιμία ότι «όπου λαλούν πολλά κοκκόρια, αργεί να ξημερώσει», είπε χαρακτηριστικά: «Στις 27 Μαΐου θα λαλήσει στον Δήμο Τυρνάβου ένας και μοναδικός, ο Γιάννης Κόκουρας νικητής των εκλογών».

Κ.Τσ.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Μία η άνοιξη

• ΜΙΑ η άνοιξη, ένα το σύννεφο (φτάνει να μην βρέξει ε;) ένας και ο λογαριασμός φυσικού αερίου που μας ήρθε, ας ελπίσουμε να ’ναι και ο τελευταίος. Άνοιξη... Η χαρά του φτωχού με την ελλιπή θέρμανση όλο τον χειμώνα, του γέρου που υποφέρει απ’ την υγρασία, του ερωτευμένου που αγάλλεται, του ποιητή που εμπνέεται, του ιδιοκτήτη καφετέριας που περιμένει να κονομήσει, του μπογιατζή που ήρθε η ώρα να κάνει κάνα μεροκάματο...

Η άνοιξη όλων μας είναι εδώ και υπόσχεται καλύτερες μέρες.

 

Τσούκου - τσούκου

• ΜΕ το τσούκου – τσούκου (μέσα στο γήπεδο) και το σύνηθες μπλαμπλά (ανακοινώσεις) έξω από το γήπεδο η ΑΕΛ παίρνει πόντους και πάει για να σωθεί.

Την Κυριακή η ομάδα πρέπει να «αλώσει» την Τριπολιτσά, αλλά ποιος να κάνει τα... γιουρούσια; Η ομάδα έχει ξεμείνει από επιθετικούς και ο... Κούγιοβιτς δεν προκάνει να βγάλει δελτίο και να παίξει και σέντερ φορ. Άντε να δούμε.

 

Κορώνες

• ΝΕΕΣ «κορώνες» από Ερντογάν εναντίον των «γκιαούρηδων» με εκφράσεις μάλλον απρεπείς και αλλαζονικές του τύπου «σας πετάξαμε στη θάλασσα».

( Άντε, να γίνουν οι δημοτικές εκλογές που έχει μπροστά του, να τις κερδίσει, να ηρεμήσει κάπως). Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι συμπεριφορά ηγέτη που επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ και τους δυτικούς θεσμούς. Ο Ερντογάν εξακολουθεί να παραμένει ένας άξεστος ανατολίτης. Φαντάζεσαι λ.χ. να έλεγε ποτέ η Μέρκελ στους Γάλλους... καλά κάναμε και σας καθαρίζαμε μέσα στα χαρακώματα;

 

Κωνσταντινούπολη

• ΕΝ τω μεταξύ «Τούρκος » - μεταφορικά- έγινε ο Ερντογάν όταν πληροφορήθηκε πως ο γιος του Ισραηλινού ηγέτη Νετανιάχου αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη με το βυζαντινό της όνομα και ουχί Ισταμπούλ .

Δυστυχώς, στα Βαλκάνια των μεγάλων συγκρούσεων ποτέ κανείς Τούρκος ηγέτης δεν σκέφτηκε - δεν το επέτρεπαν και οι συνθήκες- ότι αν διατηρούσε το παγκόσμιο brandname «Κωνσταντινούπολη» η Τουρκία θα κέρδιζε πολλά περισσότερα σε πολιτιστικό, τουριστικό ή ιστορικό επίπεδο. Μυωπικός εθνικισμός από τον οποίο δεν πάσχουν βέβαια μόνο οι Τούρκοι.

 

Άκρως ελληνικό

• ΑΛΙΜΟΝΟ... Τι Έλληνες θα ήτανε;

Διαγωνισμός Φυσικής για μαθητές διοργανώνεται τον Απρίλιο. Μόνο που τα σχολεία της Λάρισας έλαβαν... δύο προσκλήσεις. Η πρώτη για διαγωνισμό που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η δεύτερη για διαγωνισμό με οργανωτή το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πού να πρωτοπάνε οι μαθητές;

Και τι μέλλον να έχει πια αυτός ο έρμος τόπος όταν δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε καν στο απλό θέμα της διοργάνωσης ενός μαθητικού διαγωνισμού;

 

Κόρες, γιοι

• ΕΒΑΛΑΝ στη ΝΔ την κόρη της Παναγιωταρέα στο ευρωψηφοδέλτιο και στον ΣΥΡΙΖΑ είπαν να μην... υστερήσουν. Πάρε (να ’χεις) την κόρη Λοΐζου και την κόρη Τσάτσου. Πάρε και τον γιο του Πλουμπίδη.

Κι εσύ που είσαι κόρη ή γιος του... «Καραμήτρου» σκάσε και ψήφιζε.

(Και –μην αμφιβάλλεις- πολλοί θα τους ψηφίσουν). Και μετά σου φταίει ο... Ρουβάς- αν δεχόταν να μπει στο ψηφοδέλτιο. Στο κάτω- κάτω αυτός είναι και αυτοδημιούργητος...

 

Γιατί το ανακάτωμα;

• ΝΕΟ(;) σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, θέτοντας τέλος στις αυταπάτες που ο ίδιος καλλιέργησε περί κατάργησης των εξετάσεων.

Εύλογα αναρωτιέται η κοινή γνώμη: αφού τα συστήματα που ανακοινώνουν κάθε τόσο δεν είναι παρά το αναμάσημα των ίδιων και των ίδιων εξεταστικών πρακτικών, γιατί τα... . ανακατώνουν; Όπως και να ’χει, η εισαγωγή στα ΑΕΙ, με όποιο σύστημα κι αν θεσπίσουν, απαιτεί διάβασμα και καλή φροντιστηριακή υποστήριξη. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού... Με εξαίρεση τον Γεράσιμο Αρσένη που... «δεν έκατσε καλά» και επιχείρησε πραγματική μεταρρύθμιση –αλλά δεν την άντεξε η Ελλάδα του λαϊκισμού- οι υπόλοιποι υπουργοί απλή διαχείριση κάνουν. Με πολύ θόρυβο και μηδέν ουσία.

 

Εξεγέρσεις (1)

• ΜΠΟΡΕΙ εδώ η είδηση να περνά στα ψιλά, αλλά έχει την αξία της. Εδώ και κάτι μήνες, χιλιάδες Σέρβοι από τη μια και χιλιάδες Αλβανοί από την άλλη, πολιορκούν τα Κοινοβούλιά τους σε Βελιγράδι και Τίρανα αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις, ζητούν να παραιτηθούν οι ηγέτες τους Αλεξάνταρ Βούσιτς και Έντι Ράμα.

Τι μας λέει αυτό; Μα, πολύ απλά, πόσο υποφέρουν -οικονομικά πρωτίστως- οι άνθρωποι και πόσο δεν βλέπουν μέλλον.

 

Εξεγέρσεις (2)

• ΝΑ το επεκτείνουμε; Της κακομοίρας γίνεται και στην κοντινή μας Αλγερία, όπου έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν κατά του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα που τους κυβερνά καμιά εικοσαριά χρόνια και θέλει κι άλλο.

«Στην Αλγερία δεν υπάρχει μέλλον» φώναζαν νεαροί διαδηλωτές στην κάμερα του TV5 που βλέπουμε και στη Λάρισα και σημείωναν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει πια είναι πώς να βρουν καμιά βάρκα και «να την κάνουν» για Ευρώπη...

Βάσανα που έχει ο νότος και η Μεσόγειος...

 

Για την Υπηρεσία Πρασίνου

• ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να το δει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Η όψη του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αχιλλίου, όπως την κοιτάζει κανείς από τη γέφυρα του Πηνειού, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης μας.

Η όψη αυτή όμως έχει πλέον «εξαφανιστεί» και δεν φαίνεται εξαιτίας ενός κωνοφόρου δένδρου που είναι φυτεμένο στα πρανή και το οποίο μεγάλωσε πλέον υπερβολικά.

Θέλει μάλλον κλάδεμα και μάλιστα από ειδικούς. Ή μήπως μπαίνει και θέμα ευστάθειας, άρα ασφάλειας για τους περαστικούς; Ας το εξετάσουν...

 

Ασέβεια

• ΤΗ δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, για την απουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Αγιο Αχίλλιο, χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας. «Ευχαριστήθηκα που είδα τόσο πολύ κόσμο, αλλά δυσαρεστήθηκα που απουσίαζαν οι αρχές του τόπου. Αυτό είναι δείγμα της κατάπτωσής μας. Αν ήταν ο ΛΑΟΣ στη Βουλή δεν θα είχαμε επιτρέψει αυτή την ασέβεια» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ν.Π.

 

Άνθος

• ΈΝΑ τριαντάφυλλο πρόσφερε στον Γιώργο Καρατζαφέρη μια κυρία χθες στη διάρκεια της εκδήλωσης. Εκείνος αφού την ευχαρίστησε λίγο αργότερα το πρόσφερε σε ένα νεαρό κορίτσι και αστειευόμενος είπε «Το πήρα από ένα λουλούδι το προσφέρω σε ένα μπουμπούκι». Αν και το δώρο δεν δωρίζεται, στην προκειμένη περίπτωση και οι δύο κυρίες έμειναν ευχαριστημένες.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass