Ομαλά

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 19:01
*ΕΚΤΟΣ από τις εκλογές και την εκ νέου υποψηφιότητά του, ο Απ. Καλογιάννης είναι και δήμαρχος, έχει να διεκπεραιώσει και σημαντικό όγκο δουλειάς καθημερινά.  Ζ. *ΕΚΤΟΣ από τις εκλογές και την εκ νέου υποψηφιότητά του, ο Απ. Καλογιάννης είναι και δήμαρχος, έχει να διεκπεραιώσει και σημαντικό όγκο δουλειάς καθημερινά. Ζ.

*ΜΙΑ χαρά ανοιξιάτικος καιρός. Με τις βροχούλες και τις συννεφιές αλλά και τις λιακάδες του, τις θερμοκρασίες τις καλές.

Και σιγά-σιγά να γλιστράει προς τον Απρίλη τον ξανθό, τον Μάη τον μυρωδάτο, όλα με τη σειρά τους.

Ζ.

 

Μάτζικ

*ΤΗΝ απόφαση να κατέβει στην πολιτική πήρε ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Στη Μακεδονία όμως όπου ζει ο ‘’Μάτζικ’’, τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ πια. Ο Λαρισαίος αστέρας του μπάσκετ βρίσκεται ανάμεσα στους 100 υποψηφίους του συνδυασμού που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

Ζ.

 

Παιδί παιδιού του

*ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΝΤΑΣ τα γενεαλογικά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαρισαίος Α. Α. διαπιστώνει μια αντίφαση. «Αν η Μυρσίνη Λοΐζου είναι «η κόρη του Λοΐζου», ο Δημήτρης Πλουμπίδης είναι «ο γιος του Πλουμπίδη», πώς γίνεται ο Πέτρος Κόκκαλης να είναι «ο εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη» και όχι «ο γιος του Σωκράτη»; (Καλά δηλαδή που δεν έχει γιο ο Σημίτης, να τον είχε πει Γιώργο, στο όνομα του πατέρα του καθηγητή της Νομικής που ήταν κι αυτός στους Κορυσχάδες στην Κυβέρνηση του Βουνού.)

Ζ.

 

Πάσχα κάνουν

*ΔΕΝ ήταν δάνειο 800.000 ευρώ λέει αλλά μπόνους που πήρε για τις υπηρεσίες του στην Τράπεζα Ελλάδος ο συνεργάτης του Γ. Στουρνάρα. Και δεν ήταν λέει μόνο ο Γ. Πάσχας. Πάσχα έκαναν αναλόγως και δεκάδες άλλα τραπεζικά μεγαλοστελέχη. Προφανώς για τη μεγάλη επιτυχία των ελληνικών τραπεζών, να χρεοκοπούν κάθε τόσο και να ανακεφαλαιοποιούνται με επιτυχία.

Ζ.

 

Δίπορτο;

*ΕΔΩ ανταλλάσσουν παρουσίες ο ένας στην εκδήλωση του άλλου οι υποψήφιοι δήμαρχοι, τι δεν θα πήγαιναν οι υποψήφιοι βουλευτές εκεί που μαζεύονται πιθανοί ψηφοφόροι τους; Και σε Καλογιάννη και σε Γούλα, ενδεχομένως από βδομάδα και σε Γαμβρούλα, εκεί στην πρώτη σειρά και ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας και άλλοι του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, τι να κάνουν…

Ζ.

 

Προτίμησε

το πουλαράκι

*ΕΝΑ μικρό πουλαράκι για την κα Πουλαράκη-Γαλλιού. Η δικηγόρος υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε σε πρόσφατη περιοδεία της στο Λιβάδι Ελασσόνας και συνομιλώντας με κτηνοτρόφους της περιοχής κέρδισε τις εντυπώσεις. Γόνος κτηνοτροφικής οικογένειας, η Μαρία Γαλλιού τους μίλησε στη γλώσσα τους. Στο τέλος ένας ηλικιωμένος παραγωγός, της πρότεινε να της δωρίσει ένα θηλυκό πουλαράκι ή μια παραδοσιακή κουδούνα. Η δικηγόρος προτίμησε το πρώτο, κάνοντας βεβαίως και το σχετικό λογοπαίγνιο με το επίθετο του συζύγου της, Νίκου.

 

Τέλη Τύρναβος

*ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ της «Ε», διαβάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Τυρνάβου κ. Σαρχώση για τη μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου, και συγκεκριμένα σε πολύτεκνους, νεφροπαθείς, άτομα με αναπηρία, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, διερωτάται και προτείνει στον Δήμο: «Στις πολύτεκνες οικογένειες γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των παιδιών, από τα τρία και πάνω;

Το ίδιο είναι αυτός που έχει 4 παιδιά το ίδιο και αυτός που έχει 8, κλπ.; Δεν έπρεπε να υπάρχει κλιμακωτή αύξηση 3.000 ευρώ, στο κριτήριο του εισοδήματος, για κάθε παιδί, πέραν του τρίτου;».

Εχει μια λογική.

Λ.Κ.

 

Τώρα πια…

*- ΩΧ, ωχ… Δες απέναντι, έρχεται η πρώην γυναίκα μου…

Ο Λαρισαίος ήταν με την πιτσιρίκα.

- Από πότε πρώην;

- Από τώρα που μας είδε.

Ζ.

 

Εν Φαρσάλοις

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ‘’κάνει υγρασία’’ στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, εντάξει με εισαγωγικά, έτσι είναι καλύτερα, ο Σωκράτης Κων. Αλειφτήρας, με κειμενάκι αυτή τη φορά όχι με φωνές, βρισιές και τσαμπουκάδες. Κάνει τις παρατηρήσεις του λοιπόν ο Φαρσαλινός επί του χθεσινού σχολίου: «Τι σημαίνει η έκφραση του κάνω υγρασία και μάλιστα εκτός εισαγωγικών; Ακροδεξιοί του επιτέθηκαν ή αγανακτισμένοι πολίτες με την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα που υποστηρίζει ο εν λόγω κύριος; Ο γιος του κ. Παπαδόπουλου τους είχε μόνος του; Σιγά τα αίματα... Αν δεν φοβόταν τη φασαρία ο γιος δεν θα είχε δεκαπέντε αστυνομικούς γύρω-γύρω από τα τραπέζια τους». (Του ξέφυγε μάλλον και μιλάει για επίθεση στον βουλευτή. Όσο για τους ακροδεξιούς, γιατί, αυτοί δηλαδή δεν μπορούν να είναι αγανακτισμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ; )

***

*ΚΑΙ κάτι τελευταίο: «Προσκαλώ τον κ. Ζ. να έρθει όποτε θέλει στα φιλόξενα Φάρσαλα να δει τη φιλοξενία μας...Είμαστε μια ήσυχη πόλη με αγνούς ανθρώπους και όχι μια πόλη με τραμπούκους και ακροδεξιά στοιχεία όπως ο ίδιος μας παρουσίασε...» (Άμα έχεις φίλους πας συχνά στα Φάρσαλα, δεν χρειάζεσαι ειδική πρόσκληση. Τραμπούκους πάντως έχει παντού, ευτυχώς όχι πολλούς.)

 

Παραχώρηση

*ΕΝΟΨΕΙ της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προχώρησαν χθες σε δωρεάν παραχώρηση 6 ακινήτων στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ατόμων με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα», για διάστημα 10 ετών.

Να σημειωθεί ότι τα κτίρια που παραχωρήθηκαν ήδη χρησιμοποιούνταν από τον Σύλλογο, απλά του έδωσαν νέα χρονική παράταση. Η παραχώρηση έγινε σε εφαρμογή νόμου του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε το 2018, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα παραχώρησης της ακίνητης περιουσίας του, για την υλοποίηση έργων ή προγραμμάτων κοινωφελούς ή προνοιακού χαρακτήρα.

Μήπως να ψάξουν να βρουν δημόσια ακίνητα στη Λάρισα και οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς, τώρα που δείχνει ευαισθησία(!) το υπουργείο;

Λ.Κ.

 

Στις 2, δώρο…

*ΔΙΗΓΙΟΤΑΝ χθες ο Λαρισαίος στην παρέα.

-Γυρίζει που λέτε η γυναίκα μου νωρίτερα από τη δουλειά, βλέπει πάνω στο τραπέζι μια σαλάτα του σεφ και μου λέει «μπράβο που συμμορφώνεσαι, επιτέλους προσέχεις τι παραγγέλνεις να φας»....

Εν τω μεταξύ η σαλάτα πήγαινε δώρο με τις δύο πίτσες που είχα προλάβει να φάω.

Ζ.

 

Από καρδιάς

*«Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες». Γκάλοπ τοπικό, για τη Θεσσαλία, που ξεπερνά κάθε προσδοκία του Κυρ. Μητσοτάκη. Δεν το έκανε εταιρεία αλλά ο ερευνητής Ν. Καρδούλας, με δικά του έξοδα. Ο τοπογράφος, συνταγματάρχης ε. α. και ορισμένος από τα κεντρικά της ΝΔ ως υπεύθυνος Τρικάλων, έκανε μια δικιά του δημοσκόπηση αυτή τη φορά. Αξιοποιώντας τα κινητά τηλέφωνα, στέλνοντας sms με ερωτήσεις και το ίντερνετ για να λάβει απαντήσεις από όσους ήθελαν. Τυχαίο λέει το δείγμα του των 1900 ατόμων ανά τη Θεσσαλία, άγνωστο πόσο αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού και των τάσεων. (Γκάλοπ Καρδούλα από καρδιάς.)

***

*Η εκτίμηση λοιπόν στην οποία καταλήγει ο Λαρισαίος δίνει για τις ευρωεκλογές στη ΝΔ 39-45% και στον ΣΥΡΙΖΑ 16-22. Ο καθείς φαντάζεται τι έχει να γίνει στις βουλευτικές, που δεν θα έχει χαλαρή ψήφο. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 7-11%, μετά η ΧΑ 5-8 κι ύστερα το ΚΚΕ με 4-7%. Βλέπει επίσης κοντά στην είσοδο στην Ευρωβουλή Βαρουφάκη και Βελόπουλο με 3% περίπου. Κι όλα τα υπόλοιπα κόμματα πολύ πιο χαμηλά.

***

*ΚΑΜΙΑ 700 που απάντησαν Λαρισαίοι, μετέχουν άρα στη δημοσκόπηση για τις εκλογές. Με πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα εφόσον πρόκειται για ανθρώπους που δήλωσαν τη συγκεκριμένη προτίμηση τα κόμματα, την προαναφερθείσα.

Ο Ν. Καρδούλας λοιπόν βρήκε ντέρμπι στον πρώτο γύρο με Καλογιάννη-Καραλαριώτου στο 34-36% αντίστοιχα κι ακολούθως Κρίκης 7,5%, Γούλας 7, Διαμάντος 3, Τσιάρας 2,7 και Γαμβρούλας 1,6%.

Ντέρμπι λέει και στον β’ γύρο. Με Καλογιάννη-Καραλαριώτου 44-46 και 10% αναποφάσιστους. (Αν μη τι άλλο μια παράξενη διαφορά μεταξύ ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών, ποσοστών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων.)

***

*ΟΣΟ για τις περιφερειακές εκλογές, το γκάλοπ Καρδούλα δείχνει περίπατο Αγοραστού, δίχως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ζ.

 

Γάλα

*ΠΕΝΤΕ χρόνια μετά, το γάλα –συγγνώμη- …το δίκιο «πνίγει» τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.  Και με χωρίο από τους Ψαλμούς της Παλαιάς Διαθήκης «Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν»… ξεκινά τη δήλωσή του για το γάλα…

Αφορμή η απάντηση της υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου ότι ήταν λάθος η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, καθώς ουδέν απέφερε, ειδικά σε ό,τι αφορά στη μείωση της τιμής προς όφελος του καταναλωτή. Η διαφωνία του τότε, του είχε στοιχίσει την υπουργική καρέκλα, ενώ δεν αναμένει και διόρθωση του σφάλματος. Τουλάχιστον όχι από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία, καίτοι είχε υποσχεθεί – όπως σημειώνει- ότι θα επανέφερε, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της το προϊσχύον καθεστώς, έρχεται σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, προβαίνουσα απλά σε διαπιστώσεις, χωρίς να προχωρά στο ζητούμενο.

Λέτε να το διορθώσει μια αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ; Χλωμό το βλέπω. Ας ρωτήσει και τον φίλο του τον Κώστα Χατζηδάκη ο Μάξιμος. Άλλωστε εκείνος, για τον οποίο δε λέει λέξη, ήταν η αιτία της παραίτησής του.

Δ.Χατζ.

 

Μπαξέδες

*ΕΝ έτει 2019, οι μαθητές σχολείων πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε μπαξέδες και μάλιστα προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, σε χωριά.

Μετά από μια παρατεταμένη εποχή οικονομικής κρίσης, άλλαξαν και οι ανάγκες της εκπαίδευσης, όπου κάθε πληροφορία που βοηθά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την αυτάρκεια τροφής, είναι χρήσιμη.

Για του λόγου το αληθές, μαθητές από την Ορεστιάδα επισκέφθηκαν μπαξέ στην Τσαριτσάνη, στο πλαίσιο προγράμματος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου.

Λ.Κ.

 

Τουρκία

*ΣΕ μια περίοδο απανωτών προκλήσεων του Ερντογάν, στην Ελλάδα, είναι άξιο απορίας πώς μια μεγάλη εφημερίδα της Τουρκίας, σε δημοσίευμά της, στηρίζει την ελληνική πλευρά για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που έκλεψε ο Ελγιν.

Όπως αναφέρεται, δύο επιστήμονες και ένα οθωμανολόγος – ύστερα από έρευνα στα οθωμανικά αρχεία – διαπίστωσαν πως το φιρμάνι του σουλτάνου Σελίμ Γ’ το οποίο επικαλέστηκε ο Λόρδος Έλγιν για να κλέψει τα γλυπτά, δεν υπάρχει.

Το πρωτότυπο φιρμάνι δεν έχει εντοπιστεί ποτέ, υπάρχει μόνο μία μετάφρασή του στα ιταλικά, που επικαλείται το Βρετανικό Μουσείο και αρνείται την επιστροφή των γλυπτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλγιν φέρεται να δωροδόκησε τοπικούς αξιωματούχους. Ο-η δημοσιογράφος, που το έγραψε, μάλλον δεν θα έχει καλή μοίρα!

Λ.Κ.

 

«Πληγές» αερίου

*ΠΑΡΑΠΟΝΑ για τους εργολάβους-εγκαταστάτες του φυσικού αερίου, από τη Νεάπολη (και όχι μόνο)… Όπου, αφού έχουν προβεί σε εργασία σύνδεσης, έχουν αφήσει εδώ και δύο μήνες πρόχειρα καλυμμένη την τομή, η οποία σιγά-σιγά και με τις βροχές μετατρέπεται σε όρυγμα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για τα οχήματα που διέρχονται την οδό Δαβάκη, όπου και η «πληγή».

 

Κραννώνος

* ΚΑΛΑ τα έργα στο κέντρο της Λάρισας, όμως αυτό δεν επιτρέπεται να αποβαίνει σε βάρος άλλων δρόμων στο ευρύτερο κέντρο της που μένουν ασυντήρητοι.

Η διαμαρτυρία έρχεται στην «Ε» από περιοίκους της οδού Κραννώνος, η οποία - λένε - έχει παραμεληθεί εντελώς. Και δεν είναι μόνο τα πεζοδρόμιά της, αλλά είναι και το παρκάκι της, όπου φιλοξενεί μαμάδες και παιδιά αλλά και πολλά ζώα συντροφιάς για τις ανάγκες τους.

Ας το δουν το θέμα απ’ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την αντίστοιχη του Πρασίνου, γιατί... εκλογές έρχονται, «απειλούν» οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες.

 

Αναλόγως

*- ΔΕΝ αντέχω τους οδοντιάτρους. Καλύτερα το ‘χω να κάνω παιδί από το να βγάλω δόντι.

Όρθιος ο οδοντίατρός της περίμενε, είχε πάρει τοις μετρητοίς τα λεγόμενα της Λαρισαίας.

- Αποφασίστε κυρία μου, πρέπει να ρυθμίσω το ύψος της καρέκλας.

Ζ.

 

---------------------------------------------------------------------


 

2. OI LARISAIOI STHN POLH TSALMA

*ΟΙ Λαρισαίοι στην Πόλη στις εκδηλώσεις στο Ζωγράφειο Σχολείο, με τον διευθυντή Γ. Δερμιτζόγλου να παραδίδει αναμνηστικά για τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού της Λάρισας Π. Σάπκα, μέσω της συζύγου του Εύης Τσάλμα.

 

 

 3. AYTOS EINAI O SYGXRONOS LARISAIOS PATERAS

*ΑΥΤΟΣ είναι ο σύγχρονος Λαρισαίος πατέρας. Με τη σκάλα και με τα όλα του στην παρέλαση.

Ζ.

 

4. O MEN G KYRTSOS DINEI TH MAXH TOY SIAFARIKA

*Ο μεν Γ. Κύρτσος δίνει τη μάχη του για να παραμείνει στην Ευρωβουλή, η δε Αθηνά Σιαφαρίκα τη δική της για να εκπορθήσει τη Βουλή. Αμφότεροι στην κοινή προσπάθεια με τη ΝΔ.                                                                                   Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass