Όλα off

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2019 19:04
• ΔΥΝΑΤΟ τραπέζι, ισχυρή τριπλέτα στην κεφαλή: Απ. Μπίλλης- Αγοραστού, Αχ. Βαρδακούλης-Νασιακόπουλου και Θαν. Δρυστέλας-Καραλαριώτου. Κι ο γεωπόνος Άλκης Μπόραντας να τους έχει όλους δεξιά, πού αλλού...  Ζ. • ΔΥΝΑΤΟ τραπέζι, ισχυρή τριπλέτα στην κεφαλή: Απ. Μπίλλης- Αγοραστού, Αχ. Βαρδακούλης-Νασιακόπουλου και Θαν. Δρυστέλας-Καραλαριώτου. Κι ο γεωπόνος Άλκης Μπόραντας να τους έχει όλους δεξιά, πού αλλού... Ζ.

* ΚΑΙ τσαφ, ξαφνικά νέκρωσε η αγορά. Κόπηκε το ρεύμα το πρωί, δεν δούλευε τίποτε στο κέντρο. Εντάξει μέρα ήταν, έβλεπες, όμως τι να το κάνεις. Χωρίς ταμειακές, δίχως φώτα στη βιτρίνα και το δοκιμαστήριο, να μη λειτουργεί πρακτικά ο καθρέφτης, βγήκαν οι πωλήτριες έξω σε παράταξη, έπιασαν την κουβεντούλα.

Σάμπως μπορούσαν να δουλέψουν τα γραφεία, δίχως φώτα και υπολογιστές; Μόνο οι συναγερμοί βαρούσαν. Ευτυχώς κράτησε λίγο, ζόρι μονάχα για όσους τυχερούς βρέθηκαν σε ασανσέρ. Και δεν πρόλαβαν να απλωθούν οι Λαρισαίοι σε έκτακτο διάλειμμα για καφέ. Αλλά σάμπως δούλευαν οι καφετιέρες; Μονάχα το φραπεδάκι εφικτό...

Ζ.

 

Πολύ πυκνά

* ΟΥΤΕ όπως οι γάμοι τον Σεπτέμβρη. Για το επόμενο δεκαπενθήμερο, όλες οι καλές αίθουσες κλεισμένες στις ευνοϊκές ημέρες για εκδήλωση. Είναι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη μα και στις κωμοπόλεις. Ομιλίες, παρουσίαση συνδυασμών και προγραμμάτων, να ζεσταίνεται κι η κερκίδα. Κρίσιμο το τρέχον χρονικό διάστημα. Αν βάλει κανείς και τις περιφερειακές εκλογές και τον εκεί προγραμματισμό των υποψηφίων, αντιλαμβάνεται το τι διπλοβάρδιες έχουν να τραβήξουν κάποιοι κλάδοι εργαζομένων. Είναι και εκατοντάδες υποψήφιων ευρωβουλευτών που περιδιαβαίνουν την επικράτεια για σταυρό...

Ζ.

 

Κι ο Μπάρμπα

Στάθης

* - Ο άντρας ο σωστός πρέπει να είναι και λίγο δημοτικός σύμβουλος, είπε η Λαρισαία. Διότι της κακομοίρας γίνεται σε πολιτείες και χωριά, πλήθος οι υποψήφιοι.

* * *

* - ΕΜΕΙΣ πάλι, συμπλήρωσε ο διπλανός, μάθαμε ότι ο γείτονας δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Πέσαμε απ’ τα σύννεφα, δεν το είχαμε υποψιαστεί. Ήταν το καλύτερο παιδί.

* * *

* ΚΙ ο άλλος το παρατράβηξε.

- Ανοίγω την κατάψυξη και τι να δω... Κι ο Μπάρμπα Στάθης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος...

Ζ.

 

Αλληλοκαρφώματα

* ΗΤΑΝ βέβαιο ότι θα άρχιζαν τα «συντροφικά μαχαιρώματα». Ιδίως στον μεγάλο δήμο της Λάρισας, όπου η αναμέτρηση έχει σοβαρότερο αντίκρισμα. Το ποιος θα βγει πρώτος σε σταυρούς έχει μεγάλη σημασία, για διάφορους λόγους αλλά και το αν απλώς θα εκλεγεί κάποιος, παίζεται αυτή τη φορά, λόγω της απλής αναλογικής και της κατάργησης του μπόνους εδρών στον νικητή.

* * *

* ΕΤΣΙ θεωρείται αναμενόμενο ότι παρασκηνιακά αντιδήμαρχοι θα δράσουν κατά αντιδημάρχων, δημοτικοί σύμβουλοι επίσης αλλά και νεοεισερχόμενοι υποψήφιοι. Εντάξει ο εχθρός απέναντι αλλά αντίπαλοι υπάρχουν και εντός των τειχών. Μην ξεχνιούνται κάποιοι ρομαντικοί.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται κι ανάμεσα στα γκεσέμια της αντιπολίτευσης που θέλει να κερδίσει την εξουσία. Εκεί, ίσως να είναι και πιο σκληροί καθώς προέρχονται από συγκόλληση δύο παρατάξεων και μετά από εμφύλιο πόλεμο.

* * *

* Η κατάσταση ζόρισε από νωρίς, παρότι έχει πολύ δρόμο ακόμη ως την κάλπη. Καθώς ανασύρονται ξίφη και επί σκηνής, δημοσίως. Χθες, δημοτικός παράγοντας πήγε στην οικονομική υπηρεσία και απαίτησε να μην πληρωθούν τιμολόγια για διοργάνωση ημερίδας «επειδή αυτή είναι του Πολιτισμού κι όχι της Κοινωνικής Πολιτικής». Σε άλλη περίοδο θα μπορούσε να θεωρηθεί παρεξήγηση. Τώρα απλώς απώλεια ψυχραιμίας. (Οπότε ο δήμαρχος...)

Ζ.

 

Τα πάντα όλα

* ΕΙΧΕ φτάσει στην αρμόδια υπηρεσία στη Λάρισα.

- Γεια σας, θα ήθελα να βγάλω μια άδεια λειτουργίας για ένα

καφέ-μπαρ-κλαμπ-ταβέρνα-πίτσα-μπουγάτσα-μίνι μάρκετ-κουρείο-βενζινάδικο-α και πρακτορείο ΟΠΑΠ...

- Σε χωριό το μαγαζί, ε;

- Πού το κατάλαβες; (Τυχαία δεν είχε βγει το Παντο-πωλείο.)

Ζ.

 

Ο «θόρυβος»

* Η πολιτική θεματολογία είναι μια πράξη μοντάζ. Κόβεις το γεγονός, αφαιρείς αυτό που δεν σε συμφέρει, ανασυνθέτεις. Διάσπαρτα κομμάτια που συνδέεις κατάλληλα ώστε να φτιάχνεις το παραμύθι, εξηγεί ο Δ. Σ. Έτσι, μπορείς να εγκλωβίζεις τον αντίπαλο, τον συριζαίο για παράδειγμα, εκεί ακριβώς που δεν τον βολεύει. Εκεί όπου όχι μόνο δυσκολεύεται, αλλά και γλιτώνει εσένα, τον νεοδημοκράτη, από κακοτράχαλα σκάνδαλα, από δυσοίωνες προβλέψεις που δεν σου βγαίνουν κ.λπ. Είναι εύκολη η κατασκευή σεναρίου αποτελούμενου από ατυχήματα. Μια κουβέντα που ξέφυγε από κάποιον σε πάνελ, μια κατάληψη σχολείου γιατί οι γονείς αντιδρούν στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων, μια καραμπόλα σε δρόμο, μια φυσική καταστροφή και όλα εναντίον κάποιων καλών ειδήσεων, όπως αυτής του δεκαετούς ομολόγου, όπως αυτής της αύξησης κατώτατου μισθού, όπως αυτής του διευρυμένου μεταφορικού ισοδύναμου κ.λπ. Ο «θόρυβος» είναι σκληρό εργαλείο πολιτικής. Το να φτιάξεις παράσιτα ώστε να μην ακούγεται η ευνοϊκή για τον συριζαίο είδηση είναι εύκολο. Βοηθάει καμιά φορά κι ο ίδιος ο συριζαίος.

* * *

* ΠΕΡΙΛΑBAIΝΕΙ μετά και τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι πεσμένα τα πολιτικά ρεφλέξ. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ομοιογενείς ιδεολογικά ομάδες, πολύ περισσότερο να συγκροτήσει οργανώσεις. Έχοντας ισχυρά ιδεολογικά κληροδοτήματα, και πολλές γεροντικές ιδιοτροπίες, δύσκολα τα πειθαρχεί σε κάτι τόσο ταπεινό όσο η πραγματικότητα. «Να το συζητήσουμε». Είναι η τέλεια έκφραση. Συχνά αυτό κρύβει το «Να το αναβάλουμε». Και ακόμα πιο συχνά αυτό οδηγεί στη ματαίωση.

Ζ.

 

Ορεξάτοι

* ΠΑΝΤΑ με όρεξη οι συγκεκριμένοι Λαρισαίοι.

- Γιατί πας τρέχοντας στο ψυγείο;

- Ο γιατρός μου είπε να αθλούμαι πριν το φαγητό.

* * *

* - ΒΡΕ παιδιά, κεφτεδάκια... Τα μελομακάρονα του καλοκαιριού, λέμε.

Ζ.

 

Θέλουν και λεφτά

* - ΚΑΙ γιατί ξένος διαιτητής στο ματς Ολυμπιακού-Ατρομήτου κι όχι στο ΑΕΛ-Τρίπολη;

Λογικό να το συζητούν οι φίλαθλοι στην πόλη. Αφού το πρώτο είναι πρακτικά έως και αδιάφορο ενώ το δεύτερο πολύ κρίσιμο καθώς όποιος κερδίσει σώζει τη φετινή δύσκολη παρτίδα.

- Πρέπει να το ζητήσουν οι ομάδες για να οριστεί ξένος διαιτητής, ξεκίνησε να εξηγεί αυτός που ήξερε.

- Μα η ΑΕΛ τόσες φορές το έχει ζητήσει...

- Ξέχασα να σας πω. Η ομάδα πρέπει και να πληρώσει τους ξένους διαιτητές. Κι είναι κι ακριβοί. Οπότε φάε πάλι Παπαπέτρου και τον νου σου στα αράουτ. (Κι όλοι το ‘πιασαν το υπονοούμενο.)

Ζ.

 

Αισιοδοξία

τραπέζης

* «ΓΙΑ γρήγορη εξυπηρέτηση» καμαρώνουν τράπεζες, που με ανακοινώσεις τους και στη Λάρισα ενημερώνουν ότι «Αναλήψεις κάτω των 400 ευρώ μόνο στα ΑΤΜ».

- Και δεν τα κλείνετε ρε παιδιά τα γκισέ... Ποιος έχει και πάει να πάρει περισσότερα;

* * *

* ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ επίσης τον κόσμο ότι δάνεια, κάρτες, λογαριασμοί, εφορία κλπ θα πληρώνονται επίσης μόνο στα μηχανήματα. Ναι βέβαια, για καλύτερη εξυπηρέτηση. Δεν λένε ότι μειώνουν το προσωπικό τους.

Ζ.

 

Μια ζωή

* - ΚΑΙ γιατί είναι είδηση που ο Αντώνης Γκουντάρας κατεβαίνει για δήμαρχος;

Ο Λαρισαίος αναρωτιόταν για τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης των προθέσεων του δήμαρχου Αγιάς.

- Ε, πώς, αφού οργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία για να το ανακοινώσει. Εντάξει αναμενόμενο αλλά...

- Δεν λέω αυτό. Αλλά που ο άνθρωπος είναι πενήντα χρονών και τα είκοσι πέντε απ’ αυτά είναι δήμαρχος. Τώρα θ’ αλλάξει;

- Βγάλε και καμία δεκαπενταριά-είκοσι που ήταν μικρός και δεν καταλάβαινε...

Ζ.

 

Αγριογούρουνα

* ΣΤΟΝ δικό τους τον χαβά οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Κορίτσια, δεν είναι όλοι οι άντρες γουρούνια. Υπάρχουν κι οι μελαχρινοί και τριχωτοί, που είναι αγριογούρουνα.

* * *

* - ΠΙΣΩ από κάθε ήρεμο άντρα, να το ξέρετε, δεν υπάρχει καμία γυναίκα.

* * *

* - ΝΑ κάνουμε κάτι διαφορετικό; Θες να παίξουμε κρυφτό;

- Ναι, αμέ...

- Ωραία. Εσύ θα πας στη μάνα σου κι εγώ θα κάνω ότι σε ψάχνω.

Ζ.

 

Τον μπλόκαρε

* ΗΤΑΝ πριν τις 10 χθες το πρωί, ώρα που επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων στους πεζόδρομους για την τροφοδοσία καταστημάτων. Το κίτρινο φορτηγάκι, που κινούνταν μαλακά, πλησίασε και φρέναρε ήρεμα. Στη μέση του κεντρικού πεζόδρομου βρισκόταν σταματημένο καροτσάκι με παιδάκι. Η μάνα θα μπορούσε βέβαια να το τραβήξει μισό μέτρο πιο μέσα και να απελευθερώσει τη διέλευση, είχε τρία μέτρα περιθώριο λόγω του παρτεριού. Το άφηνε όμως καταμεσής, κι ακουμπώντας δίπλα κάτι έψαχνε επιμελώς στην τσάντα της. Γυναικεία τσάντα, πότε βρήκε ποια τι εύκολα;

* * *

* Η ώρα περνούσε, ο οδηγός περίμενε αθόρυβα και υπομονετικά στα δύο μέτρα, φυσικά και τον είχε δει. Μάλλον ήταν πατέρας και σύζυγος, έκανε υπομονή ο άνθρωπος. Εκείνη συνέχισε το ψάξιμο, αδιαφορία. Κάποια στιγμή, συμμάζεψε την τσάντα, την κρέμασε στο καρότσι, διόρθωσε ό, τι άλλο είχε κρεμασμένο, έπιασε την κουβέντα με το παιδάκι της, συμμάζεψε τα ρούχα της και το μαλλί φυσικά και ξεκίνησε αργά. Ο άλλος τσιμουδιά, ούτε κόρνα μήτε άνοιγμα παραθύρου και φωνή. (Μήπως πρέπει να βγάζουν δίπλωμα και για την οδήγηση καροτσιού;)

Ζ.

 

Σούζα στέκονται

* ΔΕΝ τολμούν να πουν κουβέντα από τους μεγάλους συνδυασμούς, σούζα στέκονται απέναντι στους μικρούς που αλωνίζουν λέγοντας ό, τι τους περνάει απ’ το νου, εκτός που μεγαλοπιάνονται άλλωστε τώρα είναι ο καιρός πριν ανοίξουν οι κάλπες, επιτίθενται με σφοδρότητα αφού απάντηση δεν θα υπάρξει. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να μην σκέφτονται τον δεύτερο γύρο. Επομένως δείχνουν κατανόηση και σιωπούν.

Ζ.

 

Τέλος χρόνου;

* ΟΣΟ περνούν οι μέρες, θεωρείται όλο και πιο πιθανό να μην κατέβει τελικά αυτή τη φορά ο Ντ. Διαμάντος ως υποψήφιος δήμαρχος. Ο καιρός περνάει χωρίς να ανακοινώνει ψηφοδέλτιο και σε λίγο δεν θα φτάνει πια. Ακούστηκε ότι είχε κλείσει αίθουσα για εκδήλωση, τώρα στα τέλη Μαρτίου αλλά ακύρωσε την κράτηση. Αν μη τι άλλο κέρδος για τη ΝΔ, εφόσον δεν κατέβει, επιτέλους θα έχει μόνο μία υποψηφιότητα από τον χώρο της.

Αν όμως εκείνος συμπαραταχθεί με τον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη, όπως από καιρό έδειχναν κάποια σημάδια, τότε η ζημιά για το γαλάζιο στρατόπεδο θα είναι εμφανής και διπλή.                                 

Ζ.

 

100%

* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως συνέβη. Ο Θεοδ. Χρυσόμαλλος επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και ΕΛΑΣ, επιτυγχάνοντας το απόλυτο. Έλαβε 336 ψήφους επί 336 εγκύρων ψηφοδελτίων. Ρεκόρ παγκόσμιο και ακατάρριπτο. Σε κανένα καθεστώς, σε καμιά γωνιά της Γης.             

Ζ.

 

Η παπαγαλίνα

* Η Λαρισαία είχε ένα πρόβλημα με την παπαγαλίνα της, η οποία μιλάει μεν λέει συνέχεια δε: «Είμαι πολύ ξαναμμένη, θέλεις να κάνουμε τρελίτσες;». Η γυναίκα δεν ξέρει τι να κάνει και ύστερα από καιρό καταλήγει στον παπά της ενορίας. Τo και τo, του λέει.

- Τι θα κάνω πάτερ με την παπαγαλίνα μου; Ο κόσμος που μπαίνει στο σπίτι μου, την ακούει να λέει αυτά τα πράγματα και ξέρω καλά τι μπορεί να σκέφτονται.

- Τέκνον μου, μην ανησυχείς, νομίζω πως έχω τη λύση. Εγώ έχω δύο πολύ θεοσεβούμενους παπαγάλους, που από το πρωί μέχρι το βράδυ διαβάζουν τη Βίβλο και προσεύχονται... Αν τη φέρεις την παπαγαλίνα σου και περάσουν μαζί κάποιο χρόνο, ίσως να την επηρεάσουν θετικά και το ρεπερτόριό της να αλλάξει.

- Τι λες; Καταπληκτική ιδέα πάτερ...

* * *

* ΤΗΝ επόμενη μέρα πήγε την παπαγαλίνα της στο σπίτι του παπά. Τη βάζουν μέσα στο κλουβί και με το που βλέπει τους παπαγάλους τους αυτή ξεκινάει το βιολί της. «Είμαι πολύ ξαναμμένη. Θέλετε να κάνουμε τρελίτσες;». Τότε ο ένας παπαγάλος κοιτάει τον άλλο και του λέει: «Βρε συ Πέτρο, πέτα τη Βίβλο... Οι προσευχές μας εισακούστηκαν».

Ζ.

 

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

TO METAPTYXIAKO TOY STH DIAXEIRISH PERIBALLONTOS KOLLATOS

• ΤΟ μεταπτυχιακό του στη Διαχείριση Περιβάλλοντος, στις σύγχρονες τεχνολογίες στον πρωτογενή τομέα ολοκλήρωσε ο δήμαρχος Τεμπών, στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πλέον. Ο Κώστας Κολλάτος, λαμβάνοντας το δίπλωμά του, ευχαρίστησε του καθηγητές του Γιώργο Ρήγα δρ. Οικονομίας, Δημήτρη Καντά δρ. Γεωπονίας, Ανδρέα Φώσκολο επίκουρο καθηγητή και Σάββα Δαλώση τεχνικό Γεωπονίας. Όπως είναι φυσικό, ο δήμαρχος δέχτηκε ευχές και «εις ανώτερα» από οικείους, συνεργάτες, φίλους και συνδημότες γενικότερα.

Κ.Τσ.

 

 ME THN PORTA MONIMVS ANOIXTH MOYSIOS

• ΜΕ την πόρτα μονίμως ανοιχτή, «όπως θα είναι και το Δημαρχείο» κατά πώς λέει ο υποψήφιος δήμαρχος, το εκλογικό κέντρο του Θανάση Μούσιου στη Νίκαια. Έτοιμο από πάσης απόψεως, όλα γίνονται έγκαιρα στον συνδυασμό, μα όλα, σύντομα και η μεγάλη εκδήλωση εγκαινίων. Επί θύραις και το εκλογικό κέντρο στην πλατεία του Πλατυκάμπου.

 

 

POLY KAIRO EIXE NA DEI H AEL TOSO KOSMO

• ΠΟΛΥ καιρό είχε να δει η ΑΕΛ τόσο κόσμο κάτω από τα γραφεία της, για πανηγυρισμό ή έστω για διαμαρτυρία. Την 28η Οκτωβρίου ξανά...

Ζ.

 

 DEN EINAI Y POCHFIOS MPHKE OMVS KAI POZAREI

• ΔΕΝ είναι υποψήφιος. Μπήκε όμως και ποζάρει σε αυτοκίνητο. Οπότε...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass