ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Βροχερός καύσων

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 19:15
• ΣΤΗ λαμπρή ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο Ελληνοαμερικανός (με καταγωγή από τη Νίκαια) Αχιλλέας Λιγγέρας, μαζί με τις συζύγους τους. • ΣΤΗ λαμπρή ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο Ελληνοαμερικανός (με καταγωγή από τη Νίκαια) Αχιλλέας Λιγγέρας, μαζί με τις συζύγους τους.

* ΕΙΝΑΙ η αλλαγή κλίματος; Είναι που ο κόσμος ζει κλεισμένος χωρίς ήλιο;

«Εσάς σας περνούσε η μάνα σας δύο χέρια αστάρι όταν πηγαίνατε στη θάλασσα;» αναρωτιέται ο Λαρισαίος για το φουλ άλειμμα αντηλιακού στα παιδιά.

* * *

* - ΔΕΝ σας άρεσαν οι βροχές, ε;

Δεν ήταν αυτό όμως που είχε στενοχωρήσει τον Λαρισαίο με τον καύσωνα.

- Μα να μας περάσει η Λαμία στη βαθμολογία… σόρι στη θερμοκρασία; Δεν το δέχομαι.

* * *

* Ο νεαρός πάλι, είχε τον δικό του τον χαβά.

- Όταν βρέχει μ’ αρέσει να κοιμάμαι.

- Εγώ, πάλι, είμαι παντός καιρού.

Ζ.

 

Αντί των αρχηγών

* ΑΠΟ πολιτικούς αρχηγούς, προεκλογική συγκέντρωση μόνο ο Δημ. Κουτσούμπας απόψε στην Κεντρική πλατεία.

Οργανώνουν ωστόσο συγκεντρώσεις οι υποψήφιοι βουλευτές, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Κ. Τζανακούλης ξεκινά, απόψε στην πλατεία Ταχυδρομείου. Εκεί, την επόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου και ο Κ. Μπαργιώτας.

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου η Μ. Γαλλιού στο «Divani» και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου η Ευαγγ. Λιακούλη μπροστά στο Αρχαίο θέατρο.

Εν τω μεταξύ Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ανταγωνιζόμενοι, οργανώνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Φάρσαλα και Τύρναβο. Κι έπεται η Λάρισα.

Ζ.

 

Στους Ελληνο-

αμερικάνους

* ΣΤΗ Ν. Υόρκη ο Κ. Αγοραστός, οπότε έδωσε και συνέντευξη στη γνωστή ομογενειακή εφημερίδα ‘’Εθνικός Κήρυξ’’. «Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές το μυαλό μου σκέφτεται συντηρητικά, ιδίως σε θέματα που άπτονται της οικονομίας και της ασφάλειας, όμως η καρδιά μου χτυπά πάντοτε στον ρυθμό της προόδου και η ψυχή μου είναι και θα παραμείνει ενός επαναστάτη», τους τρέλανε ο Θεσσαλός περιφερειάρχης. Ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι φέτος ψήφισαν για πρώτη φορά και δεκαεπτάχρονα παιδιά. «Τα εμπιστεύομαι τα παιδιά. Είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών και είναι κάτι το ιδιαίτερο, αυτό που χρειαζόμαστε».

Ζ.

 

Υποψήφιος αλλιώς

* ΕΝΑΣ άνθρωπος φτασμένος κοινωνικά και επαγγελματικά ο Θεόφιλος Καραχάλιος, χορτασμένος από λεφτά και δόξα, ο καθηγητής Ορθοπαιδικής κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής. Ασυνήθιστη περίπτωση για τα ψηφοδέλτια γενικώς κι όχι μόνο της ΝΔ.

* * *

* ΚΑΙ χθες προκάλεσε πάταγο το άρθρο του στην εφημερίδα με τίτλο «Γιατί δεν μπορώ να εκλεγώ...», συζητήθηκε πολύ στην πόλη και πέραν της ΝΔ φυσικά. Δεν είναι ηττοπαθής ο Θ. Καραχάλιος, έξυπνος είναι. Και ευθύς. «Ξεκίνησα την προεκλογική μου εκστρατεία με στόχους, με πίστη στις ιδέες και τις αρχές μου και με αγωνιστική διάθεση. Προοδευτικά όμως διαπίστωσα ότι η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αντιμετωπίζει προβλήματα και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο…», γράφει.

* * *

* ΓΙΑΤΙ; Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εξηγείται: «Γιατί είμαι εναντίον της προσωπικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτι). Στηρίζω μόνο την αναγκαιότητα της συλλογικής εξυπηρέτησης, π.χ. σε ομάδες ανθρώπων με κοινή δραστηριότητα και προβλήματα, σε προβλήματα μικρών αστικών και αγροτικών κοινοτήτων.

Γιατί δεν τα ξέρω όλα και δεν εκφράζω γνώμη επί παντός επιστητού, με άλλα λόγια δεν είμαι ξερόλας.

Γιατί δεν είμαι βερμπαλιστής. Τα ωραία λόγια φεύγουν και πετάνε και το σημαντικότερο δεν τρώγονται. Ο σύγχρονος πολιτικός πρέπει να αξιολογείται από την αποτελεσματική δραστηριότητά του και τα έργα του.

Γιατί τελικά τα τελευταία χρόνια δούλευα εντατικά και δεν ασχολήθηκα με το ευγενές άθλημα της χειραψίας». (Και άλλα τέτοια για να καταλήξει στο «Παρόλα αυτά δεν απογοητεύομαι, συνεχίζω και ελπίζω»).

Ζ.

 

Για την ασφάλεια

* ΣΕ πολύ φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κώστα Μπαργιώτα, με τον θεσσαλάρχη της Αστυνομίας Βασίλη Καραπιπέρη. Στο επίκεντρο τα θέματα ασφάλειας του νομού. Ο υποστράτηγος αναφέρθηκε αναλυτικά στη δυναμικότητα των τμημάτων, στα μέτρα αστυνόμευσης, αλλά και στην αυταπάρνηση των γυναικών και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σε κουβέντα...

* Ο Λαρισαίος Π.Κ. για τη ρήση Κυρανάκη σχετικά με το επίδομα τέκνων μόνο για ελληνόπουλα: Με το σκεπτικό αυτό και οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία δεν θα πρέπει να παίρνουν επίδομα τέκνων; Αλλά εκεί είναι κουτόφραγκοι… (Μα κι αυτός προεκλογικά τα λέει, όχι για να ισχύσουν.)

Ζ.

 

Χωρίς ρεύμα

* ΕΙΝΑΙ ο Λαρισαίος Θ.Μ. που διηγείται: Από τις 7 το πρωί μια μεγάλη περιοχή της Νέας Σμύρνης δεν έχουμε ρεύμα. Η ώρα είναι 10 και προσπαθώ ακόμη και τώρα να επικοινωνήσω με τις Βλάβες αλλά το μόνο που έχω καταφέρει είναι να ακούω ότι ο εκτιμώμενος χρόνος είναι 11 λεπτά, 7 λεπτά, 5 λεπτά και πάει λέγοντας. Στο τέλος έχω φτάσει να χρεώσω το κινητό μου τηλέφωνο με λογαριασμό επιπρόσθετο προσπαθώντας να έρθω σε επαφή με το συνεργείο βλαβών. Φανταστείτε να υπάρχει κάποιος, οποιοσδήποτε κίνδυνος π.χ. ενός ατυχήματος, εγκλωβισμού, ή κάποιου συμπολίτη μας που χρειάζεται ρεύμα για λόγους υγείας. (Μπορεί να είναι στρατιωτικός ο καταγγέλλων αλλά και για τους πολίτες τα ίδια ισχύουν.)

* * *

* ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ όμως και άλλο ζήτημα. Διότι η ίδια βλάβη συνέβη δύο φορές την Κυριακή, κάηκε μια ασφάλεια από τον υποσταθμό, όπως τους είπαν. Χθες Τρίτη, τρίτωσε. Σήμερα-αύριο ξανά; Επιτρέπεται;

Ζ.

 

Μπίτσι

* Η συζήτηση για τα καιρικά στην παρέα των Λαρισαίων.

- Ιέρχονται κατιγίδες…

- Σιγά μην έρθουν και κατσίκια.

* * *

* ΜΕ την έκφραση «μπίτσι ο γάμος», στη Λάρισα δεν εννοούν κάτι πρόστυχο όπως θα νόμιζε κάποιος αγγλομαθής αλλά απλώς ότι «πάει, τέλειωσε».

Ζ.

 

Μεταδημοκρατία

* ΝΑ και ο μετεκλογικός γρίφος: Αυτός της στάσης που προετοιμάζει η ΝΔ για πλήρη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Τώρα, μετά τις ακροδεξιές κορώνες προς άγρα ψήφων, προαναγγέλλει επίσημα την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας και από τα δύο μέρη. Απόστρατοι στρατηγοί και άλλοι «μακεδονομάχοι», με τους οποίους υποκριτικά «εναγκαλίστηκε», βρίσκονται σε αμηχανία.

* * *

* ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κι ένα μάθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Που πιστεύει ότι έφερε την πλέον πατριωτική και εθνικά επικερδή συμφωνία μεταπολεμικά για τη χώρα, ότι επίλυσε ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα με τους καλύτερους δυνατούς όρους, που κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει και κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση και επιδοκιμασία. Να όμως που σε συνθήκες «μεταδημοκρατίας», το «άσπρο» γίνεται «μαύρο» και οι δυνάμεις που κυνικά δημαγωγούσαν, κατηγορώντας τον για «προδοσία», αν κυβερνήσουν, θα εφαρμόσουν πανευτυχείς τη Συμφωνία του, έχοντας αποφύγει και το πολιτικό κόστος.

Ζ.

 

Τόσα χρόνια...

* «ΈΞΙ χρόνια. Έξι. Να ξέρεις τους φονιάδες, να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ντοκουμέντα, στοιχεία, καταθέσεις και να μην τρέχει κάστανο. Κι εσύ εκεί. Να στυλώνεις τα πόδια σε μια αίθουσα δικαστηρίου, που μέρα τη μέρα αδειάζει όλο και περισσότερο, μέρα τη μέρα έρχονται όλο και λιγότεροι. Μέχρι που δεν έρχεται κανείς. Και μένεις μόνη». Η Έλενα Ακρίτα γράφει για τη μάνα Μάγδα Φύσσα. (Δίκη κι αυτή όμως; Η Δημοκρατία πορεύεται χειρότερα κι από χελώνα.)

Ζ.

 

Για την πρωτιά

* ΕΧΟΥΝ τα θέματά τους στη ΝΔ της Καρδίτσας. Ποιος θα βγει αλλά και ποιος θα βγει πρώτος. Φοβάται λέει ο Κ. Τσιάρας τον Γ. Κωτσό. Κι έτσι αρχικά, μπήκε στον συνδυασμό η Σοφία Τόλια και έλεγαν ότι δεν μπορεί να είναι δύο από το Μουζάκι. Όταν φάνηκε ότι και δύο από το Μουζάκι χωρούσαν, προτάθηκε ο Σταύρος Παπαγεωργίου που κατάγεται επίσης από την περιοχή Μουζακίου και διατέλεσε επί 12 χρόνια δήμαρχος Ιθώμης. Τότε, είπαν όλοι. Δεν μπορεί να μπουν τρεις από το Μουζάκι. Τελικά, ναι, μπήκαν τρεις από το Μουζάκι, να σπάσουν οι ψήφοι για να μην βγει πρώτος ο Γ. Κωτσός. (Κι είναι και η Ασημίνα Σκόνδρα, που το 2015 ήταν μόνον 1.700 σταυρούς πίσω από τον Κ. Τσιάρα.)

Ζ.

 

Νοικοκύρης

* ΟΙ αρχηγικές εμφανίσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη είναι γνωστές και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, σήμερα «όλοι» σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του. Εκεί που «όλοι» τον απέφευγαν τώρα τον αναζητούν για μια σέλφι. Πού φθάσαμε…

Ο οποίος κ. Γεωργιάδης για να καταλάβουμε πώς δουλεύει το σύστημα προβολής, ενώ είναι πολυάσχολος καθότι βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες, «όταν πρόκειται όμως για την οικογένεια το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα θα βρεθεί λίγος χρόνος.

Έτσι και έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο, ενόψει της επετείου του γάμου του με την Ευγενία Μανωλίδου.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου το ζευγάρι γιόρτασε την 10η επέτειο του γάμου του και αποφάσισε να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα ρομαντικό δείπνο στην καρδιά της Αθήνας. Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου βρέθηκαν σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο Κολωνάκι και απόλαυσαν ένα ρομαντικό δείπνο!».

Με την κυρά του στο Κολωνάκι όταν πρέπει σαν καλός σύζυγος και τις άλλες μέρες με τον λαό σαν καλός πολιτικός. Ρομαντικός στην κυρά, σκληρός στους κομμουνιστές. Δεν του φαινότανε πως ένας τόσο σκληρός πολιτικός κρύβει μέσα του έναν ρομαντικό άντρα.

Εκλογές χωρίς τον Πολάκη, φυσικό είναι να μαλακώσει και ο Αδωνις...

Β.Κ.

 

Πολύ χρώμα...

* ΤΙ μπορεί να συμβαίνει στο Χατζηχαλάρ, στο Πάρκο των Χρωμάτων; Όλα τα χρώματα, στις συσκευασίες των σκουπιδιών που το πλημμύριζαν σαββατιάτικα. Μήπως δεν έχουν οδοκαθαριστή τα Σάββατα; Που θα έπρεπε, ακόμα και τις Κυριακές το πρωί αφού τα Σαββατόβραδα αλλά και βράδια Παρασκευής έχει κόσμο στα πάρκα, όχι μόνο σ’ αυτό, όλοι το ξέρουν. Το πρωί χάλια εικόνα...

Ζ.

 

Φοβήθηκε

* ΔΙΕΘΕΤΕ ακλόνητη επιχειρηματολογία ο Λαρισαίος.

- Πάω στο γυμναστήριο ρε παιδιά και τι να δω… Ένας έκανε πετάλι καβάλα σ’ ένα ποδήλατο χωρίς ρόδες. Πιο πέρα μια άλλη έτρεχε χωρίς να πηγαίνει πουθενά. Κι ένας κακομοίρης έκανε κουπί αλλά του έλειπε η βάρκα. Άνθρωπος είμαι βρε παιδιά, φοβήθηκα. Κι έφυγα.

Ζ.

 

----------

 

GIA TA PANTA ENDIAFERETAI O DESPOTHS GIA TH DIEISDYSH

• ΓΙΑ τα πάντα ενδιαφέρεται ο δεσπότης. Για τη διείσδυση του φυσικού αερίου, τι άλλο, τον πληροφορεί ο διευθυντής Λεων. Μπακούρας.

Ζ.

 

----------

PRAGMATIKO STOLIDO TO UEATRIKO PARKO TOY OSE PO EGKAINIASTHKE

* ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ στολίδι το θεματικό πάρκο στον ΟΣΕ που εγκαινιάστηκε προχθές το βράδυ. Από χώρος σκουπιδιών μετατράπηκε σε χώρο πραγματικής διαφήμισης για τον ΟΣΕ αλλά και τη Λάρισα γενικότερα.

* ΑΥΤΟΙ που πανηγύριζαν πραγματικά ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που τώρα έχουν μπροστά τους έναν ωραιότατο χώρο. «Ένας λόγος για να βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και να ευχαριστιόμαστε θέα» έλεγαν χαρακτηριστικά.

* ΤΟ πεζοδρόμιο της Παλαιολόγου τώρα εκκρεμεί για να ολοκληρωθεί η μία πλευρά του Σταθμού. Μπορεί το πάρκο να έχει τελειώσει και να είναι αψεγάδιαστο, όμως το πεζοδρόμιο έξω από αυτό παραμένει άθλιο. Δεν μπορείς ούτε βαλίτσα να σύρεις με τόσες λακκούβες που έχει. Ο δήμος τι λέει; Ο ΟΣΕ;

* ΑΣΥΧΑΣΤΟΣ ο ιδιοκτήτης και ψυχή των Mikel, Λευτέρης Κυριακάκης. Ο νεαρός και πετυχημένος επιχειρηματίας ήταν από νωρίς εκεί δεν σταματούσε να ασχολείται ακόμα και με την τελευταία λεπτομέρεια της εκδήλωσης, ενώ χαιρετούσε με τα μικρά τους ονόματα όλους τους πολίτες που γνώριζε και σίγουρα δεν ήταν λίγοι. Όταν όμως ήρθε η ώρα της κορδέλας και της παρουσίασης ξαφνικά «εξαφανίστηκε». Μπορεί το όνομα της επιχείρησής του να έχει ταξιδέψει σε πέντε ηπείρους, όμως ο ίδιος συνεχίζει να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά…

* ΦΟΥΣΚΩΝΑΝ σαν παγώνια οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας. Δεν ξαναείδαν τέτοια μεγαλεία. Τόση λάμψη, τόση διασημότητα, τέτοιο έργο δεν ξανάγινε. Χρειάστηκε η παρέμβαση ενός ιδιώτη σε δημόσιο χώρο και πραγματικά το θαύμα έγινε. Δρεζίνες από εδώ, καταφύγια από εκεί, βαγόνια φρεσκοβαμμένα παραπέρα, υδατόπυργοι και δεν συμμαζεύεται. Στη μέση να παίζουν δεκάδες παιδιά και οι γονείς να το απολαμβάνουν.

* ΚΑΜΑΡΩΝΕ όμως και ο νέος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης που θα αναλάβει καθήκοντα από 1η του Σεπτέμβρη. Είναι που οι σιδηροδρομικοί ανακοίνωσαν πως τώρα θα πάρει σειρά η περιοχή των Τεμπών για τη σιδηροδρομική αναβάθμιση της ιστορικής γραμμής. Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης όσο και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών Γιάννης Μάνθος. Πήρε 5-6 πόντους φεύγοντας ο νέος δήμαρχος...

 

----------

 

OTAN ΟΡΙΜΑΖΟΥΝTA PEPONIA TA KOBOYN

*OTAN ωριμάζουν τα πεπόνια τα κόβουν. Το ξέρουν αυτό και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass