ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2019 19:45
*ΣΤΑ ορεινά των Ιωαννίνων, στους Καλαρρύτες οικογενειακώς ο Βασίλης Κόκκαλης για το «Πάσχα του Καλοκαιριού». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον πρωινό εκκλησιασμό είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πλήθος πολιτών, σε χαλαρό βέβαια κλίμα. Ακολουθεί μια φορτωμένη υποχρεώσεις περίοδος, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης να καλείται να σηκώσει το αντιπολιτευτικό φορτίο με επίκεντρο τον πολύπαθο πρωτογενή τομέα.  Κ.Τσ. *ΣΤΑ ορεινά των Ιωαννίνων, στους Καλαρρύτες οικογενειακώς ο Βασίλης Κόκκαλης για το «Πάσχα του Καλοκαιριού». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον πρωινό εκκλησιασμό είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πλήθος πολιτών, σε χαλαρό βέβαια κλίμα. Ακολουθεί μια φορτωμένη υποχρεώσεις περίοδος, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης να καλείται να σηκώσει το αντιπολιτευτικό φορτίο με επίκεντρο τον πολύπαθο πρωτογενή τομέα. Κ.Τσ.

Θεία κοινωνία

*ΚΑΙ ενώ από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου φαινόταν ότι η πόλη είχε ερημώσει, στις εκκλησίες η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι Λαρισαίοι λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών φαίνεται ότι ξεμύτισαν μόνο για να πάνε στην εκκλησία και ακόμη και την παραμονή που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, η κίνηση στους δρόμους ήταν λιγοστή. Στις εκκλησίες όμως σημειώθηκε το αδιαχώρητο. Τεράστιες οι ουρές των πιστών για να κοινωνήσουν και να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας. Τελικά δεν έφυγαν απλά, περιόρισαν τις μετακινήσεις τους.

Ν.Π.

 

Σούβλες

*ΠΗΡΑΝ φωτιά και χθες οι σούβλες για τον Δεκαπενταύγουστο. Τη λήξη της νηστείας γιόρτασαν με κρεατοφαγία τόσο όσοι έμειναν στην πόλη αλλά και όσοι απέδρασαν στα παράλια. Κάνοντας μια βόλτα στις συνοικίες, σε πολλές αυλές από νωρίς το πρωί είχαν ανάψει τα μπάρμπεκιου και είχαν στηθεί οι σούβλες για το εορταστικό τραπέζι. Δεν το λένε τυχαία «Πάσχα του καλοκαιριού». Εξάλλου, σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει και μια Μαρία.

Ν.Π.

 

Γιορτές και...

συμπτώσεις

*ΓΙΟΡΤΗ Κρασιού και φέτος στον Αμπελώνα στα τέλη του μήνα, μια κορυφαία πολιτιστική και ψυχαγωγική εκδήλωση στον θεσσαλικό χώρο. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου από τον απερχόμενο δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, ενώ την αυλαία της διοργάνωσης θα κλείσει ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την ημέρα την ολοκλήρωσης της διοργάνωσης, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

* ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, η ημέρα που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου, δηλαδή 1η Σεπτεμβρίου, συμπίπτει με την 1η Σεπτεμβρίου του 1881 όπου απελευθερώθηκε ο Τύρναβος από τον τουρκικό ζυγό μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Η ανάληψη των καθηκόντων του κ. Κόκουρα αυτή τη μέρα σίγουρα είναι… συμπτωματική.

Κ.Τσ.

 

Στον Καιάδα

*ΝΑ αυξηθούν οι ποινές για τους εμπρηστές και να εφαρμοσθεί η ποινή των ισοβίων σε όσους καίνε ηθελημένα τα δάση, ζητεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου, με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές.

Στην Εύβοια, το ίδιο δάσος απειλήθηκε και πέρυσι από φωτιά που δεν πρόλαβε να κάνει τόση ζημιά, ενώ συνελήφθη και ένας κάτοικος της περιοχής για τον εμπρησμό. Γιατί και φέτος εμπρησμός δείχνει, φωτιά στις 3 τα ξημερώματα και μερικά χιλιόμετρα κοντά στα χωριά, τι άλλο μπορεί να είναι. Αλλά θα αποφανθούν οι ειδικοί.

Εκείνος ο εμπρηστής λοιπόν πριν λίγο καιρό αποφυλακίσθηκε και εξετάζεται από τις Αρχές. Αλλά οι ντόπιοι όπως και οι Αρχές γνωρίζουν ότι πρόκειται για άνθρωπο που χρήζει της υποστήριξης άλλων επιστημών. Αυτούς λοιπόν τους εμπρηστές να τους βάλουν ισόβια, να τους ρίξουν στην πυρά ή μήπως στον Καιάδα; Όσο πιο συντηρητική γίνεται η κοινωνία τόσο περισσότερη απήχηση βρίσκουν τέτοιες απόψεις…

Β.Κ.

 

Depon

*ΤΟΥΣ τουρίστες παρίσταναν Σέρβοι υπήκοοι που από τον Πλαταμώνα βρέθηκαν στη Λάρισα κάνοντας μικροαγορές με πλαστά χαρτονομίσματα. Έτσι ώστε να τσεπώσουν τα γνήσια χαρτονομίσματα από τα ρέστα που ελάμβαναν δίνοντας τα πλαστά.

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου αναζητούσαν ανοικτά καταστήματα στο Κέντρο της Λάρισας για να «σπάσουν» τα πλαστά χαρτονομίσματα. Αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καφεκοπτεία αλλά και τα εφημερεύοντα φαρμακεία από τα οποία «αγόρασαν» Depon.

Σε επαγγελματίες προκάλεσαν «πονοκέφαλο» είναι αλήθεια, αλλά μετά τη σύλληψή τους μάλλον και οι ίδιοι θα χρειαστούν τα αναλγητικά…

Β.Κ.

 

Συναγερμός

* ΜΕ προβληματισμό και ανησυχία αντιμετωπίζει η συνδικαλιστική ηγεσία των εμποροϋπαλλήλων της Λάρισας τις επικείμενες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων στον κλάδο τους εμπορίου. Για το πάντρεμα της Media Markt και του Public και του Βλαχοδήμου από το Market IN ο λόγος, που μονοπωλούν τελευταίως το ενδιαφέρον στο τοπικό λιανεμπόριο.

Οι εμποροϋπάλληλοι προσεγγίζουν το θέμα από διαφορετική σκοπιά, τη δική τους, την εργασιακή, καθώς θεωρούν πως τέτοιες συγχωνεύσεις αποσκοπούν στη μεγαλύτερη διεκδίκηση μεριδίων της αγοράς. Οπότε μοιραία, λένε, έρχονται οι απολύσεις, οι αλλαγές των συμβάσεων, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ως ένα σημείο δεν έχουν άδικο, αυτό συνήθως γίνεται, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ο συναγερμός όμως χτύπησε, κηρύχτηκε «επιστράτευση» και τέθηκαν σε επιφυλακή, περιμένοντας τις εξελίξεις με άγριες διαθέσεις...

Γ.Ν.

 

Δοσάς...

* ΜΟΝΟ θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από 350.000 πολίτες χρωστούν στην εφορία από ένα έως 99 λεπτά. Ποσά μικρότερα του 1 ευρώ δηλαδή, που δυστυχώς δεν διαγράφονται από το σύστημα. Λες και θέλει, παρά τις όποιες προσπάθειες σοβαρότητας κάνει, να μας δείχνει την αστεία του πλευρά.

Την ώρα δηλαδή που περισσότεροι από τους μισούς χρωστούν στο Δημόσιο, υπάρχουν και χιλιάδες που έχουν οφειλές του 1 ευρώ. Και πιθανόν η πλειονότητά τους δεν γνωρίζει καν ότι οφείλει στο κράτος, δεν το ξέρει... Είχαμε και έχουμε ακόμη, τα «ανεπίδεκτα προς είσπραξη χρέη», μας προέκυψαν τώρα και τα χρέη της... πεντάρας. Και ας προβλέπει η νομοθεσία πως πολύ χαμηλά ποσά ούτε βεβαιώνονται ούτε αναζητούνται. Προς τι λοιπόν το taxis δεν τα διαγράφει μονομιάς και διαπαντός; Σοβαρό κράτος με χαρακτηριστικά δοσά, δεν ταιριάζει, δεν αρμόζει, δεν συνάδει στη σύγχρονη εποχή…

Γ.Ν.

 

Καίγεται

* ΚΑΙΓΕΤΑΙ στην κυριολεξία και αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα. Πυρκαγιές καταστρέφουν τον φυσικό της πλούτο.

Βαριές οι απώλειες που μετρά μετά από κάθε καλοκαίρι.

Βαριές και οι ευθύνες που έχουμε όλοι.

Λ.Κ.

 

Ορκωμοσία

* ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η ημέρα και η ώρα ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Αγιάς.

Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αντωνίου Αγιάς.

Ο επί χρόνια, και πάλι δήμαρχος, Αντώνης Γκουντάρας, με τους νέους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους κοινοτήτων και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, θα ορκιστούν «να είναι πιστοί στην πατρίδα, να υπακούν στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».

Λ.Κ.

 

Τσαριτσάνη

* ΥΠΑΡΧΕΙ ένας πυρήνας ατόμων στην Τσαριτσάνη που αγωνίζεται να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, να αφυπνίσει συνειδήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, να καλλιεργήσει τη φυσιολατρία, να μεταδώσει στη νέα γενιά γνώσεις που δεν θα διδαχθούν στο σχολείο (διατήρηση ντόπιων ποικιλιών καρπών της γης, τα βότανα του τόπου μας, τα παλιά μονοπάτια των ορεινών όγκων κ.ά. ).

Σταθερά και με αγάπη πετυχαίνει τον στόχο του, συμπαρασύρει κι άλλους στο όραμά του και συστρατεύονται μαζί του.

Είναι τα μέλη του δραστήριου Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, που αγαπούν τον τόπο τους και το δείχνουν με δράσεις.

Λ.Κ.

 

Επιχειρήσεις

* ΜΙΑ αχτίδα φωτός για τους νέους που οραματίζονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά δεν έχουν το κεφάλαιο, προσφέρει το πρόγραμμα ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός μπορεί να κυμαίνεται από 50.000 έως 400.000 ευρώ.

Η συγχρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αυτή η πρόσκληση είναι μια ευκαιρία να τολμήσουν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα μιας νέας αρχής.

Λ.Κ.

 

«Παναΐα παζάρ»

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ την παραμονή της Παναγίας η εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου στα Φάρσαλα, η οποία συγκεντρώνει εμπόρους και επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Ο ιστορικός αυτός οικονομικό - κοινωνικός θεσμός οκταήμερης διάρκειας, θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου, γνωστός από παλιά ως «Παναΐα παζάρ», που μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής και παραμένει ζωντανός και δραστήριος, αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου ρυθμού της πόλης των Φαρσάλων.

Γ.Γ.

 

Ερμής

*ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ νέα προσπαθεί να φέρει για την μπασκετική Λάρισα ο φτερωτός Ερμής. Αυτός της Αγιάς βρε που κατάφερε με μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς το άθλημα να ανέβει βήμα – βήμα από την ταπεινή τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑΘ μέχρι τον προθάλαμο της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας. Από την Α2 χτυπάει την πόρτα της Α1. Ευχή όλων να τα καταφέρει γιατί το αξίζει, μα πάνω απ’ όλα το έχει ανάγκη ο αθλητισμός της ευρύτερης περιοχής καθώς θα εκπροσωπεί ολόκληρη τη Λάρισα σε τέτοιο επίπεδο πλέον.

***

*Η ΛΑΡΙΣΑ πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με το μπάσκετ. Ποτέ δεν θα ξεχαστούν στιγμές ανόδου με τον ΓΣΛ και την Ολύμπια στο παλιό Κλειστό από τους ρομαντικούς του αθλήματος. Κάποια στιγμή ήρθαν όμως οι συγχωνεύσεις, οι καραβιές των ξένων και των κοινοτικών, λιγόστεψαν τα έσοδα, μειώθηκαν τα κίνητρα, πολλά τα παιχνίδια και στην τηλεόραση, λίγοι αγόραζαν διαρκείας, άνοιξε η ψαλίδα με τις μεγάλες ομάδες και το μπάσκετ της πόλης έπεσε χαμηλά. Εξαφανίστηκε ένα πράμα. Μα τώρα να σου μια ευκαιρία να πάρει εκ νέου τα «πάνω» του. Με παράγοντες του τόπου όπως ο Ριζούλης, με αθλητές που ακόμα θυμίζουν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος όπως ο Κόμματος και με διευθυντές όπως ο Τζήμας που έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Διάθεση υπάρχει. Λίγη τύχη χρειάζεται και στήριξη της προσπάθειας που έχει γνήσια ταυτότητα λαρισινή...

Κ.Γ.

 

Θέατρο

*ΣΠΟΥΔΑΙΑ υπόθεση η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας. Όλη η πόλη πάλι συζητούσε το ρεπορτάζ της «Ε» για το γεγονός πως εισήλθαμε στην προτελευταία φάση της αποκατάστασης του σπουδαίου αυτού μνημείου.

Κάνουν «μπράτσα» οι Λαρισαίοι σε όσους φίλους επισκέπτονται την πόλη μας. Τους περνούν από εκεί και όλοι μένουν έκθαμβοι. Ανυπολόγιστης αξίας μνημείο. Σύμβολο μοναδικό στην καρδιά της Λάρισας. Δεν είναι και λίγο πράμα. Όσες φορές και να το επαναλάβουμε, οφείλουμε να το τιμούμε.

***

*ΘΑ έχουν να λένε όλοι όσοι δούλεψαν για την ανάδειξή του και την αποκατάστασή του, στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Από τότε που ξεκίνησε η ανάδειξή του μέχρι και τα είκοσι άτομα που προσλήφθηκαν για την έναρξη της πέμπτης φάσης.

Άντε λίγα χρονάκια ακόμα και μετά θα είναι έτοιμο να αποδοθεί «στην τέχνη και στην κοινωνία» όπως εύστοχα αναφερόταν στο ρεπορτάζ.

Κ.Γ.

 

ΕΦΕΤ

* Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου παρτίδας κρασιού (λευκό) , από την αγορά, γιατί λέει «οι διαδικασίες ζύμωσης του κρασιού μπορεί να αυξήσουν την πίεση στο μπουκάλι και να ραγίσει».

Πρέπει να έχουν άριστες γνώσεις για την παραγωγή κρασιού εκεί στον ΕΦΕΤ, για να ανακαλύψουν αυτή τη λεπτομέρεια, που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι!

Λ.Κ.

 

ΔΕΗ-ΕΛΤΑ

* ΓΙΑ τη ΔΕΗ ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πρόσφατα «τη βγάζει δε τη βγάζει»… Τα ΕΛ.ΤΑ., η παλαιότερη εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα χρειάζεται μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για να σωθεί.

Η κυβέρνηση διατείνεται ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται στην κατεύθυνση της διάσωσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, χωρίς πάντως να αποκλείει προοπτικές ιδιωτικοποίησης.

Την ίδια ώρα τα εκατομμύρια των πελατών της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης φοβούνται αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και κατάργηση ή μείωση των κοινωνικών τιμολογίων της.

Ως συνήθως μεταξύ των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων και των κοινωνικών ανησυχιών, η ιστορία έχει δείξει ότι πιο βάσιμες αποδεικνύονται οι δεύτερες.

Μακάρι αυτή τη φορά να διαψευστούν...                    

Δ.Χ.

 

Μουσικοί

* ΗΤΑΝ δύο Λαρισαίοι, φίλοι πολύ και αμφότεροι μουσικοί, ο Κώστας και ο Βαγγέλης. Ξαφνικά πεθαίνει ο Βαγγέλης από καρδιά. Χάλια ο Κώστας που έχασε τον κολλητό του κάθε μέρα παρακαλά τον Θεό να του παρουσιάσει για τελευταία φορά τον φίλο του, να τον δει έστω για λίγο.

Ξαφνικά εκεί που καθόταν ο Κώστας, τσουπ, εμφανίζεται μπροστά του ο Βαγγέλης...

- Βαγγέλη μου, πόσο μου έλειψες! Τι κάνεις, πώς τα περνάς, πώς είναι εκεί;

- Η αλήθεια, Κώστα, είναι ότι περνάμε πολύ καλά... Αλλά σήμερα ήρθα για να σου πω κάποια πράγματα.

- Καλά ή κακά;

- Και τα δύο. Ποια θες να σου πω πρώτα, τα καλά ή τα κακά;

- Πες τα καλά...

-Τα καλά είναι ότι περνάμε καταπληκτικά. Χθες τραγουδούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, προχθές ο Στράτος Διονυσίου... Συναυλίες συνεχώς, τι να σου λέω φίλε!

- Μπράβο, ρε φίλε, μπράβο! Και τα άσχημα; Ποια είναι τα άσχημα;

-Να, βγήκαν αφίσες… Παίζεις το Σάββατο.

ΘΑ.

 

-----

O NYN DHMARXOS ARHS KARAXALIOS* Ο νυν δήμαρχος Αρης Καραχάλιος και ο επόμενος Μάκης Εσκίογλου σε μια επιβεβλημένη συνύπαρξη με αφορμή τον χθεσινό διπλό εορτασμό στα Φάρσαλα. Ίσως να ήταν και η τελευταία κοινή εμφάνιση πριν ο πρώτος παραδώσει τα καθήκοντά του στον δεύτερο, με τον πρώτο να μετατρέπεται σε  πρώην και τον δεύτερο σε νυν δήμαρχο Φαρσάλων.

 

-----

O PAXYS ISKIOS THS MOYRIAS* Ο παχύς ίσκιος της μουριάς αποτελεί όντως ένα δροσερό «καταφύγιο» στο καμίνι της Λάρισας για το, ξεπερασμένο πλέον, αυτοκίνητο της φωτογραφίας. Παροπλισμένο σήμερα, το άλλοτε γοητευτικό τρίθυρο Ι.Χ., που έζησε εποχές δόξας, μαζί και οι οδηγοί του που καμάρωναν για το απόκτημά τους.

Άδοξο τέλος βεβαίως μιας ιστορικής εποχής, χωρίς καν πινακίδες κυκλοφορίας, ένεκα η οικονομική κρίση. Χωμένη η μούρη του στον ίσκιο, μια ύστατη προσπάθεια του ιδιοκτήτη να το προστατεύσει από το πέρασμα του χρόνου, αν και η σκουριά κατηφορίζει σιγά – σιγά, ξεκινώντας από τα πριτσίνια του ουρανού.

Όσο σεβαστή και αν είναι η τεχνολογική εξέλιξη, τις μνήμες δεν θα τις ξεπεράσει κανένα καινούργιο μοντέλο με κλιματιστικό, ψηφιακό καντράν, θερμαινόμενα καθίσματα και ενεργητική ασφάλεια... Το παράθυρο ανοιχτό, full in love που λένε οι σημερινοί μοντέρνοι, στη διαπασών Beatles, Doors κλπ, αέρα στα πανιά με βάρκα την ελπίδα...

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass