ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2019 19:45
* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ με νιάτα η Λάρισα. Άφησαν τις παραλίες και έπιασαν τα βιβλία. Μπορεί επίσημα η σχολική χρονιά να ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, όμως τα φροντιστήρια άνοιξαν ήδη τις πόρτες τους. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα άρχισαν και πάλι τα τρεχάματα των γονιών και φυσικά τα έξοδα.  Ν.Π. * ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ με νιάτα η Λάρισα. Άφησαν τις παραλίες και έπιασαν τα βιβλία. Μπορεί επίσημα η σχολική χρονιά να ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, όμως τα φροντιστήρια άνοιξαν ήδη τις πόρτες τους. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα άρχισαν και πάλι τα τρεχάματα των γονιών και φυσικά τα έξοδα. Ν.Π.

Βάσεις

* Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκίνησε. Φέτος αναμένονται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ πέρυσι είχαν ανακοινωθεί στις 27. Η αγωνία των υποψηφίων έχει χτυπήσει κόκκινο ιδιαίτερα για τις νέες σχολές και τμήματα, καθώς οι αναλυτές δεν μπορούν να κάνουν ασφαλή εκτίμηση για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις, αφού πρόκειται για «αχαρτογράφητα νερά». Υπομονή λοιπόν και σε λίγες μέρες θα φανούν όλα.

Ν.Π.

 

Ζητείται γερανός

* ΜΙΑ ακόμη περίπτωση όπου κρίνεται αναγκαία η χρήση του γερανού της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων είναι και αυτή πέριξ των οδών του ναού του Αγίου Νικολάου. Μετά τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό που κινείται επί της οδού Παπαναστασίου να στρίψει αριστερά και μετά δεξιά, έμπροσθεν του ναού, η οδός Αγίου Νικολάου έχει μετατραπεί σε διπλής κυκλοφορίας. Αυτό κάποιοι οδηγοί το αμελούν και συνεχίζουν να παρκάρουν, αυτή τη φορά παράνομα. Παρά τις κλήσεις που μοιράζει η Τροχαία, το πρόβλημα της ομαλής διέλευσης των οχημάτων παραμένει. Αν υπήρχε ο γερανός, τότε το πρόβλημα θα λυνόταν.

Γ.Ρ.

 

Ακούραστος

* ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο γραφείο του στο Δημαρχείο Τυρνάβου ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης, με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους φροντίζουν να μην υπάρχει αυτό που ο λαός λέει «κενό εξουσίας». Αντίθετα, μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του θα είναι εκεί, όπως και χθες για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, ώστε να παραδώσει στον νέο δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα έναν Δήμο με συνέχεια.

Κ.Τσ.

 

Κυνήγι

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ η κυνηγετική περίοδος. Οι φυσιολάτρεις, οι ορειβάτες και γενικά όσοι προγραμματίζουν εξορμήσεις στη φύση, καλύτερα να φορούν φωσφορούχα γιλέκα.

Κάθε χρόνο καταγράφονται ατυχήματα από λάθος βολές!

***

* ΚΑΙ μην παρεξηγηθούν οι κυνηγοί. Δεν αμφισβητούμε τις

ικανότητές τους στο σημάδι.

Όμως ανθρώπινα λάθη με βολές που καταλήγουν σε ανθρώπους παρατηρούνται κάθε χρόνο μέσα στην κυνηγετική περίοδο.

Αυτά και μόνο δεν φτάνουν να αποδείξουν την επικινδυνότητα στα δάση;

***

* ΑΠΟ την άλλη, το ότι χιλιάδες κυνηγοί θα βρίσκονται καθημερινά σε δασικές περιοχές, έχει και τα καλά του. Θα υπάρχουν επιπλέον μάτια παρακολούθησης και επιφυλακής για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.

Λ.Κ.

 

Ανάπαυλα

* ΤΡΙΗΜΕΡΟ ανάπαυλας εκτός των τειχών για τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, ο οποίος οικογενειακά βρήκε λίγο χρόνο για ξεκούραση στην Ακράτα. Επιστρέφοντας συνεχίζεται η ενημέρωση, την Τρίτη 27 Αυγούστου η ορκωμοσία του δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο «Αντλιοστάσιο» στην έδρα του Δήμου, στο Μακρυχώρι και από την 1η Σεπτεμβρίου δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Κ.Τσ.

 

Νεάπολη 2

* ΜΕΤΑ το σχόλιο της «Ε» για τα τραπεζοκαθίσματα στη Νεάπολη, εμφανίστηκε και άλλος δυσαρεστημένος κάτοικος. Αυτή τη φορά η διαμαρτυρία αφορά στο παρτέρι επί της Καραολή και Μεραρχίας γωνία, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, έχει εγκαταλειφθεί, δεν ποτίζεται ποτέ και τα φυτά έχουν καεί. Επίσης στο σημείο έχουν τοποθετηθεί κολονάκια για την απαγόρευση εισόδου στα ΙΧ και όπως λέει, φορτηγά που ξεφορτώνουν στη λαϊκή του Σαββάτου τα έχουν καταστρέψει. «Έχω επικοινωνήσει με τον Δήμο αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε» τονίζει. Έχουν τα προβλήματά τους οι συνοικίες, είναι αλήθεια.

Ν.Π.

 

Πατίνια

* ΘΑ μας κάνουν τη ζωή πατίνι ως φαίνεται αυτοί που κυκλοφορούν με τα ηλεκτρικά πατίνια. Χθες το μεσημέρι επί της Νικηταρά, νεαρή έπεσε πάνω σε κυρία που περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο κουβαλώντας τσάντες με ψώνια. Σκόρπισαν τα ροδάκινα και τα γάλατα, εκνευρίστηκε η κυρία-θύμα και μάταια η κοπέλα-οδηγός προσπαθούσε να δικαιολογηθεί βοηθώντας παράλληλα να μαζέψει τα ψώνια, ότι έχασε την ισορροπία της.

Δεν το ήθελε, αλλά είναι γεγονός ότι πλέον οι πεζοί δεν ξέρουν από πού θα το βρουν, αν δεν είναι ΙΧ θα είναι ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι. Ησυχία δεν βρίσκουν.

Ν.Π.

 

Αποσπάσεις τέλος

* ΛΗΓΕΙ στις 31 Αυγούστου η απόσπαση των πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια στους οποίους είχε ανατεθεί η ευθύνη προετοιμασίας των Διετών Προγραμμάτων.

Από τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που αποσπάστηκαν κάποιοι κατέθεσαν αίτηση ανανέωσης απόσπασης στα Πανεπιστήμια για ένα έτος. Στην απόφαση που ήδη υπογράφηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν υπάρχει απόσπαση πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η απόφαση αυτή αφορά και την πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ε. Αναστασοπούλου που είχε αποσπαστεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ως φαίνεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέλει τους περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη. Δεν είναι απαραίτητα κακό...

Ν.Π.

 

62 πυρκαγιές!

* ΚΑΙΓΕΤΑΙ και η Κεφαλονιά! Αυξάνονται ραγδαία οι πύρινες απειλές σε όλη τη χώρα.

Σε μόνο μία μέρα (την περασμένη Κυριακή για την ακρίβεια), εκδηλώθηκαν 24 δασικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας και ευτυχώς οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Χθες, αντίστοιχα, εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές!

Πόσο τυχαίες να είναι όλες;

Λ.Κ.

 

Δόσεις...

* ΑΠΟ την 1η Σεπτεμβρίου και οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως 120 δόσεις με ευνοϊκότερους όρους, καθώς τότε θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων που έγιναν στα τέλη Ιουλίου στα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης.

Η πλατφόρμα των 120 δόσεων βέβαια δεν έχει κλείσει. Μέχρι να γίνουν οι τροποποιήσεις που απαιτούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μετά και τις αλλαγές που πέρασαν με το φορολογικό νομοσχέδιο, η πλατφόρμα εξακολουθεί να δέχεται τις αιτήσεις των οφειλετών αλλά όπως είναι λογικό το «λίφτινγκ» ανοίγει παράθυρο για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από τους οφειλέτες, η οποία εκπνέει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου… Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά η λογική αυτό επιτάσσει…

 ***

* ΑΛΛΩΣΤΕ έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα με τις φορολογικές δηλώσεις. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση» δήλωνε μετά επιτάσεως και κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος μέχρι το παραπέντε της εκπνοής της προθεσμίας. «Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές» τόνιζε. Η εξέλιξη γνωστή… Παράταση δόθηκε, έστω και αν ήταν μόνο για μία ημέρα…             

 Γ.Ν.

 

Επίδομα τοκετού

 * ΟΣΟ περνάνε οι μήνες και οι μέρες τόσο οι σκέψεις να εξαιρεθούν από το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ οι οικογένειες περνούν από το Υπ. Εργασίας. Από το προεκλογικό όλοι ανεξαιρέτως και άμεσα φτάνουμε σταδιακά στο αργότερα, στις εκπτώσεις και στις εξαιρέσεις…

Το επίδομα που θα αρχίσει να δίνεται από την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους, δεν θα ισχύει για όλους... Το ξεκαθάρισε προ ημερών η υφυπουργός Εργασίας «υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα» εξήγησε η κα Μιχαηλίδου συμπληρώνοντας ότι εάν αυτή η εξαίρεση δώσει την ελευθερία στην κυβέρνηση να αυξήσει λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το κάνει». Εν ολίγοις, βλέποντας και κάνοντας… Γιατί αύριο μπορούν να πουν ότι το μέτρο θα ισχύσει μόνο για τον δημόσιο τομέα ή μόνο για τον ιδιωτικό, μπορεί να εξαιρεθούν οι ρομά και οι μετανάστες, μπορεί να αποκλειστούν όσοι ήδη έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά… Δεν αποκλείεται.

Γ.Ν.

 

Γόννοι

*ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το γραφείο που εξυπηρετεί πολίτες στους Γόννους. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την εφημερίδα λέγοντας πως δεν λειτουργεί το γραφείο καθώς πήρε άδεια η υπάλληλος! Ωστόσο επισημαίνουν ότι καλά έκανε και πήρε άδεια η γυναίκα, όμως θα έπρεπε να αντικατασταθεί άμεσα από κάποιον άλλο υπάλληλο έτσι ώστε να μείνει ανοιχτό το γραφείο και να εξυπηρετεί τον κόσμο.

***

*ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ που είχαμε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γόννων κ. Γιώργο Μπανιώρα, μας εξήγησε πως το εν λόγω γραφείο λειτουργεί ως παράρτημα ΚΕΠ από το γραφείο του Μακρυχωρίου. Βέβαια είπε πως δεν λειτουργούσε καθημερινά αλλά 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Όσον αφορά στους λόγους που πλέον είναι κλειστό παραδέχθηκε πως όντως πήρε άδεια η υπάλληλος.

***

*ΣΥΜΦΩΝΑ με τον κ. Μπανιώρα το πρόβλημα δεν είναι και τόσο μεγάλο αλλά διογκώνεται από κάποιους εσκεμμένα. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να υπάρχει συνέχεια στην εξυπηρέτησή τους και να μην συμβαίνει αυτό περιστασιακά. Κάποια λύση θα δοθεί.

Κ.Γ.

 

Ρυθμοί

*ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οι ρυθμοί στην πόλη μέρα με την ημέρα. Το καταλαβαίνεις από τις θέσεις πάρκινγκ που αρχίζουν να λιγοστεύουν επικίνδυνα. Και αν για περίπου ένα μήνα μπορούσες να βρεις εύκολα στην καρδιά του κέντρου, τώρα θα πρέπει να κάνεις αρκετές γύρες στα τετράγωνα για να κάνεις τη δουλειά σου. Πού να φτάσει και ο Σεπτέμβρης...

Κ.Γ.

 

Πάολα

*Η ΠΑΟΛΑ επιλέχθηκε από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για την ερμηνεία των μεγάλων τραγουδιών του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, μεθαύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου, στον Αγιο Αχίλλειο, το νησάκι της Μικρής Πρέσπας, όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο ο κύκλος εκδηλώσεων «Πρέσπεια». Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου θα βρεθεί στον Αμπελώνα για τη Γιορτή Κρασιού. Βρε λέτε να αλλάξει τελείως και το ρεπερτόριό της και να έρθει αγνώριστη στα μέρη μας; Πάολα, κρασί και άξιον εστί… Βγήκε και το σύνθημα.

Κ.Γ.

 

Ντομάτα

*ΤΟ «κοίταξαν» οι Υπηρεσίες αλλά το ξανακοίταξαν καλύτερα και οι καταγγέλλοντες προχθές στην «Ε» για την έντονη μυρωδιά που παρατηρούνταν τελευταία στην Κλεάρχου Πατέρα στη Νεάπολη. Τελικά, όπως ανέφερε ένας εξ αυτών, δεν επρόκειτο για άπλυτους κάδους του Δήμου, αλλά για ανατρεπόμενο φορτηγό που μετέφερε ντομάτα και ήταν παρκαρισμένο και άπλυτο στο συγκεκριμένο σημείο, εξ ου και η ενοχλητική ψοφομυρωδιά...

Για να είμαστε δίκαιοι με τον Δήμο -διευκρίνισε ο συμπολίτης- αλλά και να μην «εκθέτουμε» και την «Ελευθερία» μας που προβάλλει τα όποια παράπονά μας.

 

 

--------

STHN ABDELLA O XRHSTOS KELLAS ME TOYS NEOEKLEGENTES DHMHTRH DERPANH* ΣΤΗΝ Αβδέλλα ο Χρήστος Κέλλας με τους νεοεκλεγέντες, Δημήτρη Δερπάνη, πρόεδρο τοπικής κοινότητας, Τάνια Δόκου, περιφερειακή σύμβουλο, Γιώργο Σακούτσιο, δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου και τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγκο.

Συζήτηση για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές, σαν πιο παλιός έδινε συμβουλές στους τρεις πρώτους.

Υπό το βλέμμα του πιο παλιού, και στα αυτοδιοικητικά, Χρήστου Τσιτσιρίγκου.

 

--------

SEA GRAFEIA TOY DHMOSIOGAFIKOY ORGANISMOY ELEYUERIA BREUHKE XUES ME AFORMH TON* ΣΤΑ γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» βρέθηκε χθες με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Aστέριος Μαντζιώκας συνοδευόμενος από τον νέο αστυνομικό διευθυντή Λάρισας Χρήστο Σιμούλη και τον αστυνομικό υποδιευθυντή Αγάπιο Χαρακόπουλο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Γιώργο Μιχαλόπουλο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας με επίκεντρο την ασφάλεια της περιοχής.

 

--------

KENES PARAMENOYN KAPOIES DENDRODOXOI SE SHMAIA THS* ΚΕΝΕΣ παραμένουν κάποιες δενδροδόχοι σε σημεία της οδού Κύπρου και ούτε πρόκειται να «πρασινίσουν».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Γιώργο Ζαούτσο, διαπιστώθηκε ότι κάτω από αυτές υπάρχουν καλώδια της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν επιτρέπουν εργασίες φύτευσης.

Παρ’ όλα αυτά, διερευνάται το ενδεχόμενο της μεταφοράς των δενδροδόχων σε άλλα σημεία της οδού, ώστε να εμπλουτιστεί με περισσότερο πράσινο.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass