ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 19:07
• O Λαρισαίος ο παλιός, φιλόξενος οικοδεσπότης για τις νέες περιφερειακές συμβούλους. Γιατρίνες πλαισιώνουν τον Γ. Λαδόπουλο. Η Τρικαλινή Δήμητρα Νάτσινα στα μαύρα και η λευκοφορούσα Λία Ρογγανάκη εκ Καρδίτσης.  Ζ. • O Λαρισαίος ο παλιός, φιλόξενος οικοδεσπότης για τις νέες περιφερειακές συμβούλους. Γιατρίνες πλαισιώνουν τον Γ. Λαδόπουλο. Η Τρικαλινή Δήμητρα Νάτσινα στα μαύρα και η λευκοφορούσα Λία Ρογγανάκη εκ Καρδίτσης. Ζ.

Έναρξη

* ΕΝΝΙΑ είχ΄ ο μήνας χθες. Κι ήταν κι ο ένατος. Από αύριο όμως, τέρμα το αραλίκι, αρχίζουν τα σχολεία. Επιστρέφουν οι κατεργάρηδες στους πάγκους τους. Κι είναι κι οι καινούργιοι.

Αγόρια και κοπελίτσες τεσσάρων ετών, με μυαλό δεκατεσσάρων στους σύγχρονους καιρούς, ξεκινούν να πάνε «κολείο», ε στη γλώσσα έχουν ακόμη ένα προβληματάκι. Έναρξη μιας δεκατετράχρονης πορείας εκπαίδευσης, μόρφωσης, κοινωνικοποίησης. Δύσκολη μέρα η αυριανή αλλά ωραία.

Ζ.

 

Δωδεκάποντο

* ΖΟΡΙΣΤΗΚΕ πολύ η εθνική με το δωδεκάποντο. Δεν μπόρεσε να ισορροπήσει τόσο ψηλά. Οι γυναίκες ξέρουν πόσο δύσκολο είναι.             

Ζ.

 

Με αγάπη

*ΚΑΙ πλημμύρισε χθες με love το κάθε radio, οι πάντες έπαιζαν ολημερίς Λαυρέντιο. Η αγάπη που χάθηκε στη σκόνη, η αγάπη για τον Μαχαιρίτσα. Το δε f/b υπερχείλισε, ήταν δυο-τρεις οι γενιές που αποχαιρετούσαν.

Ζ.

 

Κοκτέιλ και μετά...

* ΣΤΟ «Electra Pallas» εγκαταστάθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τις ήμερες παρουσίας του στη ΔΕΘ. Ίσως επειδή το κλασικό ‘’Μακεδονία Παλλάς’’ είναι πλέον του Ιβάν και... Εκεί λοιπόν στην ταράτσα του ξενοδοχείου, στο ‘’roof garden’’ όπως λένε και στον Πλατύκαμπο, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα «κοκτέιλ» το βράδυ της Παρασκευής, πριν το Σάββατο των εγκαινίων. Με καλεσμένους καμιά πενηνταριά δημοσιογράφους, δεν είχαν φτάσει ακόμα όλοι από εκείνους που θα κάλυπταν την επομένη την εκδήλωση και την Κυριακή θα τον ρωτούσαν στη συνέντευξη. (Ανάμεσά τους κι ένας επιπλέον Λαρισαίος από τους μη διαπιστευμένους όμως για την πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ.)

* * *

* Ο Κυρ. Μητσοτάκης έμεινε στο «κοκτέιλ» ένα τέταρτο με το ρολόι. Ίσα που έκανε ένα κύκλο και τσούγκρισε το ποτήρι με τους καλεσμένους του. Έφυγε αμέσως, αμερικάνικα συστήματα επικοινωνίας. Ήταν να πάει στο τετ-α-τετ δείπνο με τη Μαρέβα στις «7 Θάλασσες», το oποίο τόσο πολύ έπαιξε στα μίντια. Εκεί που ήταν λέει και παρέα Κινέζων οι οποίοι ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

* * *

* ΕΚΕΙ λοιπόν βρέθηκε τυχαία και ο προαναφερθείς μη διαπιστευμένος Λαρισαίος. Τον θυμήθηκε ο πρωθυπουργός, λίγα λεπτά πριν είχε χαιρετηθεί μαζί του. «Έλα άνθρωπέ μου, που σε χρειάζομαι...». Ο Κυρ. Μητσοτάκης στεκόταν με κάποιον, ο οποίος έδωσε το κινητό του για τη φωτογραφία. Ήταν ο Δημ. Βενιέρης. Ο δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο «focus», που τυγχάνει αδερφός του Κυρ. Βελόπουλου, ναι του τηλερήτορα και τηλεπωλητή αρχηγού κόμματος. Ο οποίος αδελφός τον έχει απαρνηθεί πολιτικά και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

Ζ.

 

Θα παραιτηθεί;

* ΚΑΙ να που προέκυψε θεματάκι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν καν ξεκινήσουν τη νέα θητεία. Θεματάκι παραίτησης, λόγω ασυμβιβάστου. Ακόμα ερευνάται η υπόθεση. Η πρόεδρος της γαλάζιας Τοπικής Λάρισας, η οδοντίατρος Σοφία Ζαχαρή εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Καραλαριώτου. Πριν τις εκλογές όμως είχε δημοσιευτεί προκήρυξη για πρόσληψη οδοντιάτρου στο Δημοτικό Οδοντιατρείο κι εκείνη κέρδισε τη θέση. Μάλλον αδιάβλητη η διαδικασία αφού επιλέχθηκε κάποια της αντιπολίτευσης και μάλιστα στον επαγγελματικό κλάδο του δημάρχου.

* * *

* ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΗ όμως δημοτική σύμβουλος, η Σοφία Ζαχαρή απέκτησε πρόβλημα. Δεν μπορείς να είσαι στο Δημοτικό Συμβούλιο και να έχεις και σύμβαση με τον Δήμο. Κάποια από τις δύο θέσεις θα πρέπει να απαρνηθεί. Και το ερώτημα είναι αν ήδη δημιουργήθηκε ζήτημα έκπτωσης με την υποψηφιότητά της ή αν μη αναλαμβάνοντας στο Οδοντιατρείο μπορεί να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

* * *

* ΤΟ ερευνούν οι δικηγόροι. Μην χάσει τζάμπα και τις δύο θέσεις. Πάντως η Σοφία Ζαχαρή δεν ορκίστηκε τις προάλλες στην επίσημη τελετή και φυσικά δεν μετείχε στην πρώτη συνεδρίαση με την ψηφοφορία για το προεδρείο.

Τελικά, χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος. Τη θέση της καταλαμβάνει ο α΄ επιλαχών της παράταξης, ο δάσκαλος Δημ. Παπαποστόλου.

Ζ.

 

Οι λευκοί

* ΜΕΙΟΝ μία η προαναφερθείσα οδοντίατρος, μείον κι ο συνταγματάρχης που προτίμησε να μείνει στη Θεσσαλονίκη, είχε λέει δουλειές στη ΔΕΘ το κομάντο, δουλειές καταδρομικού τύπου τι άλλο, με 18 παρόντες η παράταξη Καραλαριώτου στην ψηφοφορία. Τα λευκά για Δεληγιάννη ήταν 19. Το πιθανότερο να ακολούθησε και ο Κ. Βαϊούλης, επικεφαλής και μοναδικός σύμβουλος της παράταξής του. Ο οποίος λογικά ήταν και ο μοναδικός λευκός στην ψηφοφορία για την εκλογή Πράπα.

* * *

* Η «Συμπαράταξη» Καλογιάννη ψήφισε Αντ. Πράπα ομοθυμαδόν. Ο δάσκαλος πήρε 43 υπέρ επί 44 παρόντων, απείχαν και οι 3 λαϊκοσυσπειρωτικοί Κρίκη εκτός των δύο γαλάζιων απόντων.

Αντιθέτως ο Άκης Νασιώκας, της παράταξης Παν. Γούλα μέτρησε και πέντε επιπλέον λευκά εκλεγόμενος γραμματέας, συνολικά έξι δηλαδή. Εκτιμάται ότι προήλθαν από την πλευρά Καλογιάννη, σκληροί πασοκτζήδες. Προεκλογικές αμαρτίες γονέων, λέει, παιδεύουσι τέκνα μετεκλογικώς. (Απλό...)

Ζ.

 

Ετοιμόλογος

* ΣΙΓΑ που θα κώλωνε ο ετοιμόλογος νεαρός Λαρισαίος.

- Ναι, τη Σωτηρία παρακαλώ...

- Δεν υπάρχει καμία Σωτηρία φίλε.

- Πολύ απαισιόδοξο σας βρίσκω κύριε...

Ζ.

 

«Παλιοχαρακτήρας»

* ΑΠΟ έλλειψη πνεύματος συναίνεσης μέχρι μικροψυχία χρεώθηκε από τη δημοτική αρχή στην παράταξη Καραλαριώτου, που αρνήθηκε θετική ψήφο στον προταθέντα και εκλεγέντα ίσα-ίσα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δημ. Δεληγιάννης πήρε 25 υπέρ, ήτοι Καλογιάννης+ Γούλας+ Γαμβρούλας.

Θύμισε λοιπόν η Ρ. Κραλαριώτου ότι τον προκάτοχό του Δημ. Τάχο τον είχαν ψηφίσει και τις δύο φορές στην προηγούμενη θητεία. Είπε ότι δεν ψηφίζουν Δεληγιάννη διότι δεν προάγει την ενότητα, στην προηγούμενη πενταετία ήταν απέναντί τους είρων και εριστικός. (Πρώτη φορά δεν ψηφίζεται κάποιος επειδή είναι «παλιοχαρακτήρας»).

* * *

* ΑΠΟ την αντιπολίτευση επιμένουν. Ότι ο δήμαρχος πήρε τον Δεληγιάννη από την αντιδημαρχία που είχε λόγω των πολλών παραπόνων των υπαλλήλων με τους οποίους δεν συνεργαζόταν αρμονικά. Τον προήγαγε δηλαδή για να τον τιμωρήσει. Βέβαια, η θέση του προέδρου είναι ανώτερη βάσει πρωτοκόλλου αλλά κατώτερη στον ψηφοσυλλεκτικό τομέα, λιγάκι ανάμερη σε σχέση με τους πολίτες.

Ζ.

 

Με Σαμαρά

* ΤΟ Σάββατο το μεσημέρι, στο «Electra Pallas» σε αίθουσα του ισογείου αυτή τη φορά, πρόσκληση «για ένα κρασί» από τον Αντώνη Σαμαρά. Καμιά πενηνταριά μονάχα οι συνδαιτυμόνες, όλοι οι εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού. Κυρίαρχη συζήτηση στα πηγαδάκια το «Antonis for President» καθώς πλησιάζει ο καιρός για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μεταξύ των ιδιαιτέρως προσκεκλημένων και ένας Λαρισαίος. Ένας μόνο.

Ζ.

 

Όλοι μαζί

* ΟΡΟΣΗΜΟ η εκλογή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου. Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε ιστορία. Όχι επειδή εκλέχθηκε ομόφωνα, οι λαϊκοσυσπειρωτικοί κλασικά απείχαν. Είναι που για να επιτευχθεί η ομοφωνία δεν συμφώνησαν απλώς δύο παρατάξεις, του δημάρχου και του αντιπάλου του. Ήταν τέσσερις παρατάξεις που συναίνεσαν, όλες αυτές που είχαν περίπου ισοψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ζ.

 

Έξι, εφτά, οχτώ

* ΣΤΟΝ Δήμο Τεμπών έπαιζαν πάλι κρυφτούλι με τα λευκά. Ίσως και την κολοκυθιά. Έξι τα λευκά στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Γ. Κυρίτση που πρότεινε η συμπολίτευση, προφανώς προερχόμενα από την αντιπολίτευση Κολλάτου. Έτσι είσαστε; Εφτά τα λευκά στην ψηφοφορία που ακολούθησε για να εκλεγεί ο αντιπρόεδρος που πρότεινε η αντιπολίτευση, τα έριξαν πιθανότατα από την παράταξη Μανώλη. Ναι; Τώρα θα δείτε. Τρίτη ψηφοφορία για τη γραμματέα της συμπολίτευσης, τα λευκά της αντιπολίτευσης αυξήθηκαν σε οχτώ. (Καλά που δεν είχε κι άλλες ψηφοφορίες, θα γινόταν διαφημιστικό του «ΟΜΟ», λευκότερο απ΄ το λευκό...).

Ζ.

 

Συμπτωματικά

* Ο Μητσοτάκης, υιός, εγκαινίασε ως πρωθυπουργός το περίπτερο της Ινδίας, της τιμώμενης χώρας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την ίδια μέρα, συμπτωματικά, συνετρίβη η διαστημική άκατος της Ινδίας στη Σελήνη.                 

Ζ.

 

Με χιούμορ

* Η ανεργία τσακίζει στους νέους, ορισμένοι Λαρισαίοι όμως βρίσκουν φάρμακο και γι’ αυτό.

- Έχω να πάρω άδεια απ΄ τη δουλειά τρία χρόνια.

- Μα αφού δεν δουλεύεις.

- Ίσως και γι’ αυτό...

* * *

* - ΕΛΑ, θ΄ αργήσω λίγο απόψε, είμαι με τα παιδιά απ΄ τη δουλειά.

- Α καλά, με γυναίκα είσαι, είμαι σίγουρη.

- Πώς το ξέρεις...

- Αφού δεν δουλεύεις ρε βλάκα...

Ζ.

 

Αλλαγής

* ΚΙΝΗΜΑ Αλλαγής σου λέει, όνομα και πράμα. Κάπως έτσι θα σκέφτηκε κι ο Π. Γερουλάνος κι έβαλε μπροστά κίνημα ανατροπής. Της προέδρου Φώφης. Κι αν ήταν μονάχος του, σιγά που θα έσκαγε εκείνη. Όμως...

Ζ.

 

Δεν απάντησε

* ΤΙ σου είναι ο νους του ανθρώπου... Τώρα που το ΚΙΝΑΛ γιόρταζε για το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ο άλλος σκέφτηκε τη Βάσω Αλεξανδρίδου. Κι όμως... Καθότι είχε θητεύσει, κάτι μήνες, ως βουλευτής του. «Πού να βρίσκεται αυτή η ψυχή;» Η οποία κόντρα στην απόφαση του κόμματος βγήκε αντάρτισσα απέναντι στον Αντ. Γκουντάρα και υπέστη θεαματική συντριβή, συγκεντρώνοντας το μικρότερο ποσοστό που πήρε συνδυασμός στον νομό. Κι ύστερα βγήκε στη β΄ Κυριακή να υποστηρίξει τον υποψήφιο της ΝΔ τον Γιάννη Αγγελάκα, οπότε και εξαπολύθηκε άγρια καταγγελία για συναλλαγή από τον επανεκλεγέντα τελικά δήμαρχο Αγιάς, δίχως όμως εκείνη να δώσει επ΄ αυτού καμία απάντηση. Κι η ζωή προχωρά...

Ζ.

 

Στη Θεσσαλονίκη

* ΑΜΕΣΩΣ μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, ο Μ. Χαρακόπουλος επέστρεψε Λάρισα. Αποφεύγοντας έτσι «κακοτοπιές», όπως έλεγαν οι συνεργάτες του βουλευτή, που δίνουν τροφή για σχόλια για νυχτερινές εξόδους, τραπέζια επιχειρηματιών κλπ.

* * *

* ΩΣ αναπλ. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, ο Χρ. Κέλλας είχε διαδοχικές επαφές με φορείς, παρακολούθησε αρκετές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη ΔΕΘ, ενώ λειτούργησε-όπως ενημέρωσαν από το γραφείο του- και ως συνδετικός κρίκος πολλών Λαρισαίων που ανέβηκαν στη συμπρωτεύουσα και ήθελαν να παρακολουθήσουν διά ζώσης την ομιλία του πρωθυπουργού.

* * *

* «Ήσουν γουρλού», της είπε λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης, όταν τον είδε στη Θεσσαλονίκη η Δώρα Μπλιούμη. Η Λαρισαία καθηγήτρια του θύμισε ότι ήταν εκείνη που τον είχε προλογίσει προ τετραμήνου , στην προεκλογική του ομιλία στην Ταχυδρομείου.

Ζ.

 

Παρουσίες

* ΠΑΝΤΩΣ, ήταν αισθητά λιγότεροι φέτος οι Λαρισαίοι που βρήκαν το μαγικό χαρτάκι της πρόσκλησης στη ΔΕΘ, να παρακολουθήσουν την ομιλία στο Βελλίδειο και άρα και να συνεχίσουν μετά στα γνωστά. Φάνηκε και στο f/b, δεν φάνηκε δηλαδή. Λιγοστές οι αναρτήσεις Λαρισαίων.

* * *

* ΔΕΝ τα θέλουν τα στελέχη τώρα που πήραν την κυβέρνηση; Όχι, απλώς πέρυσι τις προσκλήσεις τις μοίραζε το κόμμα, περίπου αλαμούρα. Φέτος όμως επρόκειτο για ομιλία πρωθυπουργού, οι προσκλήσεις βάσει πρωτοκόλλου μοιράστηκαν από την HELLEXPO, από τη ΔΕΘ δηλαδή, οπότε...

* * *

* ΠΕΡΑΝ του περιφερειάρχη, των βουλευτών, των κεντροεπιτρόπων Γερογιώκα-Τσιλιάκου-Νινίκα, του προέδρου της Νομαρχιακής Καπετάνου, του πρώην Τζανακούλη, παρούσες ήταν επίσης η Σοφία Ζαχαρή, η Τάνια Δόκου, η Λένα Ξυνοπούλου. Επίσης Χυτούδης, Κουρδής αλλά και ο νεαρός Ρίζος Χαδούλης που μετείχε ενεργά στο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξήχθη παράλληλα. Κι όπου φαίνεται να τα βρίσκουν μεταξύ τους. (Ισχυρό συγκολλητικό η εξουσία).

* * *

* Στη Θεσσαλονίκη πάντως -ο καθένας για τους λόγους του- βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι Λευτ. Σαΐτης, ο Γιάννης Καντώνιας, ο Τάκης Σαράντης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης.

Ζ.

 

After

* ΔΥΟ οι βασικοί πόλοι έλξης after στη Θεσσαλονίκη. Στο «Γκαρσόν» όπου το πάρτι των «Παραπολιτικών», του Βαγγέλη Μαρινάκη δηλαδή, όπου εθεάθη ο επιχειρηματίας με το πολυσυζητημένο πούρο σε κλειστό χώρο. Στην εν λόγω φωτογραφία μαζί του και ο Αλ. Κούγιας. Παρόντες στο πάρτι και πέντε τουλάχιστον Λαρισαίοι. Τέσσερις Λαρισαίοι, πιο χαμηλόβαθμοι, εθεάθησαν στο κομματικό πάρτι στο «Σέλτερ» όπου καλούσε το Οργανωτικό της ΝΔ.

Ζ.

 

Αδέσποτα

* ΟΞΥΝΕΤΑΙ το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών κατά την κυνηγετική περίοδο! Αυτό αναφέρει φιλόζωη, η οποία μάλιστα διετέλεσε και πρόεδρος σε Κυνηγετικό Σύλλογο του νομού Λάρισας. Υποστηρίζει ότι κάποιοι κυνηγοί αγοράζουν σκυλιά από Βουλγαρία και Τουρκία, τα οποία όμως τους απογοητεύουν στην περίοδο του κυνηγιού, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και έτσι τα εγκαταλείπουν στα δάση. «Τα ελληνικά κυνηγόσκυλα είναι τα καλύτερα που υπάρχουν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κυνηγοί και να μην ψάχνουν σκυλιά σε γειτονικές χώρες. Ποτέ δεν θα είναι ισάξια των ικανοτήτων των ελληνικών...», σημειώνει. Οι κυνηγοί, καλό είναι λοιπόν, να επιμένουν ελληνικά, για δύο σημαντικούς λόγους: για να έχουν ένα ικανό υπάκουο σκυλί και η κοινωνία λιγότερα αδέσποτα.

Λ.Κ.

 

Φίδια

* ΤΟΥΣ έζωσαν τα φίδια στο Στόμιο, όπου ερπετά εθεάθησαν σε αυλές σπιτιών. Κάτοικος του παραθεριστικού θέρετρου που τηλεφώνησε στην «Ε», σημείωνε ότι το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο για τον παράλιο οικισμό.

 

 

---------------

 ME ELASSONITES STH DEU

• ΜΕ Ελασσονίτες στη ΔΕΘ ο Μ. Χαρακόπουλος. Τον φίλο του Γιώργο Γκαλίτσιο από το Σαραντάπορο, που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, και τον πρόεδρο της γαλάζιας ΔΗΜΤΟ Θωμά Κίτση.

Ζ.

---------------

DEN FTAINE OI TREIS

• ΔΕΝ φταίνε οι τρεις όπως λάχει μοτοσικλετιστές, το δέντρο φταίει που δεν μπορούν να περάσουν οι πεζοί στο πεζοδρόμιο στην αρχή της Παπακυριαζή. Ακούς εκεί πάει και φυτρώνει στη μέση και κόβει και θέσεις για άραγμα.                

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass