ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 19:01
*Η νέα τετραετία ξεκίνησε με τον δήμαρχο να έχει δίπλα του τον νεότερο εκ των συμβούλων του και συνάμα με την υψηλότερη βαθμολογία σε σταυρούς. Σταύρωσαν κι οι δυο τα χέρια με τον ίδιο τρόπο…  Ζ. *Η νέα τετραετία ξεκίνησε με τον δήμαρχο να έχει δίπλα του τον νεότερο εκ των συμβούλων του και συνάμα με την υψηλότερη βαθμολογία σε σταυρούς. Σταύρωσαν κι οι δυο τα χέρια με τον ίδιο τρόπο… Ζ.

Ξενοστίμεψε

*ΦΤΑΝΕΙ κι άλλο ζεστό Σαββατοκύριακο αλλά δεν προκύπτουν και τόσο ζεστοί οι Λαρισαίοι, όχι και πολύ ορεξάτοι.

-Τι τα θες… Έχει ξενοστιμέψει το πράμα…

-Ε ναι… Απ΄ το μαγιό στη γραβάτα, μια μέρα δρόμος. (Επιπλέον, ποιος ζητάει πια καρπούζι; Όλοι τα κάστανα περιμένουν.)

***

*Ο άλλος ήταν πραγματικά κακοδιάθετος.

- Να τελειώνουμε ρε παιδιά μ΄ αυτή τη βλακεία αν γέμισες μπαταρίες στις διακοπές. Σιγά μην άλλαξα και δισκόφρενα.

Ζ.

 

Τι έφταιξε

*«ΟΙ μισοί μαθητές λυκείου λειτουργικά αναλφάβητοι», λέει η επίσημη έρευνα. Ωωω… Και πώς έγραψαν τότε μόνο τόσο λίγοι κάτω από τη βάση για να περάσουν στο πανεπιστήμιο; Κι άντε προβληματικά τα σχολεία, τα φροντιστήρια δεν βοηθούν καθόλου; Τζάμπα τόσα λεφτά;

***

*ΤΙ δεν πάει καλά στο σύστημα; Μάλλον πάρα πολλά, σχεδόν τα πάντα. Πόσα λάθη μαζεμένα έχουν κάνει οι μεγάλοι… Κι οι τρανοί που ψηφίζονται απ΄ τους μεγάλους, πόσο έχουν σφάλει… Τα παιδιά απλώς την πληρώνουν. Και στο τέλος τους λεν κι αγράμματους.

Ζ.

 

Αντιφατικό;

*ΜΟΙΑΖΕΙ λογική η πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει με τον υπό εκκόλαψη συνδικαλιστικό νόμο πλειοψηφίες στα σωματεία για τις απεργίες. Βάζουν το εργατικό κίνημα στον γύψο, αντιτείνουν τα συνδικάτα.

Κι έκανε εντύπωση το επιχείρημα που χρησιμοποίησε χθες μέσω της εφημερίδας ο γραμματέας της ΚΝΕ Ν. Αμπατιέλος. «Η επίκληση στις ‘’πλειοψηφίες που δε συμμετέχουν στην προκήρυξη απεργιών’’ από ποιους; Από εκείνους που εκλέγονται κυβερνήσεις ψηφιζόμενοι από τη μειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι η στάχτη στα μάτια. Για να κρύψουν ότι με τα νέα εμπόδια στόχο έχουν να αφαιρέσουν ένα σημαντικό όπλο που έχει η εργατική τάξη για να υπερασπιστεί το δίκιο της». (Μα η μειοψηφία αποφασίζει να απαιτεί πλειοψηφία από τους άλλους;)

Ζ.

 

Μπλέχτηκαν

*«Ο Δήμος δεν φάνηκε τόσο γενναιόδωρος όσο έπρεπε». Το παράπονο της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Σοφίας Παπαδοπούλου, για την εμπλοκή με το κτιριακό των πολυπληθέστερων από πέρυσι νηπιαγωγείων, καθότι καμιά πεντακοσαριά τετράχρονα-πεντάχρονα έφυγαν από τους παιδικούς σταθμούς. Ο Δήμος στον οποίο ανήκουν και οι παιδικοί μα και τα σχολικά κτίρια, έδειξε μια επιφυλακτικότητα στην ανακατανομή χώρων, μια αναπάντεχη τσιγγουνιά. Όταν μάλιστα του περισσεύουν χώροι, αφού πια έχει αντιστοίχως λιγότερα παιδιά στους βρεφονηπιακούς. (Μήπως θα έπρεπε αναλογικά να είχαν παραχωρήσει καναδυό ολόκληρους παιδικούς σταθμούς; Δέκα αίθουσες και παραπάνω…)

***

*«ΜΑΣ παραχώρησαν μόνο δύο αίθουσες σε παιδικούς σταθμούς» λέει η διευθύντρια Εκπαίδευσης για τον Δήμο. «Και όταν μπήκαν μέσα τα παιδιά ήταν άδειες από εξοπλισμό, δεν υπήρχε τίποτε σ΄ αυτές. Μας απαγόρευσαν να χρησιμοποιούμε τηλέφωνο και φωτοτυπικό…». Ποιος, ο Δήμος Λάρισας. Για παιδιά της Λάρισας, ναι.

***

*ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι η Σ. Παπαδοπούλου ήταν μέχρι πρότινος υφισταμένη του αποχωρήσαντος διευθυντή Σωτ. Βούλγαρη, που έγινε τώρα αντιδήμαρχος αρμόδιος και για τους παιδικούς σταθμούς, ο οποίος είχε κάνει τον σχεδιασμό για τα νηπιαγωγεία και είχε διατυπώσει τα αιτήματα της Πρωτοβάθμιας προς τη Δημαρχία. Άντε τώρα να τα ικανοποιήσει, ο ίδιος. Τα είχαν ωστόσο παραλάβει ο προκάτοχός του αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης με τη διευθύντρια Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Κι ενώ έδειχνε τόσο απλό, προέκυψε η ακατανόητη έλλειψη γενναιοδωρίας. (Εννοείται ότι την τελική ευθύνη την έχει ο δήμαρχος προσωπικά).

Ζ.

 

Ο Τραμπ

και το βαμβάκι

* ΔΩΣΕ Tweet και χαρά στον κάμπο! Μια κίνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε αέρα στο βαμβάκι, καταγράφοντας άνοδο τριών περίπου cents. Συγκεκριμένα, το Tweet του Τραμπ έγραφε: «Αναμένεται η Κίνα να αγοράσει τεράστιες ποσότητες αμερικανικών αγροτικών προϊόντων». Λίγα λεπτά μετά, η αγορά αντέδρασε θετικά, καταγράφοντας χρηματιστηριακή άνοδο στην τιμή του βαμβακιού. Ένα 24ωρο μετά, οι τιμές από εκεί που κυμαίνονταν περίπου 59,6 cents/libra ανέβηκαν πάνω από τα 62,8 cents/libra. Τι σου κάνει ένα μόνο Tweet...

Γ.Γ.

 

Κινητό μπλέξιμο

*Η τεχνολογία δημιουργεί και προβλήματα στους Λαρισαίους.

- Ποια είναι αυτή η Αφύπνιση, μπορείς να μου πεις; Και γιατί σε παίρνει τηλέφωνο κάθε πρωί;

***

*- ΚΑΠΟΤΕ οι άντρες πριν μπουν στο σπίτι καθάριζαν τα παπούτσια. Τώρα καθαρίζουν τα μηνύματα.

- Ναι; Σάμπως οι γυναίκες; Με ποιον άλλωστε ανταλλάσσουν εκείνοι τα προς εκκαθάριση…

Ζ.

 

Πενήντα γεωπόνοι

*ΠΕΝΗΝΤΑ ιδιαιτέρως έμπειροι γεωπόνοι βρίσκονται από χθες στη Λάρισα. Δεν τους έστειλε ο ΕΛΓΑ για εκτιμήσεις, ούτε το Υπουργείο Γεωργίας για εκπόνηση προγραμμάτων. Ιδίοις εξόδοις, εθελοντικά κατέφτασαν και θα κινούνται στον κάμπο μέχρι και την Κυριακή. Κοτσονάτοι εβδομηνταπεντάρηδες, να σαν τον Νίκο Κακούσιο και τον Κώστα Καλόγηρο που είναι και οι οικοδεσπότες τους δηλαδή, αυτοί που συντονίζουν το ‘’reunion’’, το έμαθαν κι αυτό τώρα πίσω-πίσω, την επανασύνδεση, το αντάμωμα των παλιών συμμαθητών.

***

*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ λοιπόν για τους πτυχιούχους της Γεωπονικής Θεσσαλονίκης, της τάξης του 1966, εκείνων που είχαν περάσει στο Πανεπιστήμιο το 1961. Ναι, δείχνουν νεότεροι. Είναι η πέμπτη τους συνάντηση όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν. Τούτη τη φορά κανόνισαν να βρεθούν στη Λάρισα, που θα τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για να ‘’γκιζερίσουν’’ στη Θεσσαλία, την περιοχή-παράδεισο του γεωπόνου. Τώρα σ΄ αυτή την ηλικία, έχουν και χρόνο διαθέσιμο πια, σπεύδουν στην πόλη από διάφορα μέρη της χώρας. Και πολύ καλά να τα περάσουν.

Ζ.

 

Ούτε τα σάπια;

*- ΓΙΑΤΙ έπεσε το δέντρο μέσα στο προαύλιο του παλιού νοσοκομείου;

Πολύ επικίνδυνη η εξέλιξη, κανένας δεν την πρόβλεψε, ο Λαρισαίος όμως είχε την απάντηση.

- Μα διοικητής τα τελευταία χρόνια είναι εκεί ο Δημ. Λιόλιος από το κόμμα των Οικολόγων. Άρα, δεν πειράζουμε τα δέντρα, δεν τα κόβουμε.

- Ούτε τα σάπια;

***

*ΑN και ο διοικητής, λένε οι συνδικαλιστές του ΓΝΛ, «έχει να πατήσει στο νοσοκομείο από τις 8 Ιουλίου, χάθηκε μετά τις εκλογές».

-Μα έχει υποβάλει παραίτηση με το που άλλαξε η κυβέρνηση.

-Τον μισθό όμως τον παίρνει; Μέχρι να οριστεί και να αναλάβει ο καινούργιος…

Ζ.

 

Δισυπόστατοι

*ΞΑΝΑΣΜΙΓΟΥΝ τ΄ αηδόνια… Υπεραντιδήμαρχος στην ενιαία και αδιαίρετο Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Αμαξοστασίου ο προαχθείς Γιώργος Ζαούτσος. Θα τα καταφέρει; Θα τα προλαβαίνει όλα; Το πιθανότερο, αφού ‘’εις επικουρία του’’ ο δήμαρχος τοποθέτησε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο τον Θόδωρο Καφφέ, τον στενό του φίλο, τον Φίλιππο του Ναθαναήλ του. Νέος όρος ‘’επίκουρος αντιδήμαρχος’’ και τα σκυλιά δεμένα. Ως δισυπόστατοι θα λειτουργούν οι δυό τους. Και προφανώς, τη δεύτερη διετία θα αντιστραφούν οι ρόλοι αντιδημάρχου-εντεταλμένου συμβούλου.

Ζ.

 

Ανταποκρίθηκαν

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η βλάβη εντοπίστηκε, δεν ήταν εύκολο, πολύ ζόρικο για πολλούς λόγους να ψάχνεις φράξιμο στο δίκτυο υπονόμων, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ τελικά τα κατάφεραν και έλυσαν το πρόβλημα, στην οδό Δήμητρας πλέον δεν μυρίζουν τα φρεάτια. Είχαν σπεύσει επί τόπου από την πρώτη ημέρα που αναφέρθηκε η δυσοσμία, τα παράπονα των παρόδιων ελήφθησαν αμέσως σοβαρά υπόψη.

***

*ΓΕΛΑΣΑΝ με το χθεσινό αστείο για τις ‘’χελώνες’’, στη ΔΕΥΑΛ. Γέλασαν επειδή το ξέρουν καλά ότι δεν καθυστερούν, συγκριτικά κιόλας ανταποκρίνονται μάλλον αστραπιαία όταν ειδοποιούνται. Ωστόσο δεν χάρηκαν κιόλας, δέχονται επίσης ότι δεν τα κάνουν όλα τέλεια. Πάντως το καπάκι που βροντούσε στην Ολύμπου το έφτιαξαν χθες. Τέρμα τα ντάπα-ντούπα. (Υποσημείωση: Η ΔΕΥΑΛ ειδοποιήθηκε μόλις προ δεκαημέρου.)

Ζ.

 

Στην πίσσα

*ΤΟΥΤΗ η άσφαλτος είναι δική μας, κανείς δεν θα μας την πάρειειει… Αρχές Ιουνίου είχε χάσει τις εκλογές, μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης ανέλαβε νέος δήμαρχος στην Ελασσόνα, όμως ο Ν. Ευαγγέλου συνεχίζει ακάθεκτος να τριγυρνά στα χωριά του δήμου και να φωτογραφίζεται πάνω από τη φρεσκοστρωμένη πίσσα. Διανέμει και σχετικό υλικό στον Τύπο. Απίστευτο; Περιοδεύει και επιθεωρεί τα έργα του Δήμου που προφανώς δρομολογήθηκαν επί των ημερών του. (Ο αχάριστος κόσμος, δεν του το αναγνώρισε.)

Ζ.

 

Δεξιοί με στολή;

*ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, σόρι στο ΚΙΝΑΛ έχουν τα δικά τους θέματα. Με τα σύμβολα εδώ και πολύ καιρό, τώρα και με τα χρώματα, γιατί φορούσε κόκκινα π.χ. η πρόεδρος Φώφη στη ΔΕΘ, ακόμη και με τις αφίσες τους μπλέκονται και συμπλέκονται μεταξύ τους.

Γράφει π.χ. ο Α.Σ. «Το κόκκινο είναι αυθεντικό και εξαιρετική αφίσα που συνοδεύει την επίσης εξαιρετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα εργασιακά. Τώρα, γιατί φοβήθηκαν την εικαστική γροθιά του εργαζόμενου οι δεξιοί με στολή και οι δεξιοί χωρίς στολή, δεν ξέρω. Κάποιοι πολιτικά μη οξυδερκείς στην επικοινωνία του ΚΙΝΑΛ σκιάχτηκαν και την αντικατέστησαν». (Δημιούργησαν πρόβλημα απ΄ το πουθενά).

Ζ.

 

Κρεμώδης αλοιφή

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές στη χθεσινή παρέα.

- Ρώτησα έναν φαρμακοποιό στη Θεσσαλονίκη για τη διαφορά μεταξύ κρέμας και αλοιφής, στη Θεσσαλονίκη. Και μου είπε ότι η αλοιφή μπαίνει στο σάντουιτς κι η κρέμα στην μπουγάτσα. Ο φαρμακοποιός…

***

*- ΠΑΛΙΑ έβλεπες μια βίλα ρε παιδιά κι έλεγες ‘’ε ρε πόσα λεφτά έχει ο κερατάς…’’. Τώρα την κοιτάς και λες ’’πόσο ΕΝΦΙΑ να πληρώνει ο κακομοίρης’’.

***

*- ΝΑ ρωτήσω… Είναι φρέσκα τ΄ αυγά;

*- Μόνο φρέσκα; Ο κόκορας είναι ακόμα στο καφενείο, κερνάει τσίπουρα.

Ζ.

 

Χωρίς παπά

*ΔΕΝ είναι δίκαιο… Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπόρεσαν να ορκιστούν μαζί με τους υπόλοιπους στην τελετή ορκωμοσίας, για όποιον λόγο, αυτοί ορκίζονται κατά μόνας από τον δήμαρχο, να όπως τώρα ο Δημ. Παπαποστόλου που δεν έφταιγε αυτός, εκ των υστέρων κατέλαβε τη θέση. Το χέρι στο Ευαγγέλιο αλλά με πολιτικό όρκο, χωρίς παπά, αδιάβαστοι. Όπως περίπου κι όσοι επιλέγουν συνειδητά να ορκιστούν με πολιτικό.

Ζ.

 

Σε άνθιση

*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα ιδιωτικά ΙΕΚ και στη Λάρισα, σε άνθιση ο κλάδος. Σαν να έχουν πάρει εντολή «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε» το κέντρο της πόλης. Λογικό αφού η φύση απεχθάνεται το κενό. Άλλωστε η νέα υπουργός Παιδείας κατάργησε εν ριπή τα 11 αντίστοιχα ΙΕΚ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τις δομές διετούς τεχνικής εκπαίδευσης. Πού θα πάνε λοιπόν τα παιδιά του κόσμου. Και για να μην τρέχουν στην Αθήνα και ξοδεύονται, να έρχεται το βουνό στον Μωάμεθ.

Ζ.

 

Κι άλλη ράβδος

*ΣΤΟ γραφείο του περιφερειάρχη χθες ο κ. Χαρίτων. Συνάντηση εργασίας κι είχαν πολλά να πουν με τον Κ. Αγοραστό, για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Ελασσόνας, για τα έργα ανάδειξης και αποκατάστασης ιστορικών θρησκευτικών μνημείων στην περιοχή. Καλά θα πρέπει να τα πήγαν. Φεύγοντας ο δεσπότης του χάρισε, τι άλλο, τη μητροπολιτική του ράβδο η οποία προστέθηκε στη συλλογή του περιφερειάρχη. Η δεσποτοραβδοθήκη Αγοραστού θα πρέπει να μετρά πια διψήφιο αριθμό.

Ζ.

 

ΟΣΕ

*ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ χθες λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στα εκδοτήρια του ΟΣΕ στον Βόλο. Φοιτητόκοσμος επί το πλείστον που επέστρεφε στη Λάρισα. Η υπάλληλος αδυνατούσε να τους εξυπηρετήσει χωρίς να καθυστερήσει η αμαξοστοιχία.

«Ανεβείτε και θα κόψετε εισιτήρια μέσα στο τρένο», η προτροπή της.

Την άκουσαν, επιβιβάστηκαν αλλά φεύ ο αρμόδιος επί των εισιτηρίων απαίτησε και πρόστιμο 10 ευρώ, τόσο είναι λέει όταν δεν το κόβεις στα γκισέ των εκδοτηρίων.

Πονηρούλης ο ΟΣΕ…

 

Δεν φύτρωναν

*Ο Γιωρίκας, ο Λαρισαίος Πόντιος, μόλις πήρε το εφάπαξ του και σκέφτεται τι να κάνει τα λεφτά. Τελικά αποφασίζει να αγοράσει ένα χωράφι στον Πλατύκαμπο. Την άλλη μέρα και ενώ έπαιζε τάβλι στο καφενείο με το φιλαράκι τον Κωστίκα, αναστενάζει.

- Κωστίκα, έκανα μεγάλη βλακεία. Τι το θέλω εγώ το κτήμα στον Πλατύκαμπο; Τζάμπα πάει το εφάπαξ…

- Πάψε ρε Γιωρίκα... Ένα κτήμα δεν χάνει ποτέ την αξία του. Άλλωστε μπορείς να το εκμεταλλευτείς, να το φυτέψεις. Βάλε πατάτες, βάλε μαρούλια, βάλε λάχανα, βάλε κότες τελοσπάντων…

***

*ΑΚΟΥΕΙ τη συμβουλή ο Γιωρίκας, πάει στον έμπορο.

- Δώσμου 500 κοτόπουλα να τα πάω στον Πλατύκαμπο.

Τα αγοράζει και φεύγει. Μετά από δέκα μέρες πάει ξανά στο έμπορο.

- Δώσμου άλλα 500 κοτόπουλα.

Μετά από μια βδομάδα πάλι τα ίδια.

- Δώσμου κι άλλα 500 κοτόπουλα.

Εν τέλει παραξενεύτηκε ο έμπορος.

- Δεν μου λες, ρε Γιωρίκα, τι κάνεις εκεί στον Πλατύκαμπο; Μήπως καμία μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα; Μα, 1.500 κοτόπουλα βρε αδελφέ σε ένα μήνα;

- Τι να σου πως βρε παιδί μου, λέει ο Γιωρίκας. Ή πολύ βαθιά τα φυτεύω, ή πολύ νερό τους ρίχνω.

Ζ.

 

-----------------------------------------

UA M POROYSE NA EINAI RENA 

*ΘΑ μπορούσε να είναι ένα αρμονικό τρίο γαλάζιων δημάρχων. Δεν εδέησε όμως, το κοινό δεν χειροκρότησε. Και ως ντουέτο πάντως, καλά τραγουδάνε. Εκτός που Νασιακόπουλος-Μανώλης συγκροτούν πρακτικά γαλάζιο κουαρτέτο με Κόκουρα-Εσκίογλου.

Ζ.

 

-----------------------------------------

 

DIERXOMENOS APO TH LARISA

* ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ από τη Λάρισα, ο νέος διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης συναντήθηκε με τον αν. τομεάρχη Υγείας ΝΟΔΕ Λάρισας και στέλεχος της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Πάτσιο. Οι δυο τους είχαν πολλά να πουν, άλλωστε τους συνδέει μακρά φιλία. Ως οικονομολόγος Υγείας ο Δ. Πάτσιος, του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και ως φίλος να έχει επιμονή και υπομονή.

 

 

-----------------------------------------

ENAS ETSI KI ALLIVS BGHKE

* ΕΝΑΣ έτσι κι αλλιώς βγήκε από την παράταξη, μόνος του θα καθόταν στα έδρανα ο Κ. Βαϊούλης, τον έβαλαν άκρα αριστερά όπως κοιτάει, μην παρεξηγηθεί με τη θέση, άκρα δεξιά όταν τον βλέπουν από πάνω. Σίγουρα πάντως αρκετά μακριά από τον Π. Κρίκη του ΚΚΕ, ελήφθη σχετική μέριμνα.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass