ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 19:45
• ΚΙ αυτή την τετραετία προβλέπεται αρμονική συνεργασία. Μια πορεία στα ισιάδια.  Ζ. • ΚΙ αυτή την τετραετία προβλέπεται αρμονική συνεργασία. Μια πορεία στα ισιάδια. Ζ.

Τότε βρέχει

* ΤΟ μόνο που απομένει για να θεωρηθεί το φθινόπωρο καθεστώς, είναι τα πρωτοβρόχια. Υπομονή καναδυό βδομάδες, δεν είναι η ώρα τους ακόμα. Άλλωστε ούτε το Παζάρι της Λάρισας ξεκίνησε.

Ζ.

 

Ο ίδιος

* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αστικής κινητικότητας και άλλα θεωρητικά. Ο Βασίλης Τσιάκος όμως το διέπραξε. Τόσο απλό έδειχνε, αφού το σκέφτηκε όμως. Ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας έκατσε ο ίδιος σε αναπηρικό καροτσάκι και προσπάθησε να κυκλοφορήσει μ’ αυτό στην πόλη του. Τα είδε τα ζόρια στην πράξη. Να ξέρει πώς να πορευτεί.

Ζ.

 

Παζάρι

* Ο ΔΗΜΟΣ Λάρισας έχει δημιουργήσει έναν ιστότοπο για το παζάρι της Λάρισας. Η διεύθυνσή του είναι pazarilarissa. gr. Φινετσάτο, καλαίσθητο, με εντυπωσιακό βίντεο και ιστορικές στιγμές από το παρελθόν. Δεν είναι όμως ενημερωμένο. Δείχνει ό,τι συνέβη μέχρι το 2018. Σε λίγες ημέρες αρχίζει το παζάρι για το 2019 και δεν υπάρχει ούτε μία πληροφορία.

* * *

* ΕΙΝΑΙ κρίμα. Δόθηκαν κάποια χρήματα για να στηθεί το σάιτ και όταν ψάχνεις κάτι, αναζητάς την ιστοσελίδα του. Αν γκουγκλάρεις τις λέξεις «Παζάρι» και «Λάρισα» σε οδηγεί σ’ αυτό, αλλά εκεί πάλι δεν βρίσκεις τίποτα. Σε τέτοιες εποχές κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Το Παζάρι της Λάρισας είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Αξίζει διαφορετικής ηλεκτρονικής προσέγγισης.

Κ.Γ.

 

Βρε μήπως;

* ΔΕΝ είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όσο δείχνουν εκ πρώτης όψεως. Ο Κ. Αγοραστός καθυστερεί, λέει, να ορίσει αντιπεριφερειάρχες επειδή πιέζεται και θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες. Ποιοι έχουν τα φόντα να τον πιέσουν; Προφανώς ουδείς από τους συμβούλους της παράταξης, σούζα στέκονται απαξάπαντες. Όμως άλλοι παράγοντες, υπουργοί, βουλευτές κ.λπ., από τη Θεσσαλία και αλλαχού, κάνουν τις κινήσεις τους υπέρ των δικών τους. Ποιον να φτιάξει λοιπόν και ποιον να χαλάσει.

* * *

* ΥΠΑΡΧΕΙ βέβαια και η άλλη εκδοχή, καθώς ο Κ. Αγοραστός έχει αλλάξει πίστα, δύσκολο να νιώσει πιεσμένος από κάποιον. Ότι δηλαδή ο περιφερειάρχης καθυστερεί τις ανακοινώσεις κάνοντας χάζι με τους ενδιαφερόμενους. Απολαμβάνοντας τους απίθανους τρόπους που επιστρατεύουν κάποιοι για να του υπενθυμίσουν την παρουσία τους ή και να του γίνουν αρεστοί. Αγχωμένοι φουλ εννοείται...

Ζ.

 

Και τώρα;

* Η Ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε, το Υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να βάλει τέλος στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα σχολικά έγγραφα, το ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως. Οι σκληροί δεξιοί νιώθουν προδομένοι, μερικοί παρορμητικοί δηλώνουν ήδη κοψοχέρηδες, οι φιλελεύθεροι μέσα στην αμηχανία συμφωνούν αλλά δεν τολμούν να το πουν. Κι οι συριζαίοι σκιαγμένοι ακόμη, κάνουν τον σταυρό τους, ναι, που δεν χρειάστηκε να ανακοινώσει αυτό το μέτρο ως υπουργός ο Ν. Φίλης.

Ζ.

 

Τα ανακάτεψε

* ΚΕΦΑΤΑ όπως πάντα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

-Πολύ ωραία... Οι ευχές να τα εκατοστίσω έπιασαν. Μόλις ζυγίστηκα.

* * *

* - ΜΕ πονάει η κοιλιά μου, ρε σεις.

- Τι έφαγες;

- Μια πίτσα δωδεκάρα κι ένα γιαουρτάκι με βύσσινο.

- Ε... Δεν έπρεπε να τα ανακατέψεις.

* * *

* - ΧΑΣΤΕ δέκα κιλά αμέσως, ακολουθώντας την εξής παλιά δοκιμασμένη μέθοδο. Κατεβαίνεις στην παραλία. Βρίσκεις έναν πιο χοντρό από σένα. Κάθεσαι δίπλα του.

Ζ.

 

Καζούρα

* ΣΕ εκδρομικό λεωφορείο ταξίδευαν, διηγείται ο Γ.Μ., 46 χήρες Λαρισαίες και ένα αντρόγυνο. Εντάξει, κάποιες μπορεί να ήταν και ζωντοχήρες, ίσως και ορισμένες να είχαν αφήσει στο σπίτι τον δικό τους, να πάνε να ξεσκάσουν μόνες τους. Συνηθισμένη εκδρομική σύνθεση, κυρίως γυναίκες. Προς το ακραίο όμως, καθώς ήταν μονάχα ένας άντρας.

Στην πρώτη θέση καθόταν λοιπόν το αντρόγυνο, με τη γυναίκα να εισπράττει τις ειρωνείες και τα πειράγματα των υπολοίπων που ένιωθαν τυχερές και σιγοτραγουδούσαν ρυθμικά: ‘’η καημένη έχει άντρα’’. (Σιγά μην τον ξανάπαιρνε άλλη φορά μαζί...).

Ζ.

 

Διόδια

* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «υβριδικών διοδίων» ετοιμάζει η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα) ξεκινώντας στο δικό της δίκτυο την αναλογική χρέωση των διοδίων. Για τους επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και όχι μόνο, αυτό είναι ένα πιο «δίκαιο» σύστημα χρέωσης διοδίων. Ελπίζουν να εφαρμοστεί και στα δικά μας τα μέρη. Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ακούει;

Κ.Γ.

 

Χειμώνας ενόψει

* ΤΩΝ φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, επίσης πριν κρυώσουν μεριμνούν. Έτσι ο Χρ. Κέλλας, μετά την αναφορά του στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη για να μην μείνει καμία οικογένεια σε ορεινό χωριό χωρίς καυσόξυλα τον χειμώνα, χθες κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και για τον εξορθολογισμό των κριτηρίων καταβολής του πετρελαίου θέρμανσης. Τι κι αν είναι της συμπολίτευσης, την ερώτηση την κατέθεσε στον υπουργό. Από το γραφείο του βουλευτή επισημαίνεται ότι για τα καυσόξυλα αφορμή αποτέλεσε επιστολή του δημάρχου Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, η ανησυχία που του εξέφρασαν χθες οι κάτοικοι στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας. Κι αμέσως έδρασε.

 

Αυξήσεις μόνο

* ΕΚΑΝΕ τη δική του παρέμβαση ο Λαρισαίος στη διαφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αν η αύξηση των μισθών βοηθάει στην ανάπτυξη.

- Ας δώσουν καμιά σοβαρή αύξηση, να το δούμε. Που δεν θα δώσουν δηλαδή... Πάντως όταν τα πρώτα χρόνια του μνημονίου μειώθηκαν ξαφνικά οι μισθοί, ο κατώτατος βούλιαξε πάνω από 20%, τότε που εφευρέθηκε κι ο θρυλικός υποκατώτατος. Ε, ανάπτυξη δεν είχαμε δει ούτε με το κιάλι.

Ζ.

 

Όλα ίδια

* ΘΕΩΡΙΕΣ συνομωσίας κάργα στις τάξεις των βάζελων, η απόλυτη ανισορροπία, σ’ αυτούς ταιριάζει εντελώς το «φέρτε τα χάπια μου». Οι ίδιοι άνθρωποι που πέρυσι ανέπεμπαν ύμνους στον «θεό Δώνη», ο οποίος ανέτρεπε αβέρτα τα προγνωστικά με τους ίδιους πιτσιρικάδες παίκτες, αυτοί οι ίδιοι ωρύονται για το φετινό έκτρωμα, όπως λένε την ίδια ομάδα με τον ίδιο προπονητή, ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι. Προφανώς μετά το ματς με τους γαύρους, να έχει ο καινούριος καθαρό διάδρομο μπροστά του.

Ζ.

 

Λευκός επίχρυσος

* ΗΜΕΡΑ λαϊκής χθες στα Φάρσαλα, λαοσύναξη όπως κάθε Τρίτη στην πόλη, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φτάνουν από τα γύρω χωριά για να γεμίσουν το καλάθι του σπιτιού τους. Προβληματισμένοι άπαντες με τη χαμηλή τιμή του “λευκού χρυσού”, θέμα που δεν έλειπε από καμιά συζήτηση. Όλοι να κάνουν λόγο για μια καλή χρονιά στο θεσσαλικό βαμβάκι, ιδίως σε ποιότητα ίνας, λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας. Μάταιος κόπος όμως για τους παραγωγούς, καθώς δεν προμηνύεται να το εισπράξουν ποτέ στην τσέπη τους. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες. (Γιόρταζε κι η Ελπίδα χθες...).

Γ.Γ.

 

Χρήσιμες γιαγιάδες

* ΣΤΑΘΕΡΑ φορτσάτοι στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς γιαγιάδες;

- Πεινασμένος και ματιασμένος.

* * *

* - ΘΕΛΩ να βρω μια δίωρη δουλειά, με δύο χιλιάδες ευρώ μισθό τον μήνα και ας κάθομαι και υπερωρία, δεν με πειράζει.

* * *

* - ΝΑ ήμουν ρε σεις σεφ να βγάλω πιάτο αυγά ποσέ με τρούφα, να το λανσάρω ονομάζοντάς το «τρούφα το αυγό σου».

Ζ.

 

Έχει διαφορά

* - Η υπόθεση των 10 πολιτικών είχε πάει στη Βουλή με βάση τα όσα είπαν κάποιοι μάρτυρες, που χαρακτηρίστηκαν «προστατευόμενοι». Καλοί ή κακοί, αξιόπιστοι ή ψεύτες, μάρτυρες ήταν....

Συριζαίος ήταν ο Λαρισαίος που αγόρευε στην παρέα αλλά αντίλογο δεν εισέπραξε.

- Τώρα η υπόθεση που πάει στη Βουλή για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο δεν στηρίζεται σε κάποιο μάρτυρα, αλλά στα όσα λένε μόνο οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος. Αν τότε οι 10 είχαν ξεσηκωθεί κραυγάζοντας για πολιτική δίωξη, τώρα τι θα θεωρηθεί ότι είναι;

Ζ.

 

Ο ακόλαστος

* ΘΕΜΑ των ημερών ο Ρασπούτιν, έψαξε, διάβασε να θυμηθεί ο Λαρισαίος. Για τον ακόλαστο αγράμματο καλόγερο από τη Σιβηρία που απέκτησε τεράστια δύναμη ελέγχοντας το κράτος και τον τσάρο μέσω της τελευταίας απλοϊκής και ευκολόπιστης τσαρίνας. Μέγας μηχανορράφος ο Ρασπούτιν, ο οποίος διατύπωσε δικό του δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η σεξουαλική εξάντληση ήταν το καλύτερο μέσο για να φθάσει ο πιστός στην κατάσταση της «θείας αταραξίας», ώστε να βρεθεί πιο κοντά στον Θεό. Τότε στην Πετρούπολη, κηρύσσοντας ότι η σωματική επαφή μαζί του είχε εξαγνιστικά και θεραπευτικά αποτελέσματα, κατάφερε να αποπλανήσει πολλές γυναίκες και, ενώ οι αναφορές για τη διαγωγή του έφταναν στον τσάρο Νικόλαο, εκείνος δεν τις πίστευε, ενώ τιμωρούσε με πολιτικούς διωγμούς εκείνους που τις μετέφεραν. Έγινε θρύλος, ακόμα και για αθανασία του μιλούσαν μετά την άγρια δολοφονία του. Η οποία συνέβη λίγο πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση, που ανέτρεψε το παρηκμασμένο καθεστώς.

* * *

* ΠΗΓΕ διαβασμένος και μετά αναρωτιόταν στην παρέα.

- Μα, μοιάζει ο Παπαγγελόπουλος; Έστω λιγάκι; Μπα... Δεν έχει τσαρίνα επίσης το τωρινό στόρι...

Ζ.

 

Θαρραλέοι

* ΝΑ ξεκίνησαν τα σχολεία, να ήρθε ο ΕΝΦΙΑ, να τα φροντιστήρια και οι εξωσχολικές δραστηριότητες, να βρήκαν σπίτια οι φοιτητές, ε, υπάρχουν και αυτοί που δεν λένε να πούνε καλοκαίρι τέλος. Συνεχίζουν να πηγαίνουν στη θάλασσα, να βγάζουν φωτογραφίες και να τις μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας τους υπόλοιπους να αναρωτιούνται αν θα περάσουν γρήγορα 9 -10 μήνες...

Κ.Γ.

 

Αστειεύεστε;

* ΦΥΣΙΚΑ κι η μπίρα θα είναι πιο φτηνή στο λίτρο απ’ τη βενζίνη. Πριν ακόμη έρθουν οι αναμενόμενες αυξήσεις. Κι ενώ όλοι έχουν αρχίσει και σκέφτονται το επικείμενο τσουρούφλισμα, άρχισαν και τα αστειάκια των αρμοδίων. Να, η κυβέρνηση το ξεκίνησε ανακοινώνοντας αυστηρούς ελέγχους «που γίνονται ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και προκειμένου να μην υπάρξουν κάποιοι πονηροί που θα εκμεταλλευθούν την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου ώστε να αυξήσουν τις εγχώριες τιμές». (Εκείνο με τον Τοτό, δεν το ανέφεραν).

* * *

* ΕΝΩ το ΚΚΕ βρήκε την άμεσα εφαρμόσιμη λύση. «Τώρα να καταργηθούν ο ΦΠΑ, οι ειδικοί φόροι και γενικότερα οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, να καταργηθούν οι τεράστιες φοροελαφρύνσεις του κεφαλαίου, όπως το αφορολόγητο των καυσίμων για τους εφοπλιστές, να μειωθεί άμεσα και δραστικά η τιμή των καυσίμων για τον λαό...».

Ζ.

 

Αλλιώς

* ΜΟΝΟ χθες που ήταν η γιορτή της δεν επισκέφθηκε τη Σοφία Παπαδοπούλου ο Δημ. Παπαποστόλου. Τις προηγούμενες δύο ημέρες αλλεπάλληλες επισκέψεις στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας, ήταν που ξεκίνησαν τα σχολεία. Τη μία ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης συνοδεύοντας τη Ρ. Καραλαριώτου και τον θρυλικό Αντ. Πράπα φυσικά. Την επομένη ως πρόεδρος των δασκάλων-νηπιαγωγών, με τη διοίκηση του «Κ. Κούμα». Αλλάζοντας σακάκι;

Ζ.

 

Το ορθόν

* ΜΠΗΚΕ λέει φέτος καινούριος δάσκαλος στη Γ’ Δημοτικού, πολύ αυστηρός. Με το καλημέρα, ρωτά τον μαθητή που κάθεται στο πρώτο θρανίο.

- Πώς σε λένε παιδί µου;

- Μανώλη κύριε.

Τον αγριοκοιτάζει και του πατάει τις φωνές.

- Εμμανουήλ σε βαφτίσανε κι έτσι θα σε λένε. Άμα δεν θες να έχουμε μπλεξίματα.

Ρωτάει κατόπιν άλλον µμαθητή.

- Εσένα, πώς σε λένε παιδί µου;

- Μιχάλη, κύριε.

Πετάει φωτιές απ’ τα μάτια ο δάσκαλος.

- Α, δεν θα τα πάμε καθόλου καλά. Μιχαήλ σε βαφτίσανε κι έτσι θα σε λένε. Αλλιώς θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.

Η τάξη έχει παγώσει. Ο δάσκαλος απευθύνεται σε τρίτο μαθητή.

- Πώς σε λένε εσένα παιδί µου;

- Εμένα κύριε, εμένααα, Πετρουήλ με λένε.

Ζ.

 

-----------

ETSI KAI YLOPOIHUEI H IDEA NA• «ΕΤΣΙ και υλοποιηθεί η ιδέα να εκλεγεί «πρόεδρος των προέδρων» στους δήμους, τότε... Στη Λάρισα θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», σχολίαζε χαμογελώντας ο Μ. Χαρακόπουλος, ανάμεσα στους προέδρους Φαλάνης και Γιάννουλης. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να αναλάβει ρόλο κυανόκρανου, ο Κώστας Λυγούρας κι ο Γιάννης Δαβλέρης είναι φίλοι.

Ζ.

 

-----------

APO TIS AIUOYSES TEXNHS STOYS AGROTIKOSY DROMOYS O AXILLEAS

• ΑΠΟ τις αίθουσες τέχνης, στους αγροτικούς δρόμους, ο Αχιλλέας Χατζούλης, το... πολυεργαλείο του Θανάση Νασιακόπουλου. Από αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ανέλαβε με το ίδιο πάθος την Αντιδημαρχία Δ.Ε. Νίκαιας – Κραννώνα και βάλθηκε από την πρώτη μέρα να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν «κολλάει» πουθενά. Ακόμη και σε εκσκαφέα ανέβηκε για να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να γίνουν όπως τα οραματίζεται στον δρόμο προς την ανάπτυξη... Έπιασε δουλειά, δείχνει μπροστά, δηλώνει παρών!

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass